NTG Lyn- gutter møter selveste Atlètico De Madrid

Lyn til Madrid.jpg

Atlètico de Madrid er en av verdens største og beste fotballklubber. Ifølge Businessinsider.com er klubben den 13. rikeste i hele universet. A-laget er nr. to på UEFA Club Coefficients og har vunnet store titler i Europa de siste årene. 03.11. 2019 møter 14 Lynspillere fra NTG Atlètico Madrid jr. i Las Rozas utenfor Madrid sentrum.

Los Colchoneros (madrassmakerne)

Klubben ble grunnlagt 26. april 1903 av tre baskiske studenter bosatt i Madrid. Grunnleggerne så på klubben som en gren av Athletic Bilbao, og døpte den Athletic Club de Madrid. Athletic Club de Madrid spilte til å begynne med i blått og hvitt lik moderklubben fra Bilbao, men hadde innen 1911 skiftet til dagens farger. Grunnen til dette er ukjent, men en teori går ut på at rød- og hvitstripede drakter var de billigste å lage, grunnet at stoffet var det samme som ble brukt i madrassproduksjon. Reststoffet ble så sydd om til fotballskjorter. Athletic Madrid var først ute med denne løsningen, og ble da kjent under kallenavnet Los Colchoneros.

Tredjeklassing Ola Hognerud sier i en kommentar:

-       Det blir spennende å se hvor nivået ligger på en av de beste klubbene i Europa, og hvordan vi takler det nivået. Alltid gøy å spille mot gode lag og gode spillere.

Andreklassingen Brigham Larsen fortsetter:

-       Jeg er veldig spent og tror det blir en bra opplevelse

NTG reiser til Madrid 29. oktober og skal møte hele fire La Liga-klubber under oppholdet som varer i ni dager. Rayo Vallecano, forstadsklubben i sør regnes som det beste laget er først ut til å måle muskler med NTG-guttene. Deretter stiller Leganes, Atlètico De Madrid og Getafe opp på den andre siden av banen på deres respektive treningsanlegg. Dette er først og fremst en kampleir som gir spillere og trenere fantastiske internasjonale referanser. Kamp prosessen kommer i første rekke. Dvs. Gode forberedelser, god gjennomføring og grundig evaluering individuelt og felles ved hjelp av videoanalyse.

Det blir særdeles spennende å se om Lyn sine gutter kan konkurrere godt mot jevnaldrende spanjoler fra store og kjente klubber.

Viggo Strømme

Sportssjef NTG Bærum Fotball