Brødboksen - en viktig lagspiller under DNB Fotball Camp

«Uten mat og drikke duger helten ikke» er et kjent norsk ordtak for de fleste av oss og dette blir spesielt aktuelt for alle barna som deltar på denne ukas DNB Fotball Camp på Kringsjå. Riktig kosthold er en viktig faktor for å prestere på høyt nivå og i den forbindelse har vi vært så heldige å ha med oss Brødboksen som en betydningsfull lagspiller under sommerens fotballskoler. Brødboksen har sponset Lyn Fotball med fersk brødmat, godt pålegg og nypresset juice. Dette betyr at spillerne har spist gode lunsjer og fått riktig påfyll av energi for å kunne fullføre lange fotballskoledager.

Vi takker Brødboksen for hundrevis av brød, kilovis av pålegg og litervis av juice og ser fram til et videre godt samarbeid med dem.

For de som er nysgjerrige på hva Brødboksen har å tilby kan besøke deres hjemmeside: www.brodboksen.no

Torsdag var siste dag for sommerens to DNB Fotball Camper. Tilsammen 470 spillere  har vært med i juni og august og man kan trygt si at det har vært noen fine uker både for spillere og trenere. Neste mulighet for å være med på fotballskole i regi av Lyn Fotball vil være første del av høstferien i uke 40. Mer informasjon rundt denne fotballskolen og påmelding er rett rundt hjørnet.

Nå ønsker vi alle barn lykke til med skolestarten kommende uke. Vi håper å se igjen mange av de samme spillerne på Lyn Akademiet som har sin oppstart mandag. Påmeldingslink til Lyn Akademiet finner dere her. 

Påmelding til Lyn Akademiet perioden 21. august - 20. oktober

LYN AKADEMIET 2017 - NÅ ER PÅMELDING FOR PERIODEN 21. AUGUST - 20. OKTOBER (uke 34-42) ÅPEN (Påmeldingslink i bunnen av teksten). 

Lyn Akademiet er et treningstilbud for ivrige fotballspillere i alderen født 2005-2009. På Lyn Akademiet jobber vi med systematisert ferdighetsutvikling gjennom temabaserte treninger.

NB! Vi stiller krav til konsentrasjon, samt generell iver og interesse for fotball blant våre deltakere. Dette er et tilbud for barn som liker å spille fotball, og som i tillegg er motivert for trene og utvikle fotballferdighetene sine. Vi ber derfor foreldre om å vurdere barnas grunnleggende fotballinteresse og motivasjon før eventuell påmelding. 

Det er uhyre viktig at spillerne kler seg etter værforholdene. Dette er foreldrenes ansvar - ikke trenerne. 

PÅMELDING TIL KEEPERTRENING PÅ LYN AKADEMIET GJØRES OGSÅ HER. I SELVE REGISTRERINGSSKJEMAET (HVOR MAN SKRIVER INN SPILLERENS NAVN OSV.) TIKKER MAN AV FOR HVILKE DAGER MAN SKAL HA KEEPERTRENING.

HUSK Å TA MED DRIKKEFLASKE TIL ØKTENE.

NB! FRA OG MED UKE 43 VIL 2005-KULLET STARTE SIN OVERGANG TIL UNGDOMSFOTBALLEN - DETTE ER DERMED SISTE PERIODE MED LYN AKADEMI FOR 2005-KULLET.

Snart braker Norway Cup løs – også på Kringsjå!

Like sikkert som 17. mai ender på samme dato hvert år så arrangeres verdens største fotballturnering første uken av august. Lyn har som tradisjon å delta med mange lag i Norway Cup og som oftest biter klubben godt fra seg. Lyn har lange tradisjoner med finalespill og spesielt på jentesiden har vi markert oss sterkt. I år deltar klubben med nesten 30 lag i turneringen og vi krysser fingrene for at Lyn framstår som en positiv klubb også i år.

Noe som er annerledes fra tidligere år er at Lyn under årets turnering er medarrangør. Det betyr at vårt flotte anlegg på Kringsjå skal benyttes til kamper fra morgen til kveld søndag til torsdag. Vi får besøk av klubber fra fjern og nær, og vi har en gylden mulighet til å vise fram både vårt flotte anlegg og medlemmer som stiller opp frivillig på dugnad under turneringsuken. Godt over 100 frivillige stiller på dugnad - noe som er smått imponerende.

Flere av Lyns lag skal spille noen av kampene sine på «hjemmebane» og vi oppfordrer alle som er glade i Lyn om å ta turen opp til Kringsjå for å se disse lagene i aksjon. Ellers vil våre lage spille på Furuset, Abildsø, Skeidbanen, Valle og Ekeberg.

For fullstendig kampoppsett klikk her. Ellers er også Norway Cup-appen et nyttig verktøy for å kunne følge med på turneringen.

HEIA LYN!

Lyn + Sommer = Cup

Mens forberedelsene til Norway Cup på Kringsjå er på oppløpssiden er det på sin plass med en kort sportslig status for ungdomslagene. 

Rett etter våre ungdomslag gikk i ferie fra sine seriespill i slutten av juni reiste våre to første lag ut i cupspill. G01.1 reiste helt til Portugal og Iber Cup og G02.2 reiste over fjellet til Førde. 

For G01.1s del fikk man møte mange gode og spennende motstandere med en annen spillestil, andre type ferdigheter og ikke minst en annen mentalitet på og utenfor banen.  G16-laget vårt, som til daglig spiller Interkretsserien, avanserte helt til finalen, og selv om det ikke gikk helt til topps (tap 3-1 i finalen), var det stolte gutter og trenere med verdifull internasjonal erfaring som satte seg på flyet hjem 10. juli. 

Om ikke internasjonal erfaring, så fikk G02.2 siste uka i juni erfaring med store norske gutter i Førde Cup i en åpen 15-17 årsklasse. Våre 2002-gutter imponerte mot motstandere med skjegg og "10 cm pluss" i høyden, så selv om man tapte i finalen mot arrangørklubben var det en sportslig spennende turnering. Like mye var det forøvrig en annerledes destinasjon for våre bygutter. 

16. juli startet Gothia Cup og i år deltok fire Lyn-lag. 

G04, G03 og G02 sine lag fra TG1 representerte Lyn og mens 04 endte i B-sluttspill der de i kamp nummer to røk mot sterk mexicansk motstand, vant både 03 og 02 sine innledende puljer. 

Dessverre møtte 03 allerede i første A-sluttspillkamp for tøff motstand i islandske FH, og turneringen stoppet med det brått etter mye god fotball i innledningen.

02 laget vårt gikk helt til Gothia-finalen i 2016, etter fantastisk fotball og blant annet etter flere ganger å ha vunnet på straffer. Men, denne gang ei - "straffelykken" i 2017 var snudd - og Høllvviken IF kunne juble etter straffekonk seier i 32-dels finale. 

Straffejubel var det imidlertid mer enn nok av for Lyns talentfulle J18-lag. De gikk hele veien og vant finalen! 

For første gang tok et Lyn-lag den store Gothia-pokalen med hjem til Kringsjå etter mye godt spill, spesielt forsvarsmessig med få baklengs på veien til Gamle Ullevi der Eskilsminne IF ble Lyns finalemotstander. 

Finaleresultatet 5-6 forteller om mange stødige Lyn-eksekutører på straffer, som sammen med trenerne Fredrik og Fredrik kunne juble hemningsløst i sommervarmen fredag 21. juli. En meget sterk prestasjon av Lyn-jentene, og hele klubben gratulerer. 

Før Gothia jubelen såvidt hadde lagt seg var nye lag på vei ut av landet. Denne gang til Dana Cup. 

For G03.2 og J01.2 stoppet det i B-sluttspillet, mens J01.1 fredags formiddag ble slått ut i A-sluttspillets kvartfinale et sterkt Ottestad-lag fra Hamar traktene. Uansett en flott prestasjon av våre jenter født i 2001.

Og allerede søndag førstkommende starter Norway Cup i Oslo. For første gang skjer det også på vårt stadig bedre og fornyende anlegg på Kringsjå. 

Følg med på oppsett, og kom å se jenter og gutter i verdens vakreste drakt i verdens største fotballturnering. I år vil noen Lyn-lag virkelig ha hjemmefordel under Norway Cup. 

Til slutt er det bare å ønske GOD Norway Cup til spillere, trenere, foresatte / supportere og ikke minst et tre-sifferet antall frivillige som bidrar på dugnaden på Kringsjå!

3 x LYN!

Rolf-Magne Walstad
Sportslig leder Lyn

Her er Sportsplanen 2017 - 2020

Over en lenger periode har det blitt arbeidet med en ny Sportsplan i Lyn Fotball. Nå er den ferdigstilt og skal settes ut i livet. Nå starter arbeidet med å implementere tankene og retningslinjene, og fra august vil det bli spesifikk opplæring av trenere for å sikre en god implementering.

"Alt for LYN – Alltid". Dette er klubbens slagord. Målet vårt er å bygge byens beste fotballklubb der LYNs visjon er å bli «best med flest mulig». For at vi skal kunne nå denne målsettingen har klubbens styre vedtatt denne SPORTSPLAN. Dette er det viktigste styringsdokument for det sportslige tilbudet i klubben, og er basert på vedtatt strategiplan for perioden 2016-2020.

Sportsplanen er forankret i LYN`s lov og verdigrunnlag som er Lojalitet, Ydmykhet og Nytenkning, men skal dette leve i klubben må det følges. Planen sier derfor også hvilke ambisjoner og holdninger, prioriteringer og idealer som gjelder i LYN. Her uttrykkes hva klubben forventer av LYN Ansatt, LYN Trener, LYN Spiller og LYN Foreldre/medlemmer, og hva disse kan forvente av LYN.

Sportsplanen finner du ved å klikke her.

 

En flott uke med fotballskole

Fornøyde barn på DNB Fotballcamp

Fornøyde barn på DNB Fotballcamp

Torsdag var siste dag av DNB Fotballcamp i juni. Det har vært en strålende uke på Kringsjå hvor 185 spillere og opp mot 30 trenere har kunnet utfolde seg med ballek og mye moro på vårt flotte kunstgressanlegg.

Barna har vært gjennom intense, men lærerike dager. Både spillere og trenere skal ha honnør for at denne uken har blitt en suksess. 

Vi takker DNB og Brødboksen for viktige bidrag i gjennomføringen av fotballskolen og ser fram til et videre godt samarbeid.

Nå ønsker vi alle spillere og trenere en riktig god sommer. 14. - 17. august arrangerer vi ny runde med fotballcamp - da med hele 270 deltagere (fullbooket). Vi sees!

Hannes Persson - Sveriges svar på Henning Olsen - fikk æren av å avslutte hele fotballcampen med utlevering av iskrem til alle deltagerne.

Hannes Persson - Sveriges svar på Henning Olsen - fikk æren av å avslutte hele fotballcampen med utlevering av iskrem til alle deltagerne.

3. runde NM damer: Onsdag kl. 17.00: Lyn - Klepp

FØR KAMPEN LYN FOTBALL - KLEPP, 3. RUNDE I NM KVINNER.

I morgen får vi storfint besøk fra Rogaland og nærmere bestemt Toppserie-laget Klepp fra Jæren. Klepp er den nest største jordbrukskommunen i Rogaland fylke - med hele 600 veldrevne gårdsbruk - og meieriene Tine og Q er sentrale aktører.
Laget til trener Oliver Harder er på seniornivå et nytt bekjentskap for oss i Lyn Fotball Damer.

De helgrønne har absolutt hatt en solid start på sesongen 2017 og innehar i øyeblikket 4. plass i Toppserien - 19 poeng etter 9 spilte serierunder. I 2. runde i NM Kvinner slo Klepp ut Amazon med 0-2 på Levermyr Stadion i Grimstad.

Vi i Lyn Fotball Damer ser utvilsomt frem til morgendagens dyst mot kanskje sesongens til nå mest positive overraskelse i Toppserien. For oss blir det av flere årsaker gøy å få møte en av de store kall det kanonene i kvinnefotballen. Klepp er naturlig nok store favoritter i morgen, men skal vi utvikle oss videre så må vi i Lyn Fotball Damer ta læring og inspirasjon fra de aller beste.

Med tanke på egen kamptropp så vil vi i Lyn Fotball Damer stille med totalt 18 spillere (16 utespillere + 2 keepere) i morgen.

Vi er som alle andre klubber inne i en hektisk kampperiode og må naturligvis prioritere fornuftig deretter. Alle våre involverte spillere er 100 prosent og mer enn klare til morgendagens NM-kamp mot de helgrønne fra Vestlandet.

Kampstart er på Kringsjå KG 1 kl 17:00