Lyn Fotball styrker det sportslige apparatet

Viggo og Monica.jpg

LYN er svært stolte av å presentere to sterke signeringer til det sportslige apparatet i klubben. Monica Knudsen og Viggo Strømme er ansatt som trenerutviklere i Lyn. Dette som ledd i arbeidet med å sikre implementering av sportsplan gjennom tett oppfølging av trenerteam både på jente- og guttesiden i Lyns ungdomsavdeling. Monica Knudsen skal i tillegg bidra inn mot NTG samarbeidsavtalen.

Ansettelsene skjer som ledd i klubbens strategi, og skal løfte Lyn fotballfaglig. Tanken er at det skal bli et mer helhetlig tilbud og rød tråd i Lyns utviklingsarbeidet både for Lyns 1. lag og enkeltspillere.

Dette skal skje gjennom utarbeidelse av fagplaner, bedre struktur, styrking av trenerkompetansen og mer helhetlig oppfølging, samt testing og sist men ikke minst tett og profesjonell trenerveiledning. 

Monica Knudsen er godt kjent i fotball familien og spilte aktivt for blant andre Asker, Donn og Fortuna Hjørring. Knudsen spilte 87 kamper og skåret seks mål for Norge og ble olympisk mester i 2000 i Sydney. Hun ble norgesmester i 2000 og seriemester i 1998 og 1999 med Asker. Hun har trent LSK Kvinner til seriemesterskap i 2012, 2014, 2015 og 2016. De tre siste årene vant hun også NM med LSK. Hun ble tildelt prisen som Årets trener av Norsk Fotballtrenerforening i 2012, 2014 og 2015. Monica er lektor fra NIH og avslutter ila vinteren UEFA PRO- lisenskurs som er den høyeste utdanningen som er mulig å oppnå, også internasjonalt. Monica er per i dag hovedtrener for jentene på NTG, og trenerveileder i NFF, som hun vil fortsette med.

Viggo Strømme er tidligere spiller og trener for Lyns A-lag. Han trente Lyns A-lag sammen med Drillo og var sportsjef for Lyn/NTG. Viggo har i tillegg trent G-16 og lag i barnefotballen. Viggo har også vært nestleder i toppfotballstyret. I inneværende år er han nestleder i Lyn Fotball, og helt sentral i arbeidet med ny sportsplan. Foruten erfaring fra Lyn har Viggo ni sesonger som toppfotballspiller bak seg, primært for Start og Vålerenga (NM-gull i 1997). I tillegg har han seks års høyere utdannelse som pedagog, og har skrevet tre fotballbøker, samt en rekke artikler om Sør- Amerikansk fotball. Viggo, som har UEFA A- lisens har vært trener i både Lyn, Frigg, Stabæk, og Oslo FK. De siste ti årene har han også vært sportssjef på NTG Fotball, som han også vil fortsette med.

LYN er utrolig stolte av å få to så kompetente trenerutviklere, og ønsker de begge hjertelig velkommen.