Lyn G15 møter Arsenal i London

Seriemestre Lyn G15

Seriemestre Lyn G15

Lyn G15 er seriemester og klar for neste års interkrets G16 etter 2-1 seieren mot Ullern søndag kveld. Laget har hatt en fin sesong med god utvikling og fine resultater. Guttene står med kun to tap hele det siste året, inkludert turen til Gothia Cup (røk ut på straffekonkurranse).

Nå skal unge Lyngutter måle muskler med selveste Arsenal på deres akademi lørdag 19.10 kl. 1200. Det kommer til å lukte svette, kamfer og konkurranseinstinkt i garderoben. Ute blir det høye stemmer, duskregn, en god eim av fuktig naturlig gress og våte krittstreker. Altså ekte flatt gress under knottene. Årets avslutningstur er lagt til London hvor guttene også skal se Premier Leaguekampen mellom Tottenham- Watford lørdag ettermiddag. I tillegg blir det et par kulturelle aktiviteter. Turen er helt og alene finansiert med dugnadspenger. Alle guttene og foreldre har jobbet godt gjennom hele året slik at turen blir gjennomført uten egenandel.

Hovedtrener Vegard Hammershaug sier i en kommentar: - Vi ser frem til tøff matching og gode referanser. En ekstra motivasjon for arbeidet på treningsfeltet de neste ukene og en kamp vi gleder oss til alle sammen.

Lyn og Arsenal sine herrelag har møtt hverandre to ganger tidligere. Allerede i 1923 spilte Lyn en treningskamp mot Arsenal, i et oppgjør som endte 0-0. 71 år senere stilte Arsenal til «omkamp» på Ullevaal stadion, i en kamp Lyn vant 1-0. Lyn og Arsenal har tidligere vært vennskapsklubber og kong Olav var medlem i begge klubber -Lyn og Arsenal (æresmedlem og supporter).

Nå gjenstår det å se om Lyn sine femtenåringer kan gjøre det like bra som herrene i 1923 og 1994.