Dugnadsåret 2016

I 2016 har Lyn arrangert hele 9 turneringer ved hjelp av dugnadspersonell! I tillegg til turneringene kommer dugnadsinnsats ved hjemmekamper for både herre- og kvinnelaget vårt. I år har turneringene skapt en omsetning tett opp mot 1.200.000 kroner (ca. 10% av totalomsetning) for Lyn Fotball! Det er rekordomsetning ved arrangementer, og det betyr utrolig mye for driften av fotballklubben. Omsetningen inkluderer påmeldingsavgift, kiosksalg og parkering. Dette hadde ikke vært mulig uten alle som har stilt opp gjennom 2016.

Lyn har sterke og gode tradisjoner for dugnadsiver. Mange i klubben har mange gode minner fra ”Ullevål Stadion- tiden” hvor Lyn sine barne- og ungdomslag hadde ansvaret for kiosksalg og rydding. Dugnadsånden ble sterk og man knyttet tette forhold i lagene. I tiden etter Ullevål har Lyn forsøkt å dra med dugnadsånden til Kringsjå og innlemme nye kull i samme ånd. Med tanke på at ca. 500 personer har vært med på dugnad ved cuper i år, vil jeg si at vi på mange måter har klart dette. Dugnadsånden er fortsatt sterk i Lyn. Vi har likevel fortsatt en del å gå på. Det er jo slik at det ofte er noen som ”drar lasset” litt mer enn andre, og dermed noen som bidrar oftere enn andre. Vi ønsker derfor å forbedre oss som klubb i måten vi planlegger og organiserer dugnadsoppgavene.

Litt om turneringsåret 2016:

Antall påmeldte lag har aldri vært høyere. Hele 625 lag har vært på turnering hos oss i år, noe som er rekord for antall påmeldte lag på turneringer hos Lyn. Det til tross for flere faktorer som har vært til hindring for arrangementene. Vær, vind, byggeprosjekter og baneskifter har gjort sitt for å skape utfordringer for oss. Det mest uforutsigbare for en arrangør er jo været, og ikke kampresultatene. Variasjon i været ble også stikkordet i 2016. Vi har fått oppleve hele spekteret med regn, sol, varme, kulde og snøstorm. Men, dette har ikke stoppet dugnadspersonell eller arrangør fra å skape gode fotballopplevelser på Kringsjå for barna.

Til slutt vil jeg bare si tusen takk til alle som har stilt opp, og gjort sitt for at 2016 har blitt et rekordår ved alle arrangementer! Dere er fantastiske!

Vi sees i 2017!

 

Med vennlig hilsen

Stian Staveland Nygaard

Arrangement ansvarlig, Lyn Fotball