Sommerhilsen

IMG_0714.JPG

OPPSUMMERING LYN FOTBALL VÅREN 2019

Fotball har blitt helårsidrett, og vi kan se tilbake på et halvår med høy fotballaktivitet for medlemmene våre.

Gjennom hele vinteren har det vært Lyn-akademi på ettermiddagene, nesten uansett vær. Det har vært fullt belegg med treninger for barn, ungdom og seniorlag. Vi har leid banekapasitet på NIH for å dekke behovet. Banekapasitet er et tilbakevendende tema for oss. Lyn er den klubben i Oslo med dårligst banekapasitet per spiller. I samarbeid med SFK Lyn jobber vi inn mot politikere og beslutningsmyndigheter i kommunen og idrettskretsen for å få oppmerksomhet rundt den prekære situasjonen. Vi håper vi lykkes i denne prosessen og at vi vil kunne øke banekapasiteten i løpet av de nærmeste årene. Akkurat nå rehabiliteres KGB1 pga store feil og mangler under forrige rehabilitering. Arbeidet som nå gjøres er helt nødvendig for å tilfredsstille krav til banekvalitet for baner brukt i Toppserien, men en ny og oppgradert KGB1 vil være til glede for alle våre spillere. En humpete og ujevn bane med overvann øker sannsynligheten for skader, og det ønsker vi selvfølgelig å unngå.

Damelaget vårt er klubbens flaggskip, og laget får mye positiv oppmerksomhet både på og utenfor banen. Det har vært flere fine oppslag i mediene der våre damespillere bidrar. Jentene på laget er med på å sette ytterligere fokus på kvinnefotballen i Norge. De er flotte forbilder for både jenter og gutter i Lyn, men også for spillere i klubbene rundt oss. Toppserien tok sommerferie i slutten av mai, og Lyn ligger på 7. plass med 12 poeng så langt. Det var en stor opptur da vi slo Vålerenga på bortebane i mai! Vi i styret oppfordrer alle til å komme på kamp og til å heie damelaget frem til nye seiere i høstsesongen!

En av Lyns viktige inntektskilder er barnefotballturneringene våre. Vi arrangerte to oppstarts-turneringer rett før sesongstart, og det var populære og godt besøkte turneringer både for gutter og jenter. Vi får mye skryt av anlegget på Kringsjå, stemningen, dommerne og opplegget, og det tar vi med oss videre til turneringene vi skal arrangere til høsten. Uten dugnadsinnsatsen fra alle foreldre og spillerne i ungdomsfotballen hadde klubben ikke greid å gjennomføre disse turneringene, så vi i styret vil rette en stor takk til alle som bidrar. Dugnad er både sosialt og morsomt, og jo flere som er med dess enklere blir jobben!

For å øke inntektssiden til Lyn Fotball jobber vi aktivt med markedsarbeid. Arrangementene våre er kjempeviktige i så måte, både i forhold til synliggjøring og muligheten for ekstern profilering av sponsorer. Vi jobber fortløpende med å skaffe nye sponsorer og økte sponsorinntekter, men det er et vanskelig marked og mange om beinet. Vi tar gjerne i mot tips, råd eller bidrag fra dere medlemmer for å øke sponsorinntektene våre. Alle monner drar, og med litt større spillerom tror vi at vi kan bli en enda bedre fotballklubb!

Lyn Fotball ble sertifisert som kvalitetsklubb i mars 2019. Det er vi veldig stolte av! Det å være kvalitetsklubb betyr at vi driver klubben på en ordentlig måte og at vi har alle systemer og prosesser på plass som NFF krever. Det å være en kvalitetsklubb betyr at mye grunnarbeid er gjort som bør gjøre driften av en fotballklubb enklere, men det forplikter også. Vi må tilfredsstille krav i fht kompetanse, økonomistyring, rekruttering og Fair Play. I trening og kamp er det viktig at alle følger Fair Play-reglene, det gjelder spillere, trenere, støtteapparat og foreldre. Det er barna våre som spiller, og det er viktig at fotballopplevelsene er gode for alle og at det er gøy! Da blir det flere av dem.

Vi i styret vil takke alle dere foreldre og foresatte som dag etter dag, uke etter uke følger opp alle barn og ungdommer i Lyn Fotball. Takk for at dere heier, trøster, feirer, kjører, kjøper is, stiller opp på turneringer, arrangerer overnattingsturer, vasker drakter og feier kunstgress. Dere er med på å skape fantastiske opplevelser og gode minner for barn og unge i Lyn, og forhåpentligvis er dette gode opplevelser også for dere i det store støtteapparatet. Uten dere er vi ikke en fotballklubb.

Vi i styret i Lyn Fotball ønsker dere alle en riktig god fotballsommer! Heia Lyn!

Styret i Lyn Fotball, f.v.: Christine Bækkelunde, Anders Conradi, Jon Tveiten, Tone Etholm og Truls Raastad. Cecilie Bhandari Hartberg og Christian Sjödin var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Styret i Lyn Fotball, f.v.: Christine Bækkelunde, Anders Conradi, Jon Tveiten, Tone Etholm og Truls Raastad. Cecilie Bhandari Hartberg og Christian Sjödin var ikke tilstede da bildet ble tatt.