For trenere

Lyn er en stor og merittert klubb. I stor grad er dette takket være uvurderlig innsats fra entusiastiske foreldre som medvirker i barnefotballen. I barnefotballen deles barna hovedsaklig inn i skolelag.

Klubben kaller inn til et informasjonsmøte i klubbhuset ved oppstart på høsten, hvor trenere og årskullkoordinatorer og øvrig støtteapparat får all nødvendig informasjon og anledning til å stille spørsmål. 

Så lenge barnefotballen vedvarer (frem til J13 og G13), vil klubben arrangere to årlige møter med trenere, årskullkoordinatorer og en representant fra Lyn. Møtene fungerer som svært nyttig erfaringsutveksling både for trenerne og klubben.

I barnefotballen fordeles spilletiden jevnt på alle spillerne, og posisjonene roteres på gjennom sesongen. Resultater i seriespill og turneringer loggføres ikke, og turneringer foregår uten sluttspill.  

Mesteparten av treningene foregår på et lokalt gressfelt og tilpasses i hver enkelt gruppe etter andre aktiviteter og hvor hyppig de ønsker å trene. Husk at barna utvikler seg først og fremst ved lek med ball i skolegården, i hagen og på løkka alene — de organiserte treningene bør være morsomme og inspirere til aktivitet med ball på egenhånd.

Skolering
Trenere i barnefotballen får tilbud om trenerkurs i regi NFF. I tillegg holder Lyn egne trenerforum spesielt rettet mot foreldretrenerne i klubben. Klubben oppfordrer alle foreldretrenere til å benytte seg av de mulighetene for skolering som finnes i klubben. 

Startpakke
Alle spillere får draktsett av klubben. Lagleder får baller, ballnett, kjegler, vester, keeperutstyr og ballbag. Spillere og trenere får rabattkort som gjelder hos G-Max Storo, og sesongkort til Lyns A-lagskamper. For utstyr ta kontakt med materialforvalter på: materialforvalter@lynfotball.no

Turneringer
Lyn arrangerer ca to turneringer i året, hvor alle egne lag inviteres til å delta.
Lagene står fritt til å melde seg på eksterne turneringer. Det er hundrivis av turneringer å velge blant, og vi har laget et lite knippe med anbefalinger basert på tilbakemeldinger fra Lyn-lag og -trenere. Trykk HER

Politiattest for trenere/lagledere
I tråd med krav fra Norges Idrettsforbund og Olympiske og Paralympiske komité (NIF), krever klubben politiattest mot seksuelle overgrep mot barn. Les mer om prosessen her

Startpakke til trenere:

- Ballbag med fotballer
- Vester
- Kjegler
- Keeperutstyr
- sesongkort til A-lagets kamper
- Rabattkort hos G-Max på Fotballtøy og utstyr