Siste nytt fra klubbhuset

gutter turnering.jpg

Alle er tilbake 100%

Fra og med mandag 11. mai er samtlige trenere og ansatte i klubben tilbake i 100 % for å kunne yte 100% for klubben vår! Aktiviteten gjenopptas i enda større grad, og vi gleder oss over at vi begynner å nærme oss en normal i det unormale. I den anledning vil vi spesielt takke alle våre støttespillere for tålmodigheten dere har vist oss.

Nye koronavettregler fra NFF

Nye koronavettregler fra NFF var gjeldende fra 7. mai, og vi skal ha en gjennomgang med samtlige trenere søndag 10. mai slik at alle er innforstått med hva som gjelder på våre treninger. I den grad vil det være behov for noe mindre foreldrestøtte, og på noen lag vil dette ikke være nødvendig lenger. Vi takker alle dere foresatte for all hjelp de siste ukene, uten dere hadde ikke gjennomføring av organisert trening vært mulig. Fra og med mandag gjelder koronagrupper på inntil 20 spillere.

Fotballens koronavettregler

  • En fotballbane regnes som et offentlig sted, og det skal maks være 50 personer tilstede.

  • Det skal være en definert ansvarlig ved all organisert trening som påser at aktiviteten er i henhold til smittevernreglene.

  • Maks 20 spillere per gruppe. En leder per gruppe som påser at aktiviteten er i henhold til smittevernreglene.

  • Alltid en meters avstand eller mer, både innad i gruppen og til eventuelle andre grupper. Det gjelder også ved oppmøte og inndeling av grupper.

  • Det er ikke tillatt med aktiviteter hvor spillerne kjemper om ballen eller på annen måte er i fysisk nærkontakt med hverandre

  • Husk at ballen er en potensiell smittekilde og må rengjøres med såpe før og etter bruk

  • Kun keeper kan ta på ballen med hendene

    • Maks to spillere (keepere) per gruppe (+ eventuell keepertrener) kan ta på ballene gjennom hele økta, gitt at de bruker egne keeperhansker.

  • Unngå heading

  • Kjegler og annet utstyr bør håndteres av en og samme person gjennom hele aktiviteten

  • Felles garderober skal ikke benyttes

  • Husk gode hygienerutiner i forbindelse med aktiviteten, god tilgang på Antibac og rutiner for grundig vask av hender, før og etter aktiviteten.

Anbefalte grenser for antall spillere / ledere på:

11-er bane: 50 spillere/ledere
7/9-er bane: 25 spillere/ledere
5-er bane: 15 spillere/ledere
Ballbinge: 6 spillere

Koronavettansvarlig i Lyn Fotball

Klubben skal ha en representant (koronavakt) til stede på anlegget for å sikre at aktiviteten gjennomføres i tråd med klubbens plan, og i Lyn Fotball er dette trenerens rolle. De har fått opplæring i hva dette skal innebære.

Toppserien – damelaget

Torsdag 7. mai ga myndighetene grønt lys for at toppfotballen i Norge kan starte opp igjen – under omfattende tiltak for å begrense spredningen av coronaviruset. NFF har i samråd med interesseorganisasjonene for toppfotballen (Norsk Toppfotball og Toppfotball kvinner) valgt at eliteserien starter som en pilot for fotballen, med lovlig kontakttrening fra mandag 11. mai og oppstart av kamper fra 16. juni. Deretter er ambisjonen per i dag at Toppserien og OBOS-ligaen skal fases inn fire uker senere. Bakgrunnen for det er at kravene for å ivareta smittevernet er så strenge, at det vil ta tid for Toppserien å få dette på plass. Det er fordi Toppserien har mange spillere som studerer og jobber ved siden av fotballen, og har heller ikke økonomi til å investere i tilsvarende medisinsk apparat som klubbene i Eliteserien har. Hege Jørgensen fra Toppfotball kvinner sier at det nå etterspørres en kompensasjonsordning for spillerne som ikke kan gå på jobb i kommende tiltenkt treningsperiode, og at det må på plass et økonomiske tilskudd slik at klubbene kan ruste opp det medisinske apparatet som er nødvendig for å innfri kravene i veilederen. I tillegg må det tilrettelegges for studenter. Det er dialog med Norges Fotballforbund (NFF) på hva som skal til for at å klare dette, og videre få på plass en tiltakspakke.

Dette gjelder også Lyn sitt damelag hvor de fleste er studenter, elever eller i jobb. Fra og med 11. mai til 25. mai avholder spillerne og trenerne ferie. Det er mye som tyder på at det vil bli kamper gjennom juli hvor det normalt sett er ferie.

Lynakademiet

Vi er så glade for å kunne gjenoppta Lynak igjen, og har i den uken som har gått hatt en massiv oppslutning. Vi er overveldet over responsen, og beklager at vi har satt tak for påmeldingen enkelte dager. Dette har være helt nødvendig for å kunne være en ansvarlig klubb som skal ivareta regler for smittevern hvor hver enkelt gruppe på 5 skal være inkludert 1 trener. Og vi skal i all vår aktivitet ivareta koronavett-reglene som er laget av NFF. Gruppestørrelsen går nå fra 5er grupper til grupper på 15, forutsatt at det holdes 1 meter avstand til enhver tid gjennom hele aktiviteten og det skal være 1 trener per gruppe. Det medfører at vi også gjør endringer i akademitilbudet for de kommende ukene.

Det har vært veldig stor pågang den siste uken og vi har dessverre måttet si nei til mange for å overholde smittevernsreglene. Vi kan nå øke antall spillere som får tilbudet om å være med fremover, og vil av den grunn åpne påmeldingen. Det er likevel en begrensning på max antall 50 spillere per bane (3 baner), og trenerne skal medregnes i antallet på 50. Førstkommende mandag vil det komme en ny smittevernsveileder som vil si mer om hvordan vi skal gjennomføre aktiviteten rent praktisk, da med hensyn til fysisk kontakt blant annet. Dette vil vi komme tilbake til.

Nå som vi åpner for påmeldingen alle dager, må vi likevel ta forbehold om at vi må stenge ved for mange påmeldte. Vi må ha kontroll og nok trenere for å kunne ivareta vårt ansvar. Det betyr at dersom spilleren ikke er påmeldt innen midnatt dagen før, så kan vi ikke åpne for at de kan komme på økten dagen etter. Vi ber omstendig om at foreldre tar hensyn til dette da vi har sendt flere barn hjem fra feltet fordi de har dukket opp uten å være påmeldt.

Viktig informasjon før påmelding:

  • Det vil ikke bli tilbudt transport for mai, med hensyn til smittevern. De som allerede har bestilt dette vil få det refundert.

  • Keepertrening kan utgå i perioden, vi avventer føringer i ny smittvernsveileder som kommer på mandag som vil si noe mer om keeperaktiviteten. Vi går ut i fra at dette ikke vil tilsvarer en normalsituasjon.

  • Oppmøte vil ut mai være kl. 14:30, dette er fordi vi skal ha mest mulig kontroll på spillerne før økten starter. Vi vil ikke ha kontroll dersom spillerne kommer før og har uorganisert aktivitet rundt om på våre baner. Med stor sannsynlighet vil dette også gjelde i juni.

For mer info og påmelding trykk HER

Fotballforsikringen

Fotballforsikringen dekker normalt organisert aktivitet. NFF har i dialog med Gjensidige blitt enige om at fotballforsikringen nå også utvides slik at den også dekker egentrening så lenge dagens situasjon vedvarer. Dette betyr at all strukturert egentrening som fotballaktiviteter, løpetrening og styrketrening.

Vi dere støtte oss på noe vis?

Vi håper alle støttespillere der ute; fans, medlemmer, støttemedlemmer,  familie og kjente har et hjerte i klubben og kan bidra. I stedet for en  vaffel, kaffe og andre kioskvarer - støtt denne digitale dugnaden og del  gjerne spleisen videre. Ditt bidrag vil være med å støtte arbeidet med å skape god aktivitet,  positive miljøer, idrettsglede og fellesskap i lokalmiljøet.

https://www.spleis.no/107798

 

HEIA LYN!