Lyn inngår samarbeid med Wang Toppidrett og Wang Ung - igjen

DSC_9333.jpg

Lyn Fotball har over lengre tid hatt mange spillere inne på WANG Ung og WANG Toppidrett, både fordi WANG er en veldig god skole, men også fordi samarbeidet har vært veldig godt uten at det har vært noen formell avtale på plass.

WANG Ung og WANG Toppidrett er en friskole startet av Peder Wang i 1907 og det hele startet som en handelsskole. Da Ingar Lae i 1974 tok over rollen som rektor på skolen fant han også ut at det var ønskelig å knytte seg til Lyn. I 1984 kom den første avtalen mellom klubbene på plass under navnet Lyn-WANG Fotballgymnas og til tross for at Arne Hole med flere var skeptiske kom det noen brukbare fotballspillere og lag ut av det.

Teksten fortsetter under bildet.

Når samarbeidet igjen er tilbake så er målsetningene klare:

  • Skape en helhetlig hverdag for elev/spiller

  • Utvikle spillere til toppnivå i Norge og på landslag

  • Rekrutteringssamarbeid

DSC_9342.jpg

Samarbeidet vil bidra til at spillerne får veldig god oppfølging og samarbeid fra skole og klubb, der spillere får bedre mulighet til å delta på proffdager med tilrettelagt opplegg og gode, utviklende treningshverdager. Samarbeidet går mellom WANG Ung (ungdomsskole) og WANG Toppidrett (videregående) på den ene siden og Lyn Fotball og Lyn 1896 FK på den andre. Daglig leder i Lyn Fotball, Andre Melbye-Nørbech uttaler følgende om samarbeidet:

“For en utviklingsklubb som Lyn er det viktig å ha gode samarbeidspartnere på flere områder og at vi nå klarer å skape en god avtale med vår foretrukne skole er et kjempeløft for spillerne først og fremst. Spillerutvikling står fremst i panna hos Lyn og WANG, så vi har veldig god tro på dette samarbeidet.”

Allerede nå er det mange Lyn-spillere inne på WANG som har nytt godt av samarbeidet og på damelaget i Toppserien er det hele fire spillere som går på Wang Toppidrett. Julie Aune Jorde, Cathinka Tandberg, Monica Isaksen og Christina Osnes-Ringen er spillere som kombinerer Lyn Damer og WANG Toppidrett, i tillegg at det finnes flere gutter og jenter i klubben som går på WANG.

Vi ser frem til et godt samarbeid med Norges beste ungdom- og videregående skole!