J17 Regional 2020

For å kunne delta i neste års J17 Regional må alle lagene via en kvalifiseringsrunde først. Ni lag var totalt påmeldt hvorav de fem beste går videre til Regional 2020. Lyn havnet i gruppe med Heming og KFUM om plassen i Regional serie. Det var knyttet stor spenning til kampene, ikke minst også siden en del av våre jenter reiser på treningsleir med Wang fra 11. - 17. November. Dette gjorde at begge kampene til Lyn måtte spilles før treningsleiren. 

Første kamp var den 7.11 mot KFUM på deres flotte arena på Ekeberg. KFUM-laget har gjort det bra i år da de vant årets J15-serie ganske klart. Lyn stilte med solid mannskap, men det er alltid knyttet noe spenning til slike kamper, spesielt når flere av Lyns sentrale spillere var utilgjengelig. 

Lyn åpnet likevel forrykende og vant første kampen 3-0. Vi spilte totalt sett en helt ok kamp. Prestasjonen var litt under det vi vet vi kan, men samtidig fikk vi gjort jobben via gode enkeltprestasjoner. Det viktigste i disse kampene er likevel at man klarer å gjennomføre og vinne dem – god læring for alle involverte.

I andre kamp lørdag 9. november møtte vi Heming på NIH. NIH ble hjemmebane da vår KGB1 ikke er ferdig enda, og KGB3 ikke spillbar på grunn av snø. NIH var som alltid flott å spille på, så det gikk knirkefritt å flytte kampen dit. Vi hadde vår avgjørende og siste kamp, mens Heming hadde sin første. Med andre ord kunne vi avgjøre det på egenhånd med seier. 

Som i forrige kamp tok vi tidlig kontroll og ledet 2-0 til pause. Vi sto likevel løpet ut og fullførte andreomgang med stil, noe som resulterte i et 5-0 resultat. Vi har stilt med en forholdsvis ung tropp, og i begge kampene har vi hatt tilnærmet halvparten av laget bestående av spillere født i 2005, resterende 2004 og 2003. 

Dette betyr at Lyn allerede nå er kvalifiserte for neste års J17 Regional. Nå venter to spennende og jevne kamper i J15-kvaliken, hvor vi også går for å prestere best mulig. Målet er å ha med lag fra Lyn i både J15 og J17 Regional i 2020.