Damelaget til topps!

ØHIL- Lyn Fotball 0-2 (0-0)

8. serierunde i 1. divisjon 2017 ble i dag spilt borte mot ØHIL på DNB Arena på Hosle i Bærum. Vi stod før kampstart med 14 poeng etter syv spilte serierunder - ØHIL stod bokført med samme poengsum etter sine syv innledende kamper.

Med tanke på tabellposisjon så var det lag nummer 2 (Lyn Fotball) og lag nummer 3 (ØHIL) som i dag møttes til dyst på Hosle. Med andre ord toppkamp og to lag som var mer enn interesserte i å fylle ytterligere opp på poengkontoen.

Kampen åpnet godt sett med Lyn-øyne, vi tok tak i ballen og satte vårt preg på forestillingen ganske umiddelbart. Vi hadde en klar med tanke på hvilke rom vi skulle søke gjennombruddene i - og at vi skulle bruke ball til å få tilgang på disse rommene. ØHIL er en kall det sammensveiset gjeng - det krever tid og tålmodighet å få skapt gode målsjanser mot de grønne og hvit-kledde. Vi produserte iløpet av 1. omgangen noen fine muligheter, men uttellingen lot dessverre vente på seg. Lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Etter pausehvilen kom vertene noe mer med fra start - uten at de kom til noen spesielt kvalifiserte målsjanser. I denne perioden av kampen var hjemmelaget flinke til å bryte opp vårt spill, men de hadde ikke den nødvendige skarpheten og presisjonen i de avgjørende fasene. Bataljene mot våre naboer var i dag, som alltid, krevende og intensive. Med tanke på dette så valgte vi fra siden å gjøre et par grep underveis i omgangen. Etter drøyt 75 spilte minutter kommer for dagen innbytter og driblefant Camilla Linberg seg rettvendt i mellomrom. Vår spiss Jenny Røsholm Olsen har posisjonert seg smart på blindside av stopper 1.
Perfekt vektet stikker fra Linberg og Jenny er distinkt i avslutningsfasen og vi leder i våre øyne fortjent 0-1 på Hosle.

Kampen lever så absolutt etter scoringen, men ingen av lagene kommer til de helt åpenbare mulighetene. Når klokken begynner å tikke mot 90 spilte minutter vinner vi ballen midt inne på ØHIL sin halvdel. Noor Hoelsbrekken Eckhoff drar seg innover i banen - slipper perfekt til Guro Bergsvand - og BANG ned i hjørnet og 0-2 til Lyn Fotball. Etter denne scoringen skjedde det ikke mest og vi kontrollert inn til en solid borteseier mot lag nummer tre på tabellen.

Oppsummert er vi totalt sett godt fornøyd med dagens resultat mot ØHIL. Nok en kamp holder vi nullen og vi er poengmessig sett fortsatt med i toppen på tabellen. Nå skal vi nyte seieren - så skal neste treningsuke brukes fornuftig og godt inn mot neste utfordring!

Takk til ØHIL for en fin kamp, vi ønsker laget fra Bærum lykke til videre i årets sesong. I tillegg takk til kampens tre kampledere.

ØHIL - Lyn Fotball 0-2 (0-0)
DNB Arena Hosle
Pauseresultat: 0-0
Mål: 
0-1 Jenny Røsholm Olsen (76)
0-2 Guro Bergsvand (88)

Tabell: https://www.fotball.no/fotballdata/lag/tabell/?fiksId=3660

Foto: Kvinneidrett.no