Damelaget i Toppserien

23130823_1468221033213940_8490392261115514050_n.jpg

Opprykket for Damelaget ble klart i Bergen for snart to uker siden og feiringen foregikk på Kringsjå lørdag da jentene fra Amazon Grimstad ble sendt hjem etter 3-0 til hjemmelaget. 

Nå har jentene fått et par uker fri og arbeidet med neste sesong er allerede i gang. 

Trenere, ledere og styret fikk tenkt gjennom mange av faktorene som påvirker et opprykk allerede høsten 2016, da jentene spilte kvalik. I høst har vi vært mer konkrete på det samme da et opprykk har ligget mer i kortene enn hva tilfellet var i 2016, og arbeidet med stall, team, arrangement og budsjett for Toppserien er i gang. 

Hovedtrener og sportslig leder med god hjelp av Ingvar Graffer jobber med sesongforberedelser, stall og team i dagene og ukene som kommer. Denne uka inviterer blant annet NFF til seminar om stillingen som Toppspillerutvikler som alle Toppserieklubber skal ha for å styrke det sportslige apparatet.

Kravene til kamparrangementet og anlegg er mer detaljert i Toppserien, og administrasjonen og styret i LF er i konkret dialog med NFF og SFK Lyn om de forbedringer som må til på Kringsjå.  

Budsjett er alltid spennende på denne tiden, og selv med økonomisk støtte fra Serieforeningen for kvinnefotball og NFF er målet å øke inntektene rundt dette prosjektet. Noe som er helt nødvendig om laget skal overleve Toppserien. Arbeidet med inntekter er i gang for å sikre best mulig rammer. Skulle det være aktører der ute som ønsker å bidra rundt den historiske bragden til Damelaget og prosjektet videre så er det bare å ta kontakt. 

Målet er å forbli Toppserieklubb, det vil si mer enn bare en sesong. Dette vil være krevende, men sjansene øker jo flere som ønsker å bidra positivt rundt Damelaget.