Uavgjort hjemme mot Vålerenga

Vilde Hasund hadde en god kamp mot Vålerenga

Vilde Hasund hadde en god kamp mot Vålerenga

Noe vindfullt, men generelt gode spilleforhold på Kringsjå i dag. Som alltid en viss spenning rundt enhver seriekamp i Toppserien - og kanskje noe ekstra når byrival og hardt satsende VIF står på motsatt banehalvdel.


Før kampstart var vi godt forberedt på hva som med stor sannsynlighet ville vente oss i årets andre hjemmekamp. Det å møte VIF med sine betrodde stjernespillere krever sitt og er en av ulike årsaker særs vrien utfordring - et lag med gjennomgående rutine, fysikk og skarphet.
Vi hadde i forkant av kampen lagt en klar og tydelig plan på hvordan vi skulle forholde oss til dagens motspill - analysesjef Kim Martinsen hadde nok en gang gått grundig til verks.

Kampen åpnet på et, kall det, noe uventet vis - men dette viste seg å være til vår absolutte fordel.

Vi hadde relativt mye ball - og et Lyn-lag med ball er et vrient lag å hanskes med - vi skapte noen ok sjanser i kampinnledningen, men uttelling fikk vi dessverre ikke.

Etter 22. spilte minutter fikk VIF et frispark godt inne på vår halvdel - godt slått av Spitse - og midtstopper Reinås får etter litt frem og tilbake "kranglet" ballen over streken.

Scoringen kom litt mot spillets gang - uten at vi lot oss prege noe videre av dette.

Etter scoringen til VIF så fortsetter vi med vårt - knallhard jobbing - og Vilde Hasund var "on fire" på sin kant - ikke veldig overraskende det av jenta fra relativt kjente Åheim.

Med to minutter igjen å spille skulle vi få uttelling - altaværingen Runa Lillegård leverer varene og scorer sitt første mål i Toppserien 2018. Resultatet 1-1 holdt seg til at dagens gode dommertrio blåste for pause.

Vår "live-analyse" i pausen gjør det ekstra mulig å foreta noen små taktiske grep - ofte detaljer som kan utgjøre forskjeller - forsterke og forbedre.

Første halvdel av den andre omgangen utartet seg nokså likt som bildet i kampen var før pausen. Begge lag kommer til noen, kall det, halvsjanser - uten tellende resultat.
Vi har en særs krevende spillestil - med andre ord koster måten vi spiller fotball på godt med krefter. Fordelen vår et at vi har spillere på siden som kan komme inn å påvirke kampen i positiv forstand - gunstig for ethvert kollektiv.

De siste 10-15 minuttene av kampen preget uansett VIF - men vi evnet å stå imot trykket fra de godt gasjerte spillerne fra østkanten. Kampen ebber ut på stillingen 1-1.

Med tanke på totalen i dag så beviser vi nok en gang for oss selv - og omgivelsene - at vi er mer enn kapable til å mestre nivået i Toppserien.

Både vi trenere og spillerne vet at vi fortsatt har ting å jobbe med - men det at vi som kollektiv kan mestre utfordringer som i dag bygger naturlig nok ytterligere selvtillit.

Forbedringspotensialet er der fortsatt, men vi som lag skal slettes ikke glemme det som fungerer over snittet godt.

Vi har valgt vår egen tilnærming og kultur - dette står vi som alltid 100% inne for - vi er der vi er nå, men vi skal videre - nettopp den saken er udiskutabel!

Vi takker VIF for kampen og ønsker de lykke til videre i sesongen 2018!

Ydmyk i medgang - sta i motgang!

Lyn Fotball - VIF 1-1 (1-1)

Kringsjå KG - onsdag 2. mai 2018

Mål:
1-0 Stine Pettersen Reinås (22)
1-1 Runa Lillegård (43)

Tilskuere: 420

Startoppstilling mot VIF:

1. Siri Ervik
2. Sofie Tunes
3.Camilla Huseby
4. Benedikte Birkelund (Kaptein)
5. Emilie Raaum Closs
6. Noor Holsbrekken Eckhoff
7. Anna Palm (Camilla Linberg fra 70. minutt)
8. Vilde Hasund
9. Mimmi Löfwenius (Synne Hurum Austmo fra 88. minutt)
10. Linn Huseby
11. Runa Lillegård (Jenny Røsholm Olsen fra 70. minutt)