Junior 3: Registrering og spillermøte

lyn klubbhus.jpg

Vi ønsker å kartlegge antall spillere født i 1999, 2000 og 2001 som har lyst til å spille fotball på Junior 3 kommende sesong (3. divisjon). Det legges til grunn at spillerne er på trening 1-2 økter per uke - og samtidig deltar på seriekamper. Denne påmeldingen vil legge grunnlaget for klubbens påmelding til seriespill i 2018. Viser det seg at grunnlaget og interessen er stor vil klubben vurdere å melde på ett ekstra lag for junior (f.eks 11er/7er).

Frist for registrering - fredag 5. desember.

Klikk her for registrering.

VIKTIG: ONSDAG 29. NOVEMBER KL 20.15 VIL DET VÆRE SPILLERMØTE INNE PÅ KLUBBHUSET MED SPORTSLIG LEDER OG TRENER FOR LAGET. ALLE SOM HAR LYST TIL Å SPILLE FOTBALL FOR JUNIOR 3 I 2018 OPPFORDRES TIL Å MØTE.

BÅDE NYE OG GAMLE SPILLERE ER VELKOMMEN. ETTER MØTET VIL DET VÆRE TRENINGSØKT FRA KL. 21.00. 

Når det gjelder Junior 2 er det kvalifisering om 20 plasser med 3-4 treninger pr. uke og spill i 2. divisjon. For spørsmål rundt spill for Junior 2 send mail til: christian.alexander.lund@gmail.com

Damelaget: Vilde Hasund til Lyn

Vilde Hasund.jpg

Vilde Hasund har for sesongen 2018 bestemt seg for å bli en del av Lyn Fotball. 97-spilleren kommer fra spill i Røa Elite - en klubb jenta fra Åheim på Sunnmøre har spilt for de siste 3,5 årene. Til tross for sin relativt unge alder står Vilde allerede registrert med 74 kamper i den norske Toppserien.I tillegg står hun oppført med et tyvetalls landskamper for Norge på J19 og U23-nivå.

Vilde startet sin fotballkarriere som 5-åring i moderklubben Åheim IL - da hun var 15 år gikk turen fra Vanylven til Ulsteinvik og spill for Hødd i 2. divisjon. I 2014 valgte da 17 år gamle Vilde å flytte til hovedstaden og spille for Røa Elite i Toppserien - et valg som, på det personlige plan, sier mye om jenta fra Åheim. Med tanke på vesentlige bidragsytere rundt hennes fotballutvikling (før hun satte kurs for hovedstaden) så nevner hun Geir Nielsen og Arnljot Hole i Åheim IL, og Ole Per Kragset i Hødd. Neppe tilfeldig at nettopp disse tre trenerne blir nevnt av Vilde selv.

Som spillertype er Vilde offensivt anlagt - en typisk kantspiller - behersker både innover- og utoverkant. Hun er kvikk til beins og innehar en arbeidskapasitet godt over snittet. Godfoten er venstre - Vilde er fintesterk og hun besitter en særs stødig nærteknikk. I tillegg har Vilde et godt fotballhode og hun er dyktig med tanke på det relasjonelle - og ikke minst har hun nese for scoringer og målpoeng.

Vilde Hasund er naturlig nok en ettertraktet fotballspiller, og vi i Lyn Fotball er utvilsomt mer enn godt fornøyde med at hun har valgt å fortsette sin videre utvikling hos oss. Hun er ambisiøs, dedikert og utviklingsorientert - noe som passer svært godt inn i vår treningskultur og fotballfilosofi.

Vilde er positivt forpliktet med tanke på egen utvikling - besitter kvaliteter og ferdigheter som absolutt vil kunne styrke oss ytterligere som gruppe/kollektiv. Vi som klubb skal utvilsomt være vårt ansvar bevisst og legge godt tilrette for at 97-spilleren skal kunne fortsette utviklingen sin i sesongen 2018.

Det er ikke bare damelaget som vil få stor glede av Vilde. Fra starten av 2018 vil Vilde være en del av trenerteamet rundt Lyn Akademiet.

Lyn Fotball ønsker Vilde Hasund hjertelig velkommen og håper hun fort kan finne tryggheten i ny klubb!

Toppserien: Ny millionavtale for norsk kvinnefotball

Norsk tipping.png

Samme uke som Serieforeningen for kvinnefotball inngikk en avtale med OBOS har foreningen skrevet under en ny millionavtale med Norsk Tipping. Avtalen ble presentert før cupfinalen for kvinner på Fornebu lørdag.

Partene har signert en intensjonsavtale for tre år. Avtalen er verdt 16 millioner kroner fram til 2020.

- Vi går inn i et samarbeid vi har stor tro på, og er stolte av å kunne bidra med 16 millioner kroner. Målet er å gi jentene og kvinnefotball i Norge bedre vilkår, sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Åsne Havnelid.

- Dette er en stor anerkjennelse til alle jentene våre der ute. Norsk Tipping er den viktigste partneren i norsk idrett, og en tydelig samfunnsaktør. Å ha dem med blant våre mest sentrale samarbeidspartnere betyr noe ekstra, og har en utrolig signaleffekt.

- De har også et kommersielt vindu som passer spesielt godt for oss, sier daglig leder i Serieforeningen for Kvinnefotball, Hege Jørgensen.

Onsdag forrige uke presenterte Jørgensen boligbyggelaget OBOS som ny generalpartner for kvinnenes eliteserie. OBOS skal bidra med seks millioner i året fram til 2022, men summen kan øke når rammene for samarbeidet blir forhandlet ferdig.

Obos ny generalsponsor for Toppserien

Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

I dag ble det under en pressekonferanse på Ullevaal stadion offentliggjort at Obos går inn som ny generalsponsor for Toppserien. Dette er et historisk løft for kvinnefotballen og vil uten tvil komme klubbene til gode på flere områder.

Avtalen med Obos strekker seg over 5 år og er tidenes avtale for kvinnefotballen:

– Vi bruker seks millioner i året på selve sponsoraret, og så legger vi til nesten like mye penger i aktiviseringsmidler rundt det. Kjenner jeg meg selv rett, kommer vi til å legge enda mer penger inn. Dette er bare starten på en reise, der vi ønsker å vri noe av vårt fokus på jentefotball på topp- og breddenivå, fortsetter konsernsjef i Obos Daniel Siraj.

Foto: Thomas Torjusen / Obos

Foto: Thomas Torjusen / Obos

Dette skriver Obos selv om avtalen, trykk her.
For VGs dekning av saken, trykk her.

Damelaget i Toppserien

23130823_1468221033213940_8490392261115514050_n.jpg

Opprykket for Damelaget ble klart i Bergen for snart to uker siden og feiringen foregikk på Kringsjå lørdag da jentene fra Amazon Grimstad ble sendt hjem etter 3-0 til hjemmelaget. 

Nå har jentene fått et par uker fri og arbeidet med neste sesong er allerede i gang. 

Trenere, ledere og styret fikk tenkt gjennom mange av faktorene som påvirker et opprykk allerede høsten 2016, da jentene spilte kvalik. I høst har vi vært mer konkrete på det samme da et opprykk har ligget mer i kortene enn hva tilfellet var i 2016, og arbeidet med stall, team, arrangement og budsjett for Toppserien er i gang. 

Hovedtrener og sportslig leder med god hjelp av Ingvar Graffer jobber med sesongforberedelser, stall og team i dagene og ukene som kommer. Denne uka inviterer blant annet NFF til seminar om stillingen som Toppspillerutvikler som alle Toppserieklubber skal ha for å styrke det sportslige apparatet.

Kravene til kamparrangementet og anlegg er mer detaljert i Toppserien, og administrasjonen og styret i LF er i konkret dialog med NFF og SFK Lyn om de forbedringer som må til på Kringsjå.  

Budsjett er alltid spennende på denne tiden, og selv med økonomisk støtte fra Serieforeningen for kvinnefotball og NFF er målet å øke inntektene rundt dette prosjektet. Noe som er helt nødvendig om laget skal overleve Toppserien. Arbeidet med inntekter er i gang for å sikre best mulig rammer. Skulle det være aktører der ute som ønsker å bidra rundt den historiske bragden til Damelaget og prosjektet videre så er det bare å ta kontakt. 

Målet er å forbli Toppserieklubb, det vil si mer enn bare en sesong. Dette vil være krevende, men sjansene øker jo flere som ønsker å bidra positivt rundt Damelaget. 

Lyn Fotball styrker det sportslige apparatet

Viggo og Monica.jpg

LYN er svært stolte av å presentere to sterke signeringer til det sportslige apparatet i klubben. Monica Knudsen og Viggo Strømme er ansatt som trenerutviklere i Lyn. Dette som ledd i arbeidet med å sikre implementering av sportsplan gjennom tett oppfølging av trenerteam både på jente- og guttesiden i Lyns ungdomsavdeling. Monica Knudsen skal i tillegg bidra inn mot NTG samarbeidsavtalen.

Ansettelsene skjer som ledd i klubbens strategi, og skal løfte Lyn fotballfaglig. Tanken er at det skal bli et mer helhetlig tilbud og rød tråd i Lyns utviklingsarbeidet både for Lyns 1. lag og enkeltspillere.

Dette skal skje gjennom utarbeidelse av fagplaner, bedre struktur, styrking av trenerkompetansen og mer helhetlig oppfølging, samt testing og sist men ikke minst tett og profesjonell trenerveiledning. 

Monica Knudsen er godt kjent i fotball familien og spilte aktivt for blant andre Asker, Donn og Fortuna Hjørring. Knudsen spilte 87 kamper og skåret seks mål for Norge og ble olympisk mester i 2000 i Sydney. Hun ble norgesmester i 2000 og seriemester i 1998 og 1999 med Asker. Hun har trent LSK Kvinner til seriemesterskap i 2012, 2014, 2015 og 2016. De tre siste årene vant hun også NM med LSK. Hun ble tildelt prisen som Årets trener av Norsk Fotballtrenerforening i 2012, 2014 og 2015. Monica er lektor fra NIH og avslutter ila vinteren UEFA PRO- lisenskurs som er den høyeste utdanningen som er mulig å oppnå, også internasjonalt. Monica er per i dag hovedtrener for jentene på NTG, og trenerveileder i NFF, som hun vil fortsette med.

Viggo Strømme er tidligere spiller og trener for Lyns A-lag. Han trente Lyns A-lag sammen med Drillo og var sportsjef for Lyn/NTG. Viggo har i tillegg trent G-16 og lag i barnefotballen. Viggo har også vært nestleder i toppfotballstyret. I inneværende år er han nestleder i Lyn Fotball, og helt sentral i arbeidet med ny sportsplan. Foruten erfaring fra Lyn har Viggo ni sesonger som toppfotballspiller bak seg, primært for Start og Vålerenga (NM-gull i 1997). I tillegg har han seks års høyere utdannelse som pedagog, og har skrevet tre fotballbøker, samt en rekke artikler om Sør- Amerikansk fotball. Viggo, som har UEFA A- lisens har vært trener i både Lyn, Frigg, Stabæk, og Oslo FK. De siste ti årene har han også vært sportssjef på NTG Fotball, som han også vil fortsette med.

LYN er utrolig stolte av å få to så kompetente trenerutviklere, og ønsker de begge hjertelig velkommen.