Lyn-nedslag på dansk jord!

Hele gjengen samlet

Hele gjengen samlet

Innsats, kameratskap og godt humør vitnet om at gutter og jenter på 2003-kullet syntes det var stas å være Lyn-spiller i Danmark.

Omsider var dagen kommet da det ferske ungdomskullet skulle på tur til Fredrikshavn, Danmark. Dette er en årlig Lyn-tradisjon som etter hvert har blitt en svært populær aktivitet rundt innledningen til ny sesong.

Årgang 2003 tok nattseilasen med Stena Line torsdag 21. april og ankom Oles lune rede (les: Danhostel i Fredrikshavn) på morgenkvisten fredag. Etter en god frokost dro gjengen i flokk og følge opp til treningsfeltet til vertsklubben Bangsbo Freja.

Orden i rekkene før avreise

Orden i rekkene før avreise

For en Lynspiller som er vant til hardt tilkjempede minutter på én 11-er bane eller én 9-er bane, så var nok treningsanlegget til vår danske vertsklubb det nærmeste ungdommen har vært fotball-Nirvana.

Flotte fasiliteter på dansk jord

Flotte fasiliteter på dansk jord

Det viste seg også på treningsfeltet der en kunne observere at jenter og gutter hoppet rundt som kalver som nylig er sluppet ut på vårbeite. Våre danske venner hadde til og meg forært hver og én av spillerne en egen fotball!

Solen skinte, mens polarvinden feide inn nordfra, så de voksne måtte holde seg i aktivitet:

Noen tok løpeskoene fatt og dro til skogs. Andre gjorde seg kjent i Fredrikshavn og omegn, mens de tøffeste gutta spilte fotball på sletta. Kanskje ikke like teknisk og severdig som det ungdommen kunne varte opp med, men bevares for en innsats. Gamlekara røk på et par strekkskader, men litt svinn må en jo regne med på en stor treningsleir.

En del tungpustende fedre i kamp mot ungdommen

En del tungpustende fedre i kamp mot ungdommen

Danskene vartet forøvrig opp med frukt, drikke og lunsjbuffet med variert tilbud. Omtrent som hos Bjørn på vårt eget klubbhus.

Fredag kveld var det tid for bowling og pizza med disco attåt, og da kvelden kom var alle godt fornøyde.

Strike etter strike

Strike etter strike

På lørdag var det litt mer alvor. Ett jentelag spilte kamp mot et annet norsk lag – Lier – mens resten av lagene møtte dansk motstand. Noen danske lag måtte melde frafall og inn kom nye motstandere som gjennomgående var sterkere enn det som var planlagt. Lyn G13 traff eksempelvis et G15 lag som etter størrelsen og styrken å dømme trolig besto utelukkende av jydske bønder.

Det ble flest seire, men også et par tap for Lyn-lagene på det danske naturgresset, og det ble en god gjennomkjøring for gutter og jenter. For mange av de voksne var høydepunktet kampen mot ungdommen. Geriatrisk kløkt vant over ungdommelig mot. Lett.

Lørdag kveld var nok på alle måter helgens sosiale høydepunkt med middag på Scandic ”The Reef” med hamburger buffet og påfølgende tur i et imponerende badeland. Rosignalet gikk som vanlig kl 23.00, men skal en dømme etter alle de trøtte ansiktene på søndag morgen forstummet nok ikke all aktivitet av den grunn.

Påfyll av mat - burgerbuffet

Påfyll av mat - burgerbuffet

Turen hjem med Stena Line er lang, men når du har med eksemplarisk Lyn-ungdom å gjøre er det likevel ikke noe problem. Alle voksne på turen var imponerte over hvor knirkefritt det gikk med rundt 100 gutter og jenter på tur til utlandet.

Lyn-nedslag på dansk jord

Lyn-nedslag på dansk jord

Og det virket absolutt som ungdommen hadde det kjekt. Reise, trening, kamper, aktiviteter og mat virket å falle i smak. Eller for å sitere en ivrig guttunge som med toppet tallerken tok for seg av herlighetene under middagen på tur ned med Stena Line på torsdagen som spontant utbrøt: ”Dette er legendarisk!”

Et tegn på trivsel? Ingen hast med å svare bekymrede mødre hjemme i Norge:) 

Et tegn på trivsel? Ingen hast med å svare bekymrede mødre hjemme i Norge:)