Informasjon fra styret i Lyn Fotball

Lyn-logo_512.png

Kjære Lyn-venner,

Torsdag 12. mars, som følge av vedtak fattet av myndighetene, stanset all organisert trening, samlinger og konkurranser med umiddelbar virkning. Selv om det er sagt at dette skal gjelde ut april – så vet vi at det er en mulighet for at denne perioden blir desto mer langvarig. Dette er en felles innsats, som Lyn Fotball, sammen med alle andre idrettslag selvsagt stiller seg lojalt bak.

Allerede nå står klubbhuset tomt, banene er ikke i bruk og stillheten har sunket seg. Våre om lag 144 lag med tilhørende spillere, trenere, lagledere, foreldre og søsken bes holde seg borte. Dette er selvsagt slik det bare må være, samtidig som vi vet at dette vil ramme oss som klubb svært hardt gitt vår vanskelige økonomiske situasjon. 

Som årsmøtets gjennomgang av regnskap og kommende budsjett viste, det er nesten ingenting å gå på. Det jobbes nå på spreng med å vurdere ulike tiltak som kan settes i verk fra klubbens side, og vi vet at NIF jobber for å få en oversikt over de totale økonomiske konsekvensene som dette nødvendige vedtaket påfører idretten. Vi håper og tror på løsninger fra myndighetenes side som kan være en form for et bidrag som vil hjelpe på, men vi vet også at dette ikke vil være nok. Her skal vi som klubb snu hver en stein for å kunne redusere kostnader når aktiviteten er lagt ned, og drive klubben på en fornuftig måte gjennom denne krisen. Men vi har også ansvaret for mange unge arbeidstakere som er avhengig av sin inntekt. Så vi trenger også hjelp fra dere, våre største støttespillere.

Vi ber innstendig om at dere er rause med oss i denne tiden!  La oss gjøre dette til en felles idrettsdugnad! Vi står kanskje overfor de vanskeligste ukene i vår historie. Et massivt krav om tilbakebetalinger vil i verste fall medføre at vi mister våre fantastiske trenere, ansatte i viktige roller på klubbhuset og vi må da vurdere grunnlaget for videre drift.

Vi har forståelse for at det ikke føles riktig å betale for en tjeneste man ikke får, men dere skal vite at vi jobber med gode alternativer. Vi skal, som skolen, jobbe med digitale løsninger for oppfølging av spillerne. De skal få treningsplaner tilsendt med planer for aktivitet gjennom denne perioden. Videre skal finne gode løsninger for dere som er påmeldt lyn-ak i kommende periode, slik at dere vil få et godt utvidet tilbud når aktiviteten starter opp igjen.

Idretten og frivilligheten er selve limet i samfunnet. Vi velger derfor å avslutte vår appell til dere alle, vår største heiagjeng, med et sitat fra idrettspresidenten: «Dette krever en felles dugnadsinnsats fra idretten selv, foreldre og myndighetene. Så nå må vi ta vare på hverandre og støtte opp om laget vårt».

Heia Lyn!

Styret i Lyn Fotball