Damelaget: Vilde Hasund til Lyn

Vilde Hasund.jpg

Vilde Hasund har for sesongen 2018 bestemt seg for å bli en del av Lyn Fotball. 97-spilleren kommer fra spill i Røa Elite - en klubb jenta fra Åheim på Sunnmøre har spilt for de siste 3,5 årene. Til tross for sin relativt unge alder står Vilde allerede registrert med 74 kamper i den norske Toppserien.I tillegg står hun oppført med et tyvetalls landskamper for Norge på J19 og U23-nivå.

Vilde startet sin fotballkarriere som 5-åring i moderklubben Åheim IL - da hun var 15 år gikk turen fra Vanylven til Ulsteinvik og spill for Hødd i 2. divisjon. I 2014 valgte da 17 år gamle Vilde å flytte til hovedstaden og spille for Røa Elite i Toppserien - et valg som, på det personlige plan, sier mye om jenta fra Åheim. Med tanke på vesentlige bidragsytere rundt hennes fotballutvikling (før hun satte kurs for hovedstaden) så nevner hun Geir Nielsen og Arnljot Hole i Åheim IL, og Ole Per Kragset i Hødd. Neppe tilfeldig at nettopp disse tre trenerne blir nevnt av Vilde selv.

Som spillertype er Vilde offensivt anlagt - en typisk kantspiller - behersker både innover- og utoverkant. Hun er kvikk til beins og innehar en arbeidskapasitet godt over snittet. Godfoten er venstre - Vilde er fintesterk og hun besitter en særs stødig nærteknikk. I tillegg har Vilde et godt fotballhode og hun er dyktig med tanke på det relasjonelle - og ikke minst har hun nese for scoringer og målpoeng.

Vilde Hasund er naturlig nok en ettertraktet fotballspiller, og vi i Lyn Fotball er utvilsomt mer enn godt fornøyde med at hun har valgt å fortsette sin videre utvikling hos oss. Hun er ambisiøs, dedikert og utviklingsorientert - noe som passer svært godt inn i vår treningskultur og fotballfilosofi.

Vilde er positivt forpliktet med tanke på egen utvikling - besitter kvaliteter og ferdigheter som absolutt vil kunne styrke oss ytterligere som gruppe/kollektiv. Vi som klubb skal utvilsomt være vårt ansvar bevisst og legge godt tilrette for at 97-spilleren skal kunne fortsette utviklingen sin i sesongen 2018.

Det er ikke bare damelaget som vil få stor glede av Vilde. Fra starten av 2018 vil Vilde være en del av trenerteamet rundt Lyn Akademiet.

Lyn Fotball ønsker Vilde Hasund hjertelig velkommen og håper hun fort kan finne tryggheten i ny klubb!