Her er Sportsplanen 2017 - 2020

Over en lenger periode har det blitt arbeidet med en ny Sportsplan i Lyn Fotball. Nå er den ferdigstilt og skal settes ut i livet. Nå starter arbeidet med å implementere tankene og retningslinjene, og fra august vil det bli spesifikk opplæring av trenere for å sikre en god implementering.

"Alt for LYN – Alltid". Dette er klubbens slagord. Målet vårt er å bygge byens beste fotballklubb der LYNs visjon er å bli «best med flest mulig». For at vi skal kunne nå denne målsettingen har klubbens styre vedtatt denne SPORTSPLAN. Dette er det viktigste styringsdokument for det sportslige tilbudet i klubben, og er basert på vedtatt strategiplan for perioden 2016-2020.

Sportsplanen er forankret i LYN`s lov og verdigrunnlag som er Lojalitet, Ydmykhet og Nytenkning, men skal dette leve i klubben må det følges. Planen sier derfor også hvilke ambisjoner og holdninger, prioriteringer og idealer som gjelder i LYN. Her uttrykkes hva klubben forventer av LYN Ansatt, LYN Trener, LYN Spiller og LYN Foreldre/medlemmer, og hva disse kan forvente av LYN.

Sportsplanen finner du ved å klikke her.

 

En flott uke med fotballskole

Fornøyde barn på DNB Fotballcamp

Fornøyde barn på DNB Fotballcamp

Torsdag var siste dag av DNB Fotballcamp i juni. Det har vært en strålende uke på Kringsjå hvor 185 spillere og opp mot 30 trenere har kunnet utfolde seg med ballek og mye moro på vårt flotte kunstgressanlegg.

Barna har vært gjennom intense, men lærerike dager. Både spillere og trenere skal ha honnør for at denne uken har blitt en suksess. 

Vi takker DNB og Brødboksen for viktige bidrag i gjennomføringen av fotballskolen og ser fram til et videre godt samarbeid.

Nå ønsker vi alle spillere og trenere en riktig god sommer. 14. - 17. august arrangerer vi ny runde med fotballcamp - da med hele 270 deltagere (fullbooket). Vi sees!

Hannes Persson - Sveriges svar på Henning Olsen - fikk æren av å avslutte hele fotballcampen med utlevering av iskrem til alle deltagerne.

Hannes Persson - Sveriges svar på Henning Olsen - fikk æren av å avslutte hele fotballcampen med utlevering av iskrem til alle deltagerne.

3. runde NM damer: Onsdag kl. 17.00: Lyn - Klepp

FØR KAMPEN LYN FOTBALL - KLEPP, 3. RUNDE I NM KVINNER.

I morgen får vi storfint besøk fra Rogaland og nærmere bestemt Toppserie-laget Klepp fra Jæren. Klepp er den nest største jordbrukskommunen i Rogaland fylke - med hele 600 veldrevne gårdsbruk - og meieriene Tine og Q er sentrale aktører.
Laget til trener Oliver Harder er på seniornivå et nytt bekjentskap for oss i Lyn Fotball Damer.

De helgrønne har absolutt hatt en solid start på sesongen 2017 og innehar i øyeblikket 4. plass i Toppserien - 19 poeng etter 9 spilte serierunder. I 2. runde i NM Kvinner slo Klepp ut Amazon med 0-2 på Levermyr Stadion i Grimstad.

Vi i Lyn Fotball Damer ser utvilsomt frem til morgendagens dyst mot kanskje sesongens til nå mest positive overraskelse i Toppserien. For oss blir det av flere årsaker gøy å få møte en av de store kall det kanonene i kvinnefotballen. Klepp er naturlig nok store favoritter i morgen, men skal vi utvikle oss videre så må vi i Lyn Fotball Damer ta læring og inspirasjon fra de aller beste.

Med tanke på egen kamptropp så vil vi i Lyn Fotball Damer stille med totalt 18 spillere (16 utespillere + 2 keepere) i morgen.

Vi er som alle andre klubber inne i en hektisk kampperiode og må naturligvis prioritere fornuftig deretter. Alle våre involverte spillere er 100 prosent og mer enn klare til morgendagens NM-kamp mot de helgrønne fra Vestlandet.

Kampstart er på Kringsjå KG 1 kl 17:00

DNB Guttecup 2017: Takk for i år!

Lørdag og søndag var det samlet 170 barnefotballag fra hele Østlandet på Kringsjå i anledning DNB Guttecup. Værgudene var ikke på den mest spandable siden med sol og sommer, men uavhengig av været ble det to festdager for guttespillere i alderen 7 – 12 år.

260 kamper, masse mål, perfekte sklitaklinger, nydelige finter, noen «luker» og flotte redninger var bare noe av helgas beholdning ute på kunstgressbanene. Alle disse faktorene bidro til mye smil og glede hos både store og små.

Vi takker alle deltagende lag, dugnadspersonell, dommere og DNB for en flott og minneverdig turnering på Kringsjå. En spesiell stor takk til dommerne fra ungdomsavdelingen som fikk mye skryt for sin «myndige» opptreden i å lede kampene.

Vi håper vi sees igjen neste år!

Showkamp og åpen akademiøkt på Bislett stadion

Torsdag 22. juni møtes Lyn og Stabæk til "retro-kamp" på Bislett Stadion. Dette blir en kamp mellom gamle helter fra de gylne 90-årene. For Lyn spiller blant annet Simen Agdestein, Johnny Hanssen og Kjell-Roar Kaasa, mens Stabæk har med to av sine svenske stjerner i Christian "Chippen" Wilhelmsson og Pontus Farnerud. Kampstart er satt til kl. 18:30 og spilles over 2 x 25 min.

Før showkampen inviterer vi til åpen Akademitrening på Bislett Stadion. Dette blir avslutning på akademiåret og gir alle akademi- og barnefotballspillere en gylden mulighet til å få trene på en ordentlig stadion trent av a-lagets spillere.

Opplegget på Bislett stadion blir som følger:

1. Transport for de som ønsker dette fra Kringsjå - kl. 16.30 (viktig å melde om dette gjennom påmeldingen i Superinvite)
2. Oppmøte ved Hovedinngang (rundkjøringen i Thereses gate) - kl. 17.00
3. Treningsøkt fra kl. 17.15 - 18.15  
4. Showkamp Lyn vs Stabæk fra kl. 18.30

Aktiviteten varer fra 17.15 til 18.15 og deretter slippes barna opp til foreldrene på tribunen.

Meld på her: https://www.superinvite.no/#/invitation/f4aa0dd960521e045ae2f20621fb4ee9

DET BLIR INGEN ORDINÆR AKADEMIØKT PÅ KRINGSJÅ DENNE TORSDAGEN. 

Damelaget til topps!

ØHIL- Lyn Fotball 0-2 (0-0)

8. serierunde i 1. divisjon 2017 ble i dag spilt borte mot ØHIL på DNB Arena på Hosle i Bærum. Vi stod før kampstart med 14 poeng etter syv spilte serierunder - ØHIL stod bokført med samme poengsum etter sine syv innledende kamper.

Med tanke på tabellposisjon så var det lag nummer 2 (Lyn Fotball) og lag nummer 3 (ØHIL) som i dag møttes til dyst på Hosle. Med andre ord toppkamp og to lag som var mer enn interesserte i å fylle ytterligere opp på poengkontoen.

Kampen åpnet godt sett med Lyn-øyne, vi tok tak i ballen og satte vårt preg på forestillingen ganske umiddelbart. Vi hadde en klar med tanke på hvilke rom vi skulle søke gjennombruddene i - og at vi skulle bruke ball til å få tilgang på disse rommene. ØHIL er en kall det sammensveiset gjeng - det krever tid og tålmodighet å få skapt gode målsjanser mot de grønne og hvit-kledde. Vi produserte iløpet av 1. omgangen noen fine muligheter, men uttellingen lot dessverre vente på seg. Lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Etter pausehvilen kom vertene noe mer med fra start - uten at de kom til noen spesielt kvalifiserte målsjanser. I denne perioden av kampen var hjemmelaget flinke til å bryte opp vårt spill, men de hadde ikke den nødvendige skarpheten og presisjonen i de avgjørende fasene. Bataljene mot våre naboer var i dag, som alltid, krevende og intensive. Med tanke på dette så valgte vi fra siden å gjøre et par grep underveis i omgangen. Etter drøyt 75 spilte minutter kommer for dagen innbytter og driblefant Camilla Linberg seg rettvendt i mellomrom. Vår spiss Jenny Røsholm Olsen har posisjonert seg smart på blindside av stopper 1.
Perfekt vektet stikker fra Linberg og Jenny er distinkt i avslutningsfasen og vi leder i våre øyne fortjent 0-1 på Hosle.

Kampen lever så absolutt etter scoringen, men ingen av lagene kommer til de helt åpenbare mulighetene. Når klokken begynner å tikke mot 90 spilte minutter vinner vi ballen midt inne på ØHIL sin halvdel. Noor Hoelsbrekken Eckhoff drar seg innover i banen - slipper perfekt til Guro Bergsvand - og BANG ned i hjørnet og 0-2 til Lyn Fotball. Etter denne scoringen skjedde det ikke mest og vi kontrollert inn til en solid borteseier mot lag nummer tre på tabellen.

Oppsummert er vi totalt sett godt fornøyd med dagens resultat mot ØHIL. Nok en kamp holder vi nullen og vi er poengmessig sett fortsatt med i toppen på tabellen. Nå skal vi nyte seieren - så skal neste treningsuke brukes fornuftig og godt inn mot neste utfordring!

Takk til ØHIL for en fin kamp, vi ønsker laget fra Bærum lykke til videre i årets sesong. I tillegg takk til kampens tre kampledere.

ØHIL - Lyn Fotball 0-2 (0-0)
DNB Arena Hosle
Pauseresultat: 0-0
Mål: 
0-1 Jenny Røsholm Olsen (76)
0-2 Guro Bergsvand (88)

Tabell: https://www.fotball.no/fotballdata/lag/tabell/?fiksId=3660

Foto: Kvinneidrett.no

Damelaget opp på 2. plass

1 Divisjon: Lyn - Fløya 3-0 (2-0).

Hjemmekamp mot Fløya fra Tromsø, ett lag som vi alltid sliter med i Tromsø, men som vi normalt sett pleier å ha kontroll på hjemme. Bortelaget kom med selvtillit etter to strake seiere. Eneste mandagskamp, og i og med at de andre topplagene også vant, var kun tre poeng godt nok på Kringsjå.

Etter en litt jevn åpning, så er det Lyn som skaper sjanser. Vi er gode på kantene, og vi får 1-0 etter 12 minutter, når Tiril Haga drar seg forbi på kanten, keeper klarerer men rett i Linn Huseby som skårer. Vi fortsetter å skape sjanser, Noor Eckhoff har en suser som keeper såvidt får slått til corner.

Ikke lenge etter blir det kampens flotteste angrep, vi spiller oss fint igjennom midtbanen, ballen ut på kant hvor June Østensen kommer på løp, og innlegget setter Jenny Røsholm Olsen i mål.

Resten av omgangen slipper vi Fløya mer inn i kampen, de står høyt uten at vi er gode nok til å benytte bakrommet, men vi slipper ikke til noe bakover, og 2-0 til pause.

Andre omgang forventer vi et bortelag som vil ha en tidlig redusering, men det motsatte skjer når Tiril Haga stjeler ballen og skårer sikkert alene med keeper.

Derifra og ut er det litt transport, vi lar Fløya ha endel ball, men sjansene er det Lyn som skaper, både Jenny Røsholm Olsen, Emilia Ruud og Linn Huseby er nære på.

Det blir ikke flere mål, bra at vi skårer litt mere mål enn vi pleier, våre offensive spillere skal ha skryt for det, fortsatt gledelig at vi holder nullen bakover, det er fjerde kampen på rad, og noe vi håper å fortsette med, når vi møter ØHIL borte lørdag, et ØHIL som ligger på 3 plass. Lyn rykker i dag opp til 2 plass, fortsatt to poeng etter Byåsen.

Vi takker Fløya for kampen, og dagens gode dommertrio.