J15 1.Div: Vårens siste kamp

Vårsesongens siste kamp stod for tur og på motsatt banehalvdel ble vi møtt av Holmen, et lag vi tapte 3-1 for bare noen få uker i forveien. Denne kampen var også starten på «høst-delen» av sesongen.

Tidligere samme dag hadde Caroline Graham Hansen en inspirasjonsdag for jenter i landslagsskolen. Dette innebar en økt tidlig på morgenen, deretter ulike foredrag med Caroline og Mads Møller Dæhli. Dagen ble avsluttet med Lyn – Trondheims Ørn som dessverre endte 2-3. Likevel hadde jentene en positiv opplevelse, fikk masse inspirasjon til videre trening og en kjempefin dag med Caroline. 12 av de 16 jentene som senere spilte mot Holmen var med på opplegget hele dagens, mens de fire resterende kom til foredrag og kampmat for laget 3 timer før kampstart.

Inn mot kampen pratet vi om hvordan Holmen kom til å angripe denne kampen. Vi husker fra sist oppgjør at de ligger lavt og venter på våre spillvendinger hvor de skal sette presset på vår back og vente på feilpasninger, få brudd og kontre mot oss. For vår del blir det viktig å få opp balltempoet, ha mange og gode nok bevegelser foran ballfører og hele tiden variere spillet etter hvor det er tilgjengelige rom. Førsteomgangen er så som så, men etter en kronglete start har vi etterhvert ganske god kontroll. Vi skaper endel halvsjanser, men kommer ikke til de aller største. Vi blir litt for upresise og evner ikke sette opp gode vinkler mellom oss til å spille. Dermed blir det ofte for mange touch og ballmist. Vi scorer likevel 1-0 etter glimrende pasning fra Hanna til Lisa som får et kjempebra førstetouch og kaldt setter den forbi keeper. 28 minutter ut i omgangen får Kaisa ballen fra rundt 20 meter og plasserer den fint i lengste til 2-0. Vi har noen flere store sjanser, men det sitter ikke helt. To minutter før pause scorer Holmen på corner og første «skudd» på mål.

I pausen snakker vi om at vi har kontroll, men at vi ikke er gode nok på våre ting. Vi blir alt for mye stillestående, bruker for mange touch og de gangene vi kommer rettvendt spiller vi mye på førstebevegelse. Med litt mer tålmodighet i fase 3 og litt flere initiativ inn bak kan vi i større grad vurdere hvilket alternativ som er «mest riktig». Vi blir enig om å bruke andre omgangen til å øve godt og gi alt de siste 40 før sommerferie.

Andreomgangen starter på glimrende vis. Hanna som har lagt seg opp som spiss møter i mellomrommet og blir tredd opp. Kamilla oppfatter det og stikker inn bak rommet som oppstår, blir tredd gjennom og setter den mellom beina til keeper. Her får vi de motsatte bevegelsene vi har snakket om og da blir vi vanskelig å stoppe når det skjer med fart og presisjon. Noen minutter senere tar Kaisa ansvar på nytt og setter den til 4-1. Generelt spiller vi på dette tidspunktet veldig bra fotball og Holmen er knapt borti ball og aldri over på vår halvdel. En liten konsentrasjonssvikt fører likevel til at vi mister ball utenfor 16 etter at Holmen har vært på en sjelden visitt og de reduserer til 4-2. De neste minuttene henger vi ikke helt sammen og en glimrende Ellen forhindrer ved én anledning Holmen i å redusere nok en gang. Vi tar oss likevel sammen igjen og tar tilbake kontrollen. 5-2 kommer fra Ida etter et «skudd» fra Kaisa på frispark. To minutter før slutt får vi corner som vår corner-dronning Malin setter sikkert i mål og kampen ebber ut med 6-2.

Totalt sett har vi god kontroll fra start til slutt og periodevis ser vi meget gode tendenser i spillet. De gangene vi er gode evner vi å spille på få touch, ha tempo i ball og har gode vinkler mellom hverandre som gjør at vi har mange alternativer å spille på hver gang. Likevel er det to ting vi må ta tak i. Det første er bevegelsene våre uten ball som er alt for få og alt for rolige. Der må flere ta initiativ rundt ballfører så det blir lettere å velge riktig alternativ. For det andre må vi ikke spille så ofte på førstebevegelse som vi gjør. Det henger sammen med mangler på alternativer, men vi blir ofte for låst til én side eller bestemmer oss tidlig for hvilken bevegelse vi skal slå på. Da blir det ofte vanskelig å spille seg gjennom lavtliggende lag. 

Likevel er det lov å si seg fornøyd etter å ha vunnet 6-2. Mange nye spillere til dagens kamp, så vi ser at relasjonene ikke sitter helt, men det er flere som finner tonen sammen etterhvert, noe som er veldig gøy å se. Nå skal vi ta en velfortjent ferie (i to uker) før Gothia Cup venter oss i midten av Juli!

Vi ønsker Holmen masse lykke til videre denne sesongen og til sommerens Dana Cup og Hamar Elite i August. Vi vil også takke dagens dommer for en god opptreden! 

Foto: Dag Standal

Foto: Dag Standal

J15 1.div: Ny hjemmeseier

Omsider skulle 2.serierunde spilles etter et par utsettelser fra Nordstrand sin side. Nevnte lag har gjort en god vårsesong og hadde tabellplasseringen like under oss før onsdagens oppgjør. Selv kommer vi fra en god periode med mye fint spill og 5 seiere på de siste 6 kampene. 

De siste to ukene har vi hatt spillefri og gjennomført noen stabile, gode treningsuker hvor vi har fått øvd godt på endel ting. 

Før kampen pratet vi om å være tålmodige med ball, bruke hverandre, variere hvilke rom vi truer og være rå i gjennombruddsfasen. Vi regnet med at vi kom til å ha mye ball mot et lavtliggende lag og da er det i tillegg ekstremt viktig å ha nok bevegelser og alternativer foran ballfører. Kampen starter også på dette vis og vi har ekstremt mye ball hele førsteomgangen. Vi sliter dog med å bryte ned Nordstrand og komme til sjanser, mye fordi vi blir statiske og mangler initiativ foran ballfører. I tillegg får vi ikke nok tempo i ballen og sliter dermed med å få Nordstrand til å sprekke opp. Dermed blir vi mye trillende med ball bak, forsøker å stikke den opp i midten, men blir brutt og kontret på. En god og offensiv Ellen forhindrer at Nordstrand kommer til særlig med sjanser og 0-0 til pause er dermed fortjent ut i fra sjanser, selv om vi har oppimot 80% ballinnhav.

I pausen snakker vi om å være flinkere til å bevege oss for an ballfører. Vi blir stående for mye stille og dermed for enkle å plukke opp. I tillegg må vi ha et høyere balltempo og variere i større grad hvilke rom vi truer. Nå har vi mye nærspill, men bruker ikke fjernspillet, altså trusler i bakrom. I tillegg må omstillingen vår etter ballmist opp et par hakk for å forhindre de kontringene vi får i mot.

Etter pause fortsetter vi å ha mye ball, men det er på kontring den første scoringen skal komme. Nordstrand er oppe på en sjelden visitt, Frida blokkerer skudd fra 16, tar igjen ballen og spiller opp på Martine som vender vekk stopperen, kommer alene med keeper og setter den sikkert i hjørnet. Bare to minutter senere får vi corner som ender i klabb og babb før Minda banker den på halv-volley ned i høyre hjørne. Like etterpå får vi ny corner, Malin ønsker ikke være noe dårligere enn Minda og banker den også ned i hjørnet på halv-volley.

Etter scoringene slipper vi oss litt ned og blir upresise og sløve i det vi gjør. Det gjør at Nordstrand har noen halvfarligheter, uten å komme til noe man kan kalle en sjanse. Vi evner å heve oss igjen og tar fullstendig kontroll, har gode muligheter til å score et par til, men kontrollerer fint inn 3-0.

For første gang i årets seriespill holder vi nullen og vi scorer tre mål. Selv om vi har ekstremt mye ball og ikke evner å score i etablert spill viser vi at vi har andre strenger å spille på, noe som er ekstremt viktig for et fotballag. Alt i alt gjør vi en solid kamp fra start til slutt hvor resultatet kommer som følge av den harde jobben vi legger ned og at vi er konsentrerte gjennom hele matchen. 

Siste match før sommerferie, Gothia cup og Norway cup er Holmen hjemme på lørdag. Der er vi klare for å ta revansj for forrige oppgjør. Vi takker Nordstrand for kampen og ikke minst dagens gode dommer.

Foto: Dag Standal

Foto: Dag Standal

J15 1.div: Tilbake på vinnersporet mot Lambertseter

Søndag ettermiddag tok vi turen til motsatt side av byen og bydel Nordstrand, nærmere bestemt Lambertseter. Kampen gikk i 30 grader og solskinn, heldigvis avbrutt av skyer og vindkast i ny og ne. Baneinspeksjonen og tidligere erfaring fra samme banen fra treneren, avdekket at dette kom til å bli en duellkamp. 11’er på en 9’erbane med tørt, kort og humpete kunstgress er ikke drømmen for et vanligvis fintspillende Lyn-lag. Vi var likevel enige om å prøve å skape et godt pasningsspill ved hjelp av gode utgangsposisjoner, rotasjoner og flere, samtidige initiativ. Kampen startet nesten som forventet, vi forsøkte å spille ball og mye av det vi sa satt ganske bra, men så fort ballen var borte fra våre føtter var den like fort i Ellen sine hender. Begge lag var frempå med noen små farligheter, der vi hadde de største sjansene og godt kunne gått med en 1-0 ledelse til pause hvis dommeren hadde sett på offside på samme måte som en ivrig trener på sidelinjen. De siste 10 minuttene av omgangen droppet aggressiviteten i laget vårt litt og Lambertseter fikk muligheten til å holde mer på ballen, noe som resulterte i at et skudd fra ca. 20 meter gikk i en nydelig bue over keeper Ellen og det stod 1-0 til vertene ved pause.

I pausen var vi helt klare på noen ting som måtte rettes på; dette var siste kamp på over to uker – altså måtte vi tørre å ta oss helt ut, klinke til i de duellene som kom og ha troen på det vi gjorde. For ordens skyld skal det nevnes at vi har en ganske ok statistikk etter å ha ligget under til pause. Den største taktiske justeringen vi gjorde var å få flyttet kantene våre høyere i banen, så vi kunne true rommene bak deres vingbacker og ved siden av de tre ekstremt sentrale stopperne.

Vi ser ut til å være i fyr og flammer fra start av i andre omgang, noe som fører til at vi gjenvinner ballen høyt i banen flere ganger. Dette betaler seg ganske raskt, vi får flere skuddforsøk som keeperen redder, men til slutt så sitter den. Etter ca. 55 minutter vinner Minda ballen ute på venstrekanten, spiller inn til Frida som legger til rette på 18 meter og banker til. Det var ikke noe fantastisk skudd, men den spretter ekkelt for keeperen som har solen i ansiktet. Det viktigste; ballen gikk i mål. Tre minutter senere vinner vi ballen på venstrebacken, vender spillet raskt over til Marie på høyrekant som setter fart nedover mot dødlinjen og banker innlegget knallhardt i knehøyde mellom forsvaret og keeper. På motsatt side dukker Minda selvfølgelig opp og setter ballen kontrollert i mål! 2-1 til oss, velfortjent og begge mål etter justeringer som skjer etter pause. Resten av kampen jobber vi knallhardt for å beholde ledelsen og frustrasjonen til Lambertseter-spillerne merkes godt. Duellene blir tøffere og hardere, men vi stiller opp og tar den kampen. Forsvarslinjen er strukturerte og setter den raske Lambertseter-spissen i offside 4-5 ganger mot slutten av kampen. De øvrige forsøkene tar Ellen uten problemer og dermed vinner vi kampen 2-1. Subjektivt sett en fortjent seier.

Det er mye positivt å ta med seg fra denne kampen:

  • Vi slår et ubeseiret lag, som var serieleder frem til 24 timer før kampstart.

  • Vi slår de på en bane som ikke passer spillet vårt spesielt godt og viser at vi ikke skal tape selv om vi ikke får spille på den måten vi er aller best.

  • Vinnerviljen og moralen i gruppen er ekstremt sterk!

  • Justeringer vi gjør i pausen oppfattes godt og gjør til slutt at vi avgjør kampen.

  • Ellen er tilbake, som er gledelig i seg selv – men hun fremstår bedre enn før. All honnør for knallhard jobbing i skadeperioden!

J15 1.div: Lærepenge fra Holmen

Holmen var i utgangspunktet tiltenkt å være vår første motstander, men kampen ble utsatt til i dag pga konfirmasjon for Holmens 03-jenter. Vi kom fra tre strake og gode seiere, og var klare for å bryne oss på dagens utfordring.

For oss handlet det om å gjenskape de gode prestasjonene den siste tiden, men det er ikke alltid like lett når man er ung og i et tøft kampprogram. Før start pratet vi om å variere måten vi angriper på og spille etter hvilke rom som er tilgjengelige. Vi starter forrykende og er ekstremt gode første 10. Fint kombinasjonsspill, gode vurderinger og høy treffsikkerhet på pasningene. Dette resulterer i scoring fra Martine etter at Lisa trer henne vakkert gjennom. Vi fortsetter å ha mest ball og er farlige frempå ved flere anledninger, men Holmen spiser seg sakte men sikkert inn igjen. Holmen er kjent med vår måte å spille fotball på og har lagt plan for hvordan de skal stoppe oss. De står mellomhøyt og presser høyt etter spillvendinger hvor vi har for få spillere på ballside. Vi har mest ball, men blir ekstremt lave og Holmen slipper oss lite til. Det resulterer i at Holmen to ganger straffer oss, vinner ball på vår halvdel og kontrer inn 1-1 og 2-1, noe som står seg til pause.

I pausen snakker vi om å variere i større grad, vi blir for naive og klarer ikke lese motspillet og hvordan de presser, så vi forsøker å spille på samme måte, selv om klimaet ikke ligger til rette for det. Vi ønsker å ha frispillingen vår litt høyere og i større grad koble på de sentrale midtbanespillerne våres. Vi må løfte blikket og orientere oss i forkant, slik at vi kan utnytte de hullene som oppstår når Holmen presser. Samtidig blir vi for statiske og låst til posisjoner, noe som gjør det enkelt for Holmen å låse oss av. De velger bevisst å ikke presse stopperne våre, da de vet at vi liker å kombinere oss gjennom ledd og slår lite langt.

Andre omgang fortsetter som den første, vi har mye ball i bakre ledd, men sliter med å spille oss gjennom 5-eren på midten til Holmen. Vi klarer ikke variere nok og slå de litt lengre ballene og blir dermed baktunge. Ved noen få anledninger evner vi å løfte spillet vårt, men vi kommer ikke til noe særlig med sjanser. Bakover scorer Holmen nok en gang etter ballerobring utenfor vår 16 og øker til 3-1, noe som står seg kampen ut.

Totalt sett er vi ikke fornøyde med dagens kamp, kollektivt evner vi ikke å komme på det nivået vi vet vi har inne, og mot raskere og sterkere motspillere blir vi straffet på sånne dager. Vi er i en hektisk kampperiode og vil naturligvis svinge fra kamp til kamp. Det er derfor viktig at vi tar med oss dagens læring inn mot de neste øktene og den neste kampen mot Lambertseter som spilles allerede søndag.

For vår del handler det om å bli flinkere til å variere i frispillingen. Vi ønsker å være et lag som evner å spille seg ut på mange forskjellige måter, ut i fra hvordan motspillet er og vi lærer dermed fra denne kampen hva som skal til. Over tid ønsker vi å kunne rotere mer i posisjoner, at alle er trygge med ball og at vi er flinke til å ha nok alternativer så vi kan vurdere hvilket alternativ som er det mest riktige. Det er mange veier til Rom, og vi ønsker å ha tilgang til mange av de så vi kan tilpasse oss etter hvilken vei som gir den beste turen.

Vi vil også skryte litt av Holmen som er ekstremt godt organisert defensivt og har en veldig tydelig plan på hvordan de skal ta ut «spillende» lag. De har sine ting de er gode på og utnytter det til det fulle og vi vil takke for den leksjonen dere ga oss i dag. Vi tapte rett og slett for et, for dagen, bedre fotballag.

Vi ønsker også å takke dagens gode dommer og alle foreldre som kom for å støtte oss!

J14 OBOS-Cup: Komfortabel seier

En sen fredagskveld og siste oppgjør i OBOS-gruppespillet. Motstander var Årvoll og førsteplassen i puljen lå i potten. Årvoll spiller i J14.1 div og vi så dermed på det som en mulighet til å teste oss mot et lag fra eget årskull, da vi vanligvis spiller ett år opp.

Inn mot kamper som dette er vi klar favoritt og det er derfor viktig at alle er mentalt skjerpet og klar for kampen. Vi kan ikke kontrollere hvem vi møter, men vi kan kontrollere egen prestasjon og tilpasse oss etter de rommene som blir tilgjengelig hos motspillet. Dagens ambisjon var å ta kontroll på kampen, være trygge med ball, prøve på ting og få motstanderlaget til å løpe mye.

Førsteomgang starter godt og vi scorer på corner allerede etter fem minutter. Vi har totalt sett god kontroll og triller ball langt inne på motstanders halvdel hele omgangen. Det resulterer i mange sjanser, halvsjanser og mål. Årvoll slipper til lite og har totalt sett ett skudd den første omgangen og svært få pasningen på vår egen halvdel, noe vi er fornøyd med. Stillingen til pause er 5-0.

I pausen snakker vi om å fortsette presset, holde det gående og slite ut motstander ved å trille mye ball. I tillegg må vi være enda flinkere til å ha nok bevegelser og alternativer rundt ballfører så vi har mange mulige måter å spille oss ut på. I tillegg får Ellen sin debut som utespiller, da hun erstatter Martine som spiss.

Andreomgangen fortsetter på samme måte og vi har ekstremt mye ball. Vi klarer ikke helt å få balltempoet opp på det nivået vi ønsker, men kommer likevel til massevis av muligheter. Vi scorer to mål til, før vi litt unødvendig gir bort ball og Årvoll scorer på en sjelden visitt. Det preger oss likevel ikke nevneverdig og vi scorer tre til før slutt. Spesielt vil vi trekke frem det siste målet hvor vi har gjort en back/kant rotasjon og Ida til slutt kommer inn i boks og skyter via en forsvarer og i mål. Vi ønsker å spille en type fotball hvor vi mestrer å bytte posisjoner på denne måten, da det gir oss mer uforutsigbarhet og blir vanskeligere å stoppe. Det er noe vi skal jobbe mer med fremover da vi ser at det kan være det neste steget for å løfte spillet vårt enda et hakk.

Vi vinner dermed komfortabelt 10-1, selv om vi ligger på rundt 80% av hva vi er kapable. Likevel er det veldig gøy å se at vi scorer etter dødballer, kontringer og etablerte angrep. Vi viser dermed at vi behersker flere faser i angrepsspillet og har totalt sett veldig god kontroll bakover. Av og til er det fint å møte J14-lag, da vi kan få referanser på hvor vi ligger selv.

Vi takker Årvoll for kampen og ønsker de lykke til videre med sesongen. Vi vil også takke dagens gode dommer!

Foto: Dag Standal

Foto: Dag Standal

J15 1.Div: Kamp mot serietoer Heming

En snau uke siden forrige seriematch og denne gang var det serietoer Heming som var motstander. Heming er et solid lag som stod med tre seiere, en uavgjort og kun ett innsluppet mål til nå i serien. Vårt J03-lag møtte de i kvalifiseringen til J15 regional og vant der 3-1. Det var med andre ord et meget godt lag som ventet oss. Til kampen stilte vi med 15 spillere, hvorav et par har slitt med litt skader, i tillegg hospitantene Kamilla og Leonie fra J05.

Før kampen pratet vi om å i større grad variere spillet vårt ut i fra hvor det er tilgjengelige rom. Vi er et lag som ønsker å beherske flere måter å spille på, noe som innebærer at vi skal klare å komme oss inn bak lag som står høyt, bearbeide lag som står lavt og alt mellom der. Det er en krevende oppgave, men det er slik vi ønsker å fremstå og på den måten kan vi skape smarte, tenkende fotballspillere som evner å se muligheter, men velge bort de uvesentlige og velge de beste. 

Kampen startet jevnt og det var to spillende lag som møttes. Begge lag ønsker å ha ball og er komfortable med den. Ikke all verden som skjedde, men vi hadde et lite overtak med mest ball. Likevel er det Heming som scorer det første målet da vi bommer litt i vår frispilling, får et brudd utenfor vår egen 16 meter som gjør at de kommer gjennom og setter 1-0. Vi fortsetter likevel å ha mest ball, men kommer ikke til de største mulighetene, ei heller slipper vi Heming til noe bakover. Litt senere skjer noe lignende igjen, vi mister ball i frispillingen, men har denne gang egentlig kontroll bakover. Det ender med at Heming kommer til innlegg og treffer egen spiller på 5-meter i magen og ballen triller rolig over streken til 2-0. Utover dette er det relativt sjansefattig, utenom en stor mulighet hvor Martine får ballen rundt 7 meter, men en glimrende redning av Heming-keeperen forhindrer scoring. Vi har flere halvsjanser, men sliter med det siste gjennombruddet. Til pause ligger vi dermed under 2-0.

I pausen snakker vi om å fortsette med mye av det samme. Vi må ha troen på egne ferdigheter, fortsette å spille oss ut bakfra, men hele tiden lete etter tilgjengelige rom. Vi ser at det blir mye rom på sidene og endrer dermed formasjon til 4-3-3 for å få kantene våre litt høyere og mer truende inn bak motstanders bakre firer. Det gir oss også et tydeligere spillpunkt i frispillingsfasen enn vi hadde tidligere, og masse rom til våre indreløpere som ofte kan komme rettvendt. 

I andre omgang tar vi virkelig kontrollen fra start og kjører fullstendig over Heming. Vi får massevis av rom både i midten og på kantene og spesielt sistnevnte kjører vi ofte karusell med motstanders backer. Etter glimrende angrepsspill og spillvending høyt i banen kommer Ida på en glimrende overlapp, et strålende førstetouch og legger den i lengste kryss fra kanten av 16-meteren til 1-2. Veldig morsomt for Ida som er tilbake for fullt. Litt etterpå kommer Frida seg rettvendt i mellomrommet og trer glimrende gjennom Dina. Hun blir løpt opp, men finter først skudd, deretter legger hun ballen tilbake i hjørnet og 2-2. En glimrende scoring hvor Dina evner å holde hodet kaldt i en stressende situasjon. Til slutt får vi etter et enormt press 3-2 når Martine på lekkert vis ser at keeper står langt ute og hamrer ballen i mål fra 25 meter. Det var langt ifra ufortjent og vi burde ha scoret minst et par til ut i fra sjansene vi hadde. Bakover slipper vi til lite bortsett fra et langskudd noen minutter før slutt. 

Vi vinner dermed 3-2 og nok en gang kommer vi tilbake etter å ha ligget under 3-2. Det vitner om ekstremt høy moral og at vi aldri gir opp, uavhengig av resultat. Dette fordi vi evner å se på de bak resultatet og fokuserer på egen prestasjon. Dette er en kamp hvor alle er tilstede, gir alt for hverandre og kriger i samtlige 80 minutter. Krydre det med mye finspill og et godt kollektiv, så har du en god match. Som trenere er vi ekstremt stolt av jentene som viser hva som bor i dem. Det krever styrke å fortsatt ha troen på det vi driver med, selv om det av og til butter imot, og på dager som dette ser vi virkelig at vi får igjen for det. Ingen gjemmer seg bort, men tar tak og gir alt. 

Til slutt vil vi takke Heming for en god og finspilt match. Det blir artige fotballkamper når du har to lag som virkelig ønsker å bruke ballen og bearbeide motstander. Vi vil også takke dagens gode dommer og ikke minst foreldrene på tribunen som lagde ekstremt med lyd og støttet jentene gjennom hele matchen! 

Foto: Dag Standal

Foto: Dag Standal

J15 1.Div: Seier mot Øvrevoll Hosle

Ny seriekamp stod for tur og motstander denne gang var Øvrevoll Hosle hjemme på Kringsjå. Vi har til nå variert veldig i serien fra en god kamp mot Røa, hvor vi slipper inn enkle mål, til en god kamp og seier mot BVH og til slutt en svakere kamp mot Asker. Vi har vært preget av lite kontinuitet og mye utskiftninger fra kamp til kamp, noe som kan være en, av flere, mulige årsaker til ustabile prestasjoner. 

Mot Øvrevoll hadde vi flere tilbake fra sist kamp og veldig gledelig var det at Ida fikk sine første minutter for sesongen etter å ha vært lenge ute. Et par forfall like før kamp gjorde også at vi hanket inn Jenny og Sofie fra J03. 

Inn mot kampen pratet vi om å variere spillet vårt og spille ut i fra tilgang på rom. Vi skulle i tillegg være enda råere på omstilling etter ballmist og samtidig være flinke til å stenge senter for å forhindre at de spiller seg lett gjennom oss. 

Vi starter kampen på en grei måte, men er preget av mye slurv og vanskelige valg. Dette resulterer til slutt i et tilbakespill som blir litt for svakt og motstanders spiss snapper opp og scorer på muligheten. Ut i fra sjansestatistikken ikke fortjent, men vi blir straffet for vår naivitet. Endel av vår spillestil er å sette i gang kort og kombinere oss forbi motstandere med gode vinkler, avstander og presist pasningsspill. Dette innebærer tidvis en høy risiko og vi har sluppet inn mye mål på det så langt. Det er likevel her lærdommen ligger og vi lærer av denne naiviteten. Hva fungerer? Hvilke valg har jeg i denne posisjonen? Hva skjer hvis? Det er som regel vi som skaper motstanders sjanser og dette gir rom for læring og utvikling, og er enklere å jobbe med enn om vi hadde blitt utspilt.  Noen minutter etterpå er det litt klabb og babb foran eget mål etter at vi er uheldige og sklir inne i egen 16, Øvrevoll er først på andreballen og setter inn 2-0. Kampen blir videre preget av en plutselig vind som gjør det vanskelig å spille seg ut og lettere for motstander å tre seg gjennom.

Vi klarer å heve oss litt etter 2-0 og har flere gode sjanser til å spille gjennom hvor siste pasning blir litt upresis. Noen minutter før pause spiller Jenny(04) glimrende gjennom Martine som setter den i krysset via keeper og reduserer til 1-2. 

I pausen tar vi opp flere ting. For det første har vi ikke gode nok utgangsposisjoner eller er flinke nok i omstillingen etter at vi vinner ball, noe som gjør at vi blir fryktelig smale og dermed skaper vanskeligheter for å spille god fotball. Videre er pasningskvaliteten for lav og vi er for dårlige til å melde oss på som alternativer, noe som gjør det vanskeligere for ballfører. Vi blir derfor enige om noen endringer og forbedringer inn mot andre omgang. 

Vi tar mer tak fra starten og gjennom bedre utgangsposisjoner, færre touch og bedre valg tar vi kontrollen. Etter en stund setter Frida inn 2-2 på frispark fra 20-25 meter, med litt hjelp av den nå kraftige medvinden. Vi fortsetter etter dette å kjøre kampen, har flere situasjoner hvor vi er gjennom, men blir avblåst for offside (noe som alltid kan diskuteres) og er flinkere til å sette opp kombinasjonsspillet vårt, særlig sentralt i banen. Dette gjør at vi får ekstremt mange situasjoner rettvendt i mellomrommet og det er i en slik situasjon Iben trer gjennom Martine som alene med keeper setter den kaldt til høyre for keeper og 3-2. 

Øvrevoll kommer mer inn igjen etter dette, men utenom et par skudd rett på Tora har de ikke allverdens av sjanser og vi tar en velfortjent seier. Vi viser mental styrke som snur 0-2 til 3-2 og viser at selv om vi kanskje ikke hadde vår aller beste dag på fotballbanen, så klarer vi å sette den avgjørende scoringen, samt holde igjen bak, der vi tidligere ikke har klart det. Det er mye positivt å ta med seg fra kampen, men også mye lærdom inn i videre trening, noe vi setter umåtelig pris på. Det er disse jevne, tette matchene vi utvikler oss av.

Til sist vil vi takke Øvrevoll for en god match og ønsker de lykke til videre med sesongen og vi vil også takke dagens gode dommer!

32756145_10155377832391975_1539899758783496192_n.jpg

J14.1: Kampreferat Asker - Lyn

Tredje serierunde stod for tur og motstander var Asker på Risenga kunstgress i strålende sol og 16 varmegrader. Hektisk konfirmasjonsperiode gjør at flere er borte, noen er småskadet og vi tar derfor med oss to hospitanter fra J14.2 og to fra J13.

Alle lag har dårlige dager hvor man ikke presterer optimalt uavhengig av hva resultatet har vært. De to første kampene har vært solide med tanke på prestasjon, men vekslende resultat. Mot Asker er ikke energinivået der det bør være og mot eldre lag blir man ofte straffet hvis man ikke er helt påskrudd og tilstede. Det er både det gledelige- og negative med å spille ett år opp. Vi får tøff motstand hver eneste serierunde, men kan også straffes hardt. I dag var et eksempel på sistnevnte.

Som alltid er det også positive ting å ta med seg fra denne kampen. Vi evner å redusere to ganger etter å ha ligget under 3-0 tidlig i matchen og hever oss med det betraktelig. Det hadde heller ikke vært noe å utsette på om vi hadde fått 3-3 etter noen store sjanser på rappen. Når vi så slipper inn 4-2 går luften litt ut av ballongen fem innslupne på 20 minutter er rett og slett ikke godt nok, så ærlig må vi være.

Det finnes lærdom i alt vi gjør og denne kampen er intet unntak. Hvordan gikk det? Hvorfor gikk det slik? Hva kan vi gjøre bedre? Det er viktig at samtlige, både spillere og trenere jobber med den refleksjonen for å ta steg i riktig retning. At vi er på vei er det ingen tvil om og det vil naturligvis svinge fra uke til uke, kamp til kamp og økt til økt. Vi er midt i en prosess og en del av det er å ta opp hansken, jobbe hardere og bruke referansene vi får inn i treningsarbeidet.

Nå er det et par uker til neste kamp, en tid vi skal bruke godt og utvikle oss videre på. Hospitantene fra J13, Leonie og Kamilla kommer inn og gjør et veldig solide opptredener og viser at de virkelig har nivået inne. Louise og Una kommer fra J14.2 og bidrar også godt i denne kampen. Vi takker dagens dommer og ønsker Asker lykke til videre i sesongen.