Påmelding til Lyn Akademiet: 22. oktober - 14. desember

17903714_711789648992401_9133856106284179717_n.jpg

I perioden 20.august - 19. oktober har det vært 416 forskjellige spillere i alderen 7 til 12 år innom Lyn Akademiet hver uke. Den 22. oktober starter vi opp med den siste perioden for Lyn Akademiet i 2018! Lyn Akademiet er et tilbud til alle spillere som ønsker seg flere treninger i uken, og har en interesse for læring og utvikling. Akademiet er også åpen for spillere som ikke spiller i LYN. På LYN Akademiet møter spillerne ansatte LYN-trenere som har en lidenskap for å hjelpe og veilede barn i fotball. Mer info om akademiet og innholdet finner der HER og HER. På LYN Akademiet kan barna meldes på fra 1 til 4 dager i uken, med ekstra tilbud om transport og middag fra mandag til torsdag. På tirsdager, torsdager og fredager tilbyr vi også keepertrening på Akademiet.

For å lettere kunne tilrettelegge for riktig antall trenere på Lyn Akademiet, oppfordres det til å melde på barna før Akademiet starter 22. oktober. Hvis dere er usikre på hvilke dager som er aktuelle, er det mulig å endre dag på Akademiet i etterkant ved å kontakte Eirik Bie på Bie@lynfotball.no .

G2006 og J2006 starter opp med overgangen til ungdomsfotballen i november, så perioden 20.august - 19. oktober er dessverre deres siste periode på Lyn Akademiet. Denne perioden er for spillere født fra 2007 til 2011.

PÅMELDING TIL LYN AKADEMIET PERIODEN 22. OKTOBER - 14. DESEMBER GJØRES I SUPERINVITE HER

Høsten 2018 - Veien videre

Kalenderen viser Oktober, uke 40 og høstferie. Vi kommer fra en periode vi spillemessig ikke er spesielt fornøyd med og vi ikke har fått øvd godt nok i kamp. I kamper har vi hatt perioder hvor vi har vært meget gode, men også ganske langt unna det vi vet vi kan. Nå skal det sies at vi har hatt endel utskiftninger i troppen fra kamp til kamp og noen som har spilt mest for J15 i regionalserien, men det er ingen unnskyldning for at vi ikke skal være tilstede i kampene og bruke de til å øve godt uavhengig av motstand og setting. Vi fikk en liten opptur i siste kamp mot Lambertseter hvor vi spillemessig gjør en god kamp, selv om det ender med tap. De fleste fasene av spillet vårt kan vi være meget godt fornøyd med, men samtidig klarer vi ikke å være rolig nok i fase 2 til 3, noe som gjør at vi fremskynder det og angriper for ofte i undertall.

Likevel mye læring å hente fra det og vi skal bruke dette godt fremover. Et av høstens høydepunkter er Viggan Cup i Sverige hvor vi tar med alle 04-spillere som spiller året over, samt noen fra 05. Vi skal bruke de neste par ukene til å forberede oss godt til den helgen og ser frem til å få gode internasjonale referanser.

Videre skal vi på LSK-nattcup som vi bruker som en slags “avslutning” på gress-sesongen. Vi stiller med ett lag fra TGA og ett fra TGB. Jentene ser frem til å ha det gøy og spille en nattcup som de har etterspurt i lang tid.

Fra november av ønsker vi å starte prosessen med tropp for den nye sesongen og vi skal mest sannsynlig også ut i en kvalik om å spille J15 regional neste sesong. I tillegg starter futsal-sesongen for vår del.

Med fasit i hånd etter 40 uker kan vi si at vi har tatt veldig store steg både individuelt og kollektivt, men må jobbe med å bli mer stabile i prestasjonene våre og gi maks uavhengig av motstander og setting kampen er i. Det er ingen andre som kan gjøre oss til gode fotballspillere, den jobben må vi gjøre selv hver eneste dag på feltet og i hver eneste kamp. Vi har stor tro på fortsettelsen og ser frem til å fullføre denne sesongen med stil, samt starte opp igjen den nye med høy intensitet, gode treningsuker og en samlet ambisjon om å utvikle oss best mulig!

J15 1.Div - Tilbake på vinnersporet

Kun tre dager etter sist kamp mot Asker var det igjen klart for seriekamp i J15. 1 Div. Motstander denne gang var Øvrevoll Hosle som vi slo 3-2 på hjemmebane i vår. Etter et par tap på rad var det dermed en revansjesugen gjeng som var klare til kamp.

 Etter en god kamp mot Asker i et tett program handlet det dermed om å videreføre prestasjonen og bruke kampen godt til å øve. Dette var tredje siste seriekamp denne sesongen og dermed få kamper til å øve godt før vinterens futsalsesong ankommer. 

 Førsteomgangen blir preget av at vi henger oss med på ØHIL sin måte å spille fotball på. Tett, kompakt og ekstremt mye brudd på brudd og direkte fotball. Vi evner ikke å omstille fort nok hverken offensivt eller defensivt og selv om vi ikke slipper til mye klarer vi heller ikke holde nok på ball. ØHIL gir fra seg et enormt bakrom og det utnytter vi to ganger i førsteomgang ved at Martine blir spilt gjennom og scorer sikkert. I tillegg har vi 2-3 muligheter til alene med keeper hvor vi bommer. ØHIL har ikke mye å komme med før det 38 minutt hvor det glipper bak og et innlegg går inn i mål. Like fra avspark slurver vi med ball, mister og et langskudd fra 25 meter går inn. Vi slipper dermed inn to mål på under ett minutt og stillingen til pause er 2-2.

 I pausen snakker vi om at vi må åpne banen i mye større grad. ØHIL løper ekstremt mye, men vi skal være dyktige nok til å spille oss forbi. I tillegg må vi komme oss fortere i utgangsposisjoner og faktisk holde litt på ball så det ikke blir for mye frem og tilbake.

 Jentene svarer på tiltalte og etter fire minutter av andreomgangen har Lisa satt to, ett på direkte frispark, og etter et nydelig angrep hvor vi fint spiller oss gjennom etablert forsvar, kommer forbi på kant, slår inn og har mange spillere i boks. Vi fortsetter å dominere med ball og kommer til flere store sjanser. Etter 55 minutter får vi en noe heldig straffe etter hands som Martine setter sikkert til 5-2. Vi fortsetter dominansen og triller rundt ØHIL uten å slippe de til bakover. De siste 15 blir vi litt for komfortable og ikke dyktige nok til å fullføre kampen. ØHIL kommer til et nytt langskudd fra 25 meter etter 67 minutter og reduserer til 5-3. Noen minutter senere scorer ØHIL på nok et langskudd og stillingen er dermed 5-4. Her må vi rett og slett lære oss hvilke rom som er farlige, tette senter og være aggressive nok i presset til å forhindre/blokkere skudd. Unødvendig å slippe et lag inn i kampen på den måten vi gjør på et tidspunkt hvor vi har full kontroll. De siste minuttene blir dermed paniske, men vi drar det i land og sikrer en 5-4 seier.

 Totalt sett er det en andreomgang vi kan være fornøyd med, men vi må som sagt lære oss å fullføre kampene. I tillegg må vi faktisk gjøre ting ordentlig fra starten av og ha riktig tenningsnivå inn mot kampen. I starten av andreomgang har vi en helt annen tilstedeværelse og fokus. Da er vi gode og får til ekstremt mye spill. Mye god læring å hente fra en slik kamp og vi retter nå blikket mot onsdag og kvartfinalen i OBOS mot Kolbotn. En kamp jentene har gledet seg til i lang tid nå. 

 Takk til ØHIL for en fin kamp og takk til dagens gode dommer!

J15 1.Div - Hjemmekamp mot serieleder Asker

Endelig var det duket for returoppgjøret mot Asker. I forrige oppgjør gikk vi på en smell og tapte hele 8-2 i en kamp hvor vi lenge er med, men faller sammen mot slutten. Jentene var dermed ivrig etter å vise seg fra en annen side nå.

Noen forfall på grunn av blant annet kretsturnering, så vi hadde med oss Kamilla, Leonie og Stella fra J05. Før kampen blir vi enige om å øve godt fra starten av, samt jobbe med omstilling F-A som er det vi har trent på den siste tiden. Fra start av gjør vi ikke helt det vi hadde planlagt og tør ikke holde på ball. De gangene vi vinner den blir det litt for direkte og ivrige på kontringene selv om det nok ikke er riktig alternativ. Når egen keeper har ball låser Asker av stopperne våre og vi tør ikke sette i gang på høy risiko, noe som resulterer i lange baller og brudd på midten. Alt i alt slet vi første 40 mot et fysisk og stort Asker-lag, som samtidig hadde et ønske om å bruke ball fornuftig. Vi slipper ikke til mange sjanser i mot på tross av at Asker har mye ball, men 2 minutter før pause plukker Asker sin spiss opp en støttepasning fra oss, tupper den forbi stopperne og kommer alene med keeper. Den settes sikkert og vi går dermed til pause med 0-1.

Vi snakker om varianter vi kan bruke for å spille oss ut av det høye presset og at vi må holde mer på ball i andre omgang. Det gjør vi også og starter forrykende. Vi spiller oss ut ved flere anledninger og kommer til 3 enorme sjanser før det er spilt 10 minutter. Utrolig nok scorer vi ikke. Kampen fortsetter å være jevn, selv om vi nok har et lite overtak. Da vi ikke klarer å score skjer det som ofte er typisk, Asker vinner ball på midten, søker seg inn bak oss direkte og vi blir fraløpt fordi vi ikke leser situasjonen og faller tidsnok. Det resulterer i 2-0, mot spillets gang. Resten av omgangen forblir jevn, før Asker mot slutten skyter via vår stopper og en utspilt keeper. Kampen ebber dermed ut med 3-0 til Asker.

Likevel er det veldig mye positiv å ta med seg herfra. De aller fleste spiller full kamp og får kjenne på det å bli skikkelig sliten mot slutten. Vi tør og evner å spille oss forbi et høyt press og vi er «tilstede» i kampen. Dette var absolutt ikke noe 0-3 kamp selv om seieren til Asker kan sies å være fortjent. Vi var ikke dyktige nok de første 40, men svarer godt i andre og får til mye. Litt marginer med på stillingen 0-1 kunne bikket dette i vår favør. Vi tar uansett med oss læringen og viser at vi kan spille jevnt med divisjonens beste J15-lag, som også har tatt store steg siden vi møtte de i våres. Vi ser dermed frem til de neste kampene med en positiv attityde.

Vi vil takke Asker for en god kamp, samt dagens gode dommer!