Lyn + Sommer = Cup

Mens forberedelsene til Norway Cup på Kringsjå er på oppløpssiden er det på sin plass med en kort sportslig status for ungdomslagene.

Rett etter våre ungdomslag gikk i ferie fra sine seriespill i slutten av juni reiste våre to første lag ut i cupspill. G01.1 reiste helt til Portugal og Iber Cup og G02.2 reiste over fjellet til Førde.

For G01.1s del fikk man møte mange gode og spennende motstandere med en annen spillestil, andre type ferdigheter og ikke minst en annen mentalitet på og utenfor banen.  G16-laget vårt, som til daglig spiller Interkretsserien, avanserte helt til finalen, og selv om det ikke gikk helt til topps (tap 3-1 i finalen), var det stolte gutter og trenere med verdifull internasjonal erfaring som satte seg på flyet hjem 10. juli.

Om ikke internasjonal erfaring, så fikk G02.2 siste uka i juni erfaring med store norske gutter i Førde Cup i en åpen 15-17 årsklasse. Våre 2002-gutter imponerte mot motstandere med skjegg og "10 cm pluss" i høyden, så selv om man tapte i finalen mot arrangørklubben var det en sportslig spennende turnering. Like mye var det forøvrig en annerledes destinasjon for våre bygutter.

16. juli startet Gothia Cup og i år deltok fire Lyn-lag.

G04, G03 og G02 sine lag fra TG1 representerte Lyn og mens 04 endte i B-sluttspill der de i kamp nummer to røk mot sterk mexicansk motstand, vant både 03 og 02 sine innledende puljer.

Dessverre møtte 03 allerede i første A-sluttspillkamp for tøff motstand i islandske FH, og turneringen stoppet med det brått etter mye god fotball i innledningen.

02 laget vårt gikk helt til Gothia-finalen i 2016, etter fantastisk fotball og blant annet etter flere ganger å ha vunnet på straffer. Men, denne gang ei - "straffelykken" i 2017 var snudd - og Høllvviken IF kunne juble etter straffekonk seier i 32-dels finale.

Straffejubel var det imidlertid mer enn nok av for Lyns talentfulle J18-lag. De gikk hele veien og vant finalen!

For første gang tok et Lyn-lag den store Gothia-pokalen med hjem til Kringsjå etter mye godt spill, spesielt forsvarsmessig med få baklengs på veien til Gamle Ullevi der Eskilsminne IF ble Lyns finalemotstander.

Finaleresultatet 5-6 forteller om mange stødige Lyn-eksekutører på straffer, som sammen med trenerne Fredrik og Fredrik kunne juble hemningsløst i sommervarmen fredag 21. juli. En meget sterk prestasjon av Lyn-jentene, og hele klubben gratulerer.

Før Gothia jubelen såvidt hadde lagt seg var nye lag på vei ut av landet. Denne gang til Dana Cup.

For G03.2 og J01.2 stoppet det i B-sluttspillet, mens J01.1 fredags formiddag ble slått ut i A-sluttspillets kvartfinale et sterkt Ottestad-lag fra Hamar traktene. Uansett en flott prestasjon av våre jenter født i 2001.

Og allerede søndag førstkommende starter Norway Cup i Oslo. For første gang skjer det også på vårt stadig bedre og fornyende anlegg på Kringsjå.

Følg med på oppsett, og kom å se jenter og gutter i verdens vakreste drakt i verdens største fotballturnering. I år vil noen Lyn-lag virkelig ha hjemmefordel under Norway Cup.

Til slutt er det bare å ønske GOD Norway Cup til spillere, trenere, foresatte / supportere og ikke minst et tre-sifferet antall frivillige som bidrar på dugnaden på Kringsjå!