Uavgjort for Damelaget

Tredje serierunde i 1. divisjon 2017 ble søndag formiddag spilt hjemme mot Bossekop UL på Kringsjå KG. Spilleforholdene var absolutt innafor - selv om en frisk bris satte et visst preg på selve kampen.

Vi stod før kampstart med full poenguttelling etter to spilte serierunder - BUL stod med 3 poeng etter sine to innledende kamper. Med andre ord var det to lag som hadde startet sesongen godt som i dag møttes til dyst på det suverene kunstdekket på Kringsjå.

Kampen åpnet godt sett med Lyn-øyne, vi tok tak i ballen og satte vårt preg på forestillingen fra start. Vi rullet umiddelbart opp noen fine angrep og produserte fine muligheter i kampens innledning, og Emilia Ruud har en i tverra tidlig. Allerede etter 6 spilte minutter kom uttellingen - Maren Hagfors Thoresen lader og skrur et frispark i vinkelen og vi ledet 1-0. Etter den tidlige scoringen fortsetter vi med å sette trykk på våre gjester fra Finnmark. 11 minutter er spilt da vi Maren Hagfors Thoresen får tid og rom, og langskuddet plystrer inn bak en sjanseløs Bossekop keeper.

Mulig at vi ble lokket av det smått berømte velbehaget etter den relativt tidlige 2-0 ledelsen. Uansett så falt intensiteten i eget spill og BUL jobbet seg gradvis tilbake i kampen. Runa Lillegård hos BUL var en stadig trussel med sin hurtighet og etter drøyt 20 spilte minutter tilriver hun seg ballen og klinker ballen i tverliggeren bak vår keeper Amalie - heldigvis for oss uten uttelling. Vi var nå varslet, men etter snaut 30 minutter kommer BUL til en ny god mulighet - stillingen er 2-1 og målscorer er Runa Lillegård. Et resultat som stod seg til dagens dyktige Hoveddommer Malin Frantzen Øiseth blåste for pause.

Etter hvilen byttet lagene i starten på å ha ball - uten at verken Lyn Fotball eller BUL evnet å produsere de aller største sjansene. Omgangen fortsatte så med at spillet bølget noe frem og tilbake, men de store mulighetene fortsatte med å utebli. For vår del var dessverre presisjonen i pasningsspillet ikke helt på ønsket nivå i dag. Ingen grunn til å lete etter unnskyldninger, men flyten i eget spill blir preget av at vi slurver i overkant mye med ball. I det 68. spilleminutt tilriver BUL seg ballen midt inne på vår halvdel - gjenkjenner ubalansen - og Ann Solbritt Eira Logje utligner.

Resultatet 2-2 står seg kampen ut - kampen sett under ett er det helt greit at lagene sitter igjen med ett poeng hver. Bossekop UL fremstår med stor arbeidsmoral og i tillegg har de X-faktor i laget - som lag et flott bekjentskap for oss i Lyn Fotball.

Oppsummert står vi nå med 7 poeng etter 3 spilte seriekamper i årets 1. divisjon Kvinner - isolert sett er dette absolutt godkjent. Når dette er skrevet så vet både trenere og spillere at vi ikke er helt der vi vil og ønsker å være - spillemessig sett. Vi stiller høye forventninger og krav til egne prestasjoner - eneste måten som fungerer er å trene på. Lov å være skuffet når ting ikke fungerer optimalt, men å grave seg ned er aldri noe tema i Lyn Fotball.

Ydmyk i medgang - sta i motgang!

Takk til Bossekop UL for god matching - vi ønsker laget fra Finnmark lykke til videre i årets sesong! I tillegg takk til kampens tre stødige kampledere.

Lyn Fotball - Bossekop UL 2-2 (2-1)

Kringsjå Kunstgress 1
Pauseresultat: 2-1
Mål: 1-0 Maren Hagfors Thoresen (6)
2-0 Maren Hagfors Thoresen (11)
2-1 Runa Lillegård (30)
2-2 Ann Solbritt Eira Logje (68)

Tilskuere: 70
Startoppstilling mot BUL : 1. Amalie Leinebø 2. June Østensen 3. Camilla Huseby 4. Benedikte Sand Birkelund - Kaptein
5. Joanna Aalstad Bækkelund (Sofie M. Tunes fra 57. minutt) 6. Linn Huseby 7. Emilia Ruud (Synne Hurum Austmo fra 75. minutt) 8. Noor H. Eckhoff
9. Camilla Linberg (Katerina Bjerke fra 68. minutt) 10. Maren Hagfors Thoresen 11. Anna Linnea Palm