Det trøkkes til for opprykk

Bildet over: Camilla og Linn Huseby på torsdagens trening

Bildet over: Camilla og Linn Huseby på torsdagens trening

Tøffe tak mellom søstrene Camilla og Linn Huseby på trening. Lørdag er de på samme lag når Lyn møter Grei. Blir det et nytt steg nærmere opprykk?

1.DIVISJON KVINNER: LYN – GREI PÅ KRINGSJÅ LØRDAG KL. 15.00

Søskenkjærligheten legges til side på intense treninger. Camilla og Linn Huseby viser den energien som preger Lyn om dagen. Høstsesongen har vært riktig god for både jentene fra Ås og lagkameratene. Nå er målet å fortsette fremgangen mot Grei Kvinner Elite på Kringsjå lørdag.    

Troen er der. Lagkaptein Benedikte Birkelund forteller:

-        Vi skal være fornøyde med prestasjonen vi har oppnådd så langt i sesongen, men uten å bli så fornøyde at vi legger oss nedpå. Fornøyde kan vi være om vi nå klarer å opprettholdeprestasjonene i de siste kampene. Og det skal vi klare, sier hun.

 

Bildet over: Jenny Røsholm Olsen tester skuddfoten. June Østensen forsøker å stoppe ballen.

Bildet over: Jenny Røsholm Olsen tester skuddfoten. June Østensen forsøker å stoppe ballen.

Lyn har lagt bak seg to sterke kamper mot lag som ligger i toppen. Først ble Urædd slått 1-0 i Porsgrunn før Øvrevoll Hosle ble nedstablet med 4-0 for to uker siden. Se sammendrag av den kampen her: https://www.youtube.com/watch?v=ZCgYeujsx9Y&t=36s

Rett etter ØHIL-kampen reiste søstrene Huseby, Camilla Linberg, Noor Hoelsbrekken Eckhoff og Jenny Røsholm Olsen til Sveits med J19-landslaget. Camilla Linberg var opprinnelig ikke i troppen, men kom inn som følge av gode kamper for Lyn denne høsten. Hun satser på at det skal fortsette slik både for seg selv og laget: 

-        Jeg tror det blir veldig viktig å stå løpet ut. Ikke falle for fristelsen og bli for defensive, men fortsatt tørre å fremstå som samme type lag som vi tidligere har gjort, sier hun og legger til at det er viktig å få et lite forsprang, slik at Lyn kan rykke rett opp i stedet for å gå veien om to kvalifiseringskamper. Hun gleder seg til en spennende tid fremover.

Nøktern trener

Også Glenn Kleven gleder seg. Han er optimist, men også nøktern.

-        Erfaringen etter 15 spilte seriekamper er at ingen motstandere i 1. divisjon 2017 er, kall det, enkle. Alle motstandere har på hver sin måte sine kvaliteter. Grei kommer fra en sterk 3-0 seier over Fart, noe som betyr at vi møter et sterkt kollektiv med selvtillit, sier Kleven som minner om at tidligere oppgjør mellom Lyn Fotball og Grei Kvinner har vært nokså intense og hatt en fin nerve.

 

Bildet over: Trenerne Glenn Kleven og Kim Martinsen

Bildet over: Trenerne Glenn Kleven og Kim Martinsen

Etter 16 spilte seriekamper står groruddølene bokført med 19 poeng og innehar i skrivende stund en trygg 9. plass på tabellen. Siden vårsesongen har trener Jan Aksel Opsahl Odden og hans lag forsterket seg med offensive spillere som Johanne Fridlund og Camilla Ose. Begge har fartstid i Toppserien og ikke minst ulike aldersbestemte landslag.

Lyn Fotball har 34 poeng på toppen av i 1. divisjon – fire poeng mer enn Urædd som har spilt en kamp mer enn Lyn. Glenn Kleven er mer opptatt av prestasjoner enn tabellen, og gleder seg til kamp etter to ukers pause.  Spillerne som har vært på kampsamling med J19-landslaget i Sveits er nå tilbake og disponible. Katerina Bjerke er dessverre ute i to uker med muskelproblematikk, Connie Fredbo er bortreist og Runa Lillegård er med Norge J16 i Ungarn.

 Sportslig leder imponert

På klubbhuset til Lyn observeres det at 1. divisjonslaget jobber hardt og målrettet mot opprykk. Sportslig leder Rolf-Magne Walstad er imponert.

-        Glenn, jentene og apparatet rundt laget er ikke de som gjør mest ut av seg i det myldrende fotballivet på Kringsjå. Men når det kommer til å jobbe hardt med kvalitet, er det få om noen som matcher dem. 

Han minner om at det ble kvalifisering i november 2016, mens det i år faktisk kan avgjøres uten de nervepirrende kvalikkampene.

- Det er fortsatt tøffe kamper igjen, og vi har respekt for motstander samtidig som vi er offensive. Når laget klarer ØHIL og Urædd i avgjørende kamper, sier det noe om mentaliteten i gruppa, sier Walstad.

Mot Grei skal mentaliteten settes på prøve igjen. De neste ukene blir alle kamper å regne som cupfinaler. Lørdag klokken 15.00 smeller det. Vær der!

Lyn Damer trening 21-09-2017 027.JPG