Lyn Aka: Oppsummering av høsten og påmelding til oppstart 2017

Fredag er siste dag på Lyn Akademiet før juleferien, og det er på tide å gjøre en liten oppsummering for høsten som har vært. Flere endringer har blitt gjort, og noe som kjennetegner Lyn Akademiet nå er at flere trenere har samme grupper over tid. Vi jobber også til daglig med øvelser og metodikk som gjør at barna på akademiet skal bli bedre fotballspillere. Vi er opptatt av at spillerne skal lære seg å bli fotballspillere, ikke lære seg en spesiell fotballteknikk. Dermed skjer påvirkningen mye mer helhetlig enn før.

På feltet: Akademiet
Lyn Akademiet er inne i sin 13. sesong. Da det startet opp i 2004, var det banebrytende. I dag er det mange som har lignende tilbud, men likevel er det fortsatt noe spesielt med Lyn Akademiet. I sommerhalvåret er det over 400 barn som deltar, mens vinterstid er det rett over 300 barn. Over 20 instruktører er involvert i akademiet i løpet av en uke, og dette gir mange av de som er studenter på NIH en ekstra sum som kommer godt med i studenthverdagen. Disse kombinert med trenere med lang fartstid på nasjonalt og internasjonalt nivå gjør at det er et yrende liv og gode diskusjoner lang tid før et eneste barn tar steget ut på kunstgressbanen.

(Påmelding til ny periode ved oppstart 2017 – klikk her)

Trenerutvikling er spillerutvikling
Nettopp denne blandingen av forskning, og erfaring gjør at det er en flott utvikling hos trenerne. 3 dager i uken presenterer hver enkelt trener sin økt for resten slik at alle kan ta læring av hverandre. Det blir også lagt opp til diskusjoner, og alle får bidra med sitt syn på økta som blir presentert. Denne nære linken mellom feltet, trenerne og refleksjon gjør at utviklingsarenaen oppstår oftere og oftere, og i forskjellig form. Dermed blir Lyn Akademiet ikke bare en plass der morgendagens fotballspillere kommer ifra, men også morgendagens trenere. Vi ønsker å styrke denne refleksjonsmodellen og styrke kompetansen hos trenerne også i framtiden. I forlengelsen av dette blir spillerne bedre og bedre. Spillerne får mer kvalifiserte tilbakemeldinger som er mer pedagogisk tilrettelagt.

Et internasjonalt trenermiljø
I forlengelsen av dette er klubben i gang med en utviklingsplan for Lyn Akademiet. Vi ønsker å forene kreftene vi allerede har i miljøet for å sammen skape optimal utvikling for Lyns unge spillere. Vi kan nevne at klubbens A-lagstrenere på både herre og damelaget bidrar som instruktører, vi har trenere med erfaring fra toppklubber som Atletico Madrid og Benfica, og ikke minst tidligere herrelandslagstrener for New Zealand, Ken Dugdale, som en av våre instruktører. Av andre kapasiteter utenom våre nasjonale grenser kan vi nevne trenere fra Jamaica, Uruguay og Sverige.

Et ekstratilbud for de som vil noe mer
På Lyn Akademiet kommer spillere fra 7-12 år. Spillerne som kommer hit blir stilt krav til, vi ønsker å skape gode fotballtreninger. Akademiet er ikke en plass for barnepass, men en plass for barn som elsker fotball. Gjennom akademiets treninger ønsker vi å forsterke denne brennende flammen for fotball. Derfor er også treningene lagt opp ut fra modning og erfaring med fotball. Trenerne følger kullene i større grad enn tidligere, noe som gjør at vi har flere observasjoner pr. enkeltspiller og at vi har større kontroll på individets utvikling.

Fredag er siste dag på Lyn Akademiet i 2016. Vi ønsker alle deltagere en riktig god jul og gleder oss til å se dere igjen i starten av 2017 til gode treningsøkter på Kringsjå.

Påmelding til første periode av Lyn Akademiet i 2017 skjer her.

Klaus Pettersen
Ansvarlig, Lyn Akademiet