G15 og G19: Blir det Interkrets i 2017?

Det er duket for mye spenning på Kringsjå kunstgress når to Lyn-lag er klare for siste serierunde.

  • Tirsdag spiller G15 mot Ullern klokken 20.30. Lyn er på 4. plass med 17 poeng. Med 20 poeng vil laget ha gode muligheter for Interkrets 2017, men er fortsatt avhengig av at andre resultater også går lagets, og Lyns vei.
    Se oppsettet for siste runde og tabell her: https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/?fiksId=151549
     
  • Torsdag spiller G19 mot HamKam klokken 20.15. Lyn er på 5. plass, noe som gir plass i neste års Interkrets. Men plassen er utsatt. Fra Lyn skiller det bare tre poeng ned til Skeid på 10. plass. Åtte lag holder seg.
    Se oppsettet for siste serierunde og tabell her:
    https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/?fiksId=148284


Lagenes hovedtrenere vurderer kampene.

Hvordan ser du på ukens kamp og hva skal til for å vinne?

Gunnar Arnstad, G15: Vi har en trygghet i spillergruppa etter sterke prestasjoner mot Nordstrand og Sagene. Selvtilliten i gjengen vokser og for å vinne denne kampen trenger vi en sterk karakter der vi har fokus på våre egne og lagets oppgaver fra start til slutt. Når vi som enhet gjør dette, er vi alltid i forkant, og hvis vi fortsetter å spille etter lagets retningslinjer i forsvar og angrepsetablering, vil guttene blomstre på siste tredjedel der de har en stor utforskertrang. Jeg sitter med en god følelse. Hvorfor? Fordi disse guttene virkelig fortjener det.

Sondre Alexader Olsen, G19: 1: Jeg ser i likhet med gutta veldig frem til torsdagens kamp. Vi har lenge vært forberedt på at det ville bli en beinhard kamp om topp 8 i Interkrets, og jeg er derfor ikke veldig overrasket over at det er i siste runde det hele skal avgjøres. Gutta skjønner alvoret, og det har gjenspeilet seg i de siste treningene hvor det har vært veldig bra trøkk og kvalitet. Vi er inne i en god periode nå med flere gode prestasjoner og resultater de seneste ukene. Dessuten er stemningen i laget bra, så alt ligger til rette for en forrykende sesongavslutning.

Vi vet vi har kvalitetene i laget til å slå HamKam på en god dag, så nå handler det om å optimalisere forberedelsene inn mot kampen. Vi gleder oss veldig og håper å få god hjelp fra så mange Lyn-supportere som mulig.
 

Hva vil det bety for laget å sikre plass i Interkrets neste sesong?

Gunnar: For ett år siden bestemte vi oss for slagordet Fino Alla Fine Lyn. Det betyr å kjempe til siste slutt og brukes av Juventus. Disse guttene har kjempet godt, og det vil bety mye for denne gjengen, og for Lyn som klubb at vi kan tilby spill på høyeste G16 nivå her i Oslo. Det vil også være en vinnvinn-situasjon for flere av spillerne på Gutter 2002 som får en utrolig bra utviklingsarena på G16-interkretsnivå supplert med G15 1.divisjon.

Jobben som er lagt ned er nøye planlagt og guttene har jobbet knallhardt for å utvikle seg som lag og enkeltspillere i samarbeid med et kontinuerlig støtteapparat. 2001-kullet i Lyn var glemt, og få har snakket om dette kullet. Nå er vi i posisjon, så gjenstår det å gjøre jobben selv, og krysse fingrene for at de andre resultatene også går vår vei.

Sondre: Det er klart det vil bety mye å konkurrere på det høyeste nivået. Ved å kvalifisere til Interkrets A, vil vi ha en kamparena neste år hvor vi får konkurrere mot Eliteserieklubbene. Vi vil få utfordret oss i hver kamp, og vi er nødt å til å strekke oss på hver trening for å ha noe i det selskapet å gjøre. Kombinasjonen av en god treningsarena og gode kamparenaer for junior og seniorlag vil gi de unge spillerne i Lyn en meget bra utviklingsarena.

Nå skal det også sies at uansett utfall av kampen, så er vi på riktig vei. Vi har for første gang etter klubbens konkurs i 2010 passert 40 poeng i interkrets G19. Sist gang et Lynlag fikk flere poeng i interkrets, var i 2009. Da endte Lyn Oslo på 46 poeng.

Når det gjelder status på spillere spillere: Vi har ingen sisteårs juniorspillere i dagens juniorstall. Fra A-laget er David Nowicki (1997) og Morten Bjørshol (1997) for gamle til å spille for juniorlaget neste sesong.

Spent sportslig leder

At en sterk avslutning har gitt begge lag matchball i siste serierunde, setter sportslig leder Rolf-Magne Walstad stor pris på.

Begge lagene har gjennom noen solide prestasjoner de siste ukene, lagt grunnlaget for en særs spennende avslutning på sesongen. Det har vært jobbet hardt og målrettet, og selv om utviklingsfokuset alltid skal være sterkt, har resultatmålene de siste ukene ført til at unge Lyn-gutter har fått kjenne på den følelsen også, sier han og legger til:
-Med "en kamp av gangen-fokus" denne uka også - er målet og håpet at vi gjennom uka skal sørge for at Lyn er kvalifisert for neste års G16.IK og det som neste år skal hete G19IK. A – bestående av åtte lag.

Kasper Sjødin og Lyn G15 spiller avgjørende kamp mot Ullern på Kringsjå kunstgress tirsdag kveld.