NM J19: Historisk seier!

Det er ikke første gang vi på jentesiden i Lyn er i en NM finale, det skjedde allerede i 2009, noen få år etter at satsningen på jenter tok fart i Lyn. Etter fire finaler med tre seiere og sist et unødvendig tap i NM J16 i fjor, var vi 20 november i Telenor Arena klare for vår første finale i NM J19. 

Det er ikke å komme utenom at det er enda mer status forbundet med NM J19 kontra NM J16, kampen går direkte på NRK med alt det betyr, og at Stabæk var ute etter en dobbel seier etter seier i NM J16 tidligere fredagen, satte en ekstra spiss på kveldens oppgjør. Stabæk har vi hatt mange oppgjør i mot, at mange av jentene er skolevenninner på NTG gjorde nok at dette betød ekstra mye for jentene selv, taperen av finalen ville måtte tåle mange meldinger fra vinneren fremover. 

Kampen ble en "gysare", Stabæk tar ledelsen når vi roter det til, men er nok totalt sett det beste laget før pause, vi klarer i allefall ikke å utfordre de mye til tross for mest ballinnhav. Andre omgang tar vi mer og mer over, men Stabæks keeper som er en av Norges beste har kontroll, inntil en retur etter frispark sørger for en vel fortjent utligning ikke lenge før slutt. Mens vi alle forbereder ekstraomganger, så er det en målfarlig ungjente fra Lambertseter som sørger for Lynjubel på overtid, og da tar vi pokalen med hjem. Fantastisk morsom og ny barriere brutt for Lyns jenter!


Hva angår kampen, så gikk den på NRK og det ligger mange linker nederst i saken om hvordan kampen forløp. Ikke så mye mer å tilføye, noen betraktninger er dog interessante, vi stiller med en tropp som med unntak av Sofie Tunes holder Junior alderen også neste år. Nå skal det sier at Sofie var en av våre beste, hun har erfaring fra NM, med gull i NM J16 for Arna Bjørnar samt gull i NM J19 for samme lag, ikke mange kan vise til 3 NM gull i aldersbestemte klasser. Utrolig flott å få henne inn i Lyn.

Andrea Wilmann fikk bestemannsprisen etter en strålende kamp. Når referenten opplevde dette i Telenor Arena en sen fredags kveld, gikk tankene tilbake til 15 september i 2010, da skulle Lyns 94 jenter spille OBOS cup borte mot Heggedal. Sykdom gjorde at vi hadde en tynn tropp, og vår alles Tresor Egholm fortalte referenten at vi hadde fått en ny 98 spiller fra Snarøya, som kanskje var "gal nok"til å være med. Det ville hun, og en spinkel lita jente møtte opp. Vi vant kampen 14-0,Andrea både skåret og hadde assister, og som referenten korrekt skrev den gang: "dette er ei jente vi kommer til å få mye glede av i Lyndrakta". Traff vel spikern sånn nogenlunde der ja...

Vi kunne skrevet mye om alle spillerne som jobbet heroisk for Norgesmesterskapet, vi vil nevne Christine Berthelsen i Lynmålet som gjør en prikkfri kamp, med matchvinnerredninger. Referenten har nevnt Sofie, men også stopper Ellinor Giske Bakken har hatt en vanvittig utvikling denne sesongen. 00 jenta Sarah Gran spiller back og er utrolig solid sin unge alder tatt i betraktning. Heidi Ellingsen gir oss trygghet bakover i første omgang, og løfter hele laget når hun blir flyttet fremover i andre omgang.Frida Leonhardsen Maanum viser noe få andre har, Noor H. Eckhoff gjør en megajobb, og Jenny Røsholm Olsen blir matchvinner med to skåringer, hun kan faktisk spille J16 også neste år, det sier litt. Alle andre skal også være stolt av innsatsen, også de som ikke kommer innpå i en kamp som er tight til dommeren blåser av, alle har gitt 100% i lagets treninger hele uken og i sesongen forøvrig og bidratt til historien.

Vi har hatt en reise de siste 10 årene siden jentefotball ble en realitet i Lyn, som er en av Norges eldste klubber med en stolt historie. Et nytt høydepunkt og et nytt stolt øyeblikk ble oppnådd fredag i Telenor Arena, sånn sett er jentene historiske og har oppnådd noe som alle kan være veldig stolt av. 

Det har vært mange hyggelige tilbakemeldinger etter kampen fra fotballvenner som syntes det var en god og spennende kamp, av to lag som har mange jenter som er og vil bli enda bedre fotballspillere. Det er hyggelig, det er utrolig gøy og givende å være med å se dedikerte jenter som vil noe med idretten sin. 

Trampeklapp til alle som sørget for at Lyn gjør seg gjeldende som en veldig god fotballklubb fortsatt, selv om herrene går på en smell.

Takk til Stabæks hyggelige spillere og ledere, og ikke minst til dommerne som gjorde en særdeles god jobb. Fantastisk opplegg i Telenor Arena fra NFF og Telenor sin side, håper at dette konseptet med cupfinalehelg i Telenor Arena blir noe som fortsetter.

Linker under:

Fotball.no
Bygdanytt
Nordre Aker Budstikke
Karlsen Foto
Stabæks hjemmesider
Asker og Bærums Budstikke