J14 OBOS-Cup: Komfortabel seier

En sen fredagskveld og siste oppgjør i OBOS-gruppespillet. Motstander var Årvoll og førsteplassen i puljen lå i potten. Årvoll spiller i J14.1 div og vi så dermed på det som en mulighet til å teste oss mot et lag fra eget årskull, da vi vanligvis spiller ett år opp.

Inn mot kamper som dette er vi klar favoritt og det er derfor viktig at alle er mentalt skjerpet og klar for kampen. Vi kan ikke kontrollere hvem vi møter, men vi kan kontrollere egen prestasjon og tilpasse oss etter de rommene som blir tilgjengelig hos motspillet. Dagens ambisjon var å ta kontroll på kampen, være trygge med ball, prøve på ting og få motstanderlaget til å løpe mye.

Førsteomgang starter godt og vi scorer på corner allerede etter fem minutter. Vi har totalt sett god kontroll og triller ball langt inne på motstanders halvdel hele omgangen. Det resulterer i mange sjanser, halvsjanser og mål. Årvoll slipper til lite og har totalt sett ett skudd den første omgangen og svært få pasningen på vår egen halvdel, noe vi er fornøyd med. Stillingen til pause er 5-0.

I pausen snakker vi om å fortsette presset, holde det gående og slite ut motstander ved å trille mye ball. I tillegg må vi være enda flinkere til å ha nok bevegelser og alternativer rundt ballfører så vi har mange mulige måter å spille oss ut på. I tillegg får Ellen sin debut som utespiller, da hun erstatter Martine som spiss.

Andreomgangen fortsetter på samme måte og vi har ekstremt mye ball. Vi klarer ikke helt å få balltempoet opp på det nivået vi ønsker, men kommer likevel til massevis av muligheter. Vi scorer to mål til, før vi litt unødvendig gir bort ball og Årvoll scorer på en sjelden visitt. Det preger oss likevel ikke nevneverdig og vi scorer tre til før slutt. Spesielt vil vi trekke frem det siste målet hvor vi har gjort en back/kant rotasjon og Ida til slutt kommer inn i boks og skyter via en forsvarer og i mål. Vi ønsker å spille en type fotball hvor vi mestrer å bytte posisjoner på denne måten, da det gir oss mer uforutsigbarhet og blir vanskeligere å stoppe. Det er noe vi skal jobbe mer med fremover da vi ser at det kan være det neste steget for å løfte spillet vårt enda et hakk.

Vi vinner dermed komfortabelt 10-1, selv om vi ligger på rundt 80% av hva vi er kapable. Likevel er det veldig gøy å se at vi scorer etter dødballer, kontringer og etablerte angrep. Vi viser dermed at vi behersker flere faser i angrepsspillet og har totalt sett veldig god kontroll bakover. Av og til er det fint å møte J14-lag, da vi kan få referanser på hvor vi ligger selv.

Vi takker Årvoll for kampen og ønsker de lykke til videre med sesongen. Vi vil også takke dagens gode dommer!

Foto: Dag Standal

Foto: Dag Standal

J15 1.Div: Kamp mot serietoer Heming

En snau uke siden forrige seriematch og denne gang var det serietoer Heming som var motstander. Heming er et solid lag som stod med tre seiere, en uavgjort og kun ett innsluppet mål til nå i serien. Vårt J03-lag møtte de i kvalifiseringen til J15 regional og vant der 3-1. Det var med andre ord et meget godt lag som ventet oss. Til kampen stilte vi med 15 spillere, hvorav et par har slitt med litt skader, i tillegg hospitantene Kamilla og Leonie fra J05.

Før kampen pratet vi om å i større grad variere spillet vårt ut i fra hvor det er tilgjengelige rom. Vi er et lag som ønsker å beherske flere måter å spille på, noe som innebærer at vi skal klare å komme oss inn bak lag som står høyt, bearbeide lag som står lavt og alt mellom der. Det er en krevende oppgave, men det er slik vi ønsker å fremstå og på den måten kan vi skape smarte, tenkende fotballspillere som evner å se muligheter, men velge bort de uvesentlige og velge de beste. 

Kampen startet jevnt og det var to spillende lag som møttes. Begge lag ønsker å ha ball og er komfortable med den. Ikke all verden som skjedde, men vi hadde et lite overtak med mest ball. Likevel er det Heming som scorer det første målet da vi bommer litt i vår frispilling, får et brudd utenfor vår egen 16 meter som gjør at de kommer gjennom og setter 1-0. Vi fortsetter likevel å ha mest ball, men kommer ikke til de største mulighetene, ei heller slipper vi Heming til noe bakover. Litt senere skjer noe lignende igjen, vi mister ball i frispillingen, men har denne gang egentlig kontroll bakover. Det ender med at Heming kommer til innlegg og treffer egen spiller på 5-meter i magen og ballen triller rolig over streken til 2-0. Utover dette er det relativt sjansefattig, utenom en stor mulighet hvor Martine får ballen rundt 7 meter, men en glimrende redning av Heming-keeperen forhindrer scoring. Vi har flere halvsjanser, men sliter med det siste gjennombruddet. Til pause ligger vi dermed under 2-0.

I pausen snakker vi om å fortsette med mye av det samme. Vi må ha troen på egne ferdigheter, fortsette å spille oss ut bakfra, men hele tiden lete etter tilgjengelige rom. Vi ser at det blir mye rom på sidene og endrer dermed formasjon til 4-3-3 for å få kantene våre litt høyere og mer truende inn bak motstanders bakre firer. Det gir oss også et tydeligere spillpunkt i frispillingsfasen enn vi hadde tidligere, og masse rom til våre indreløpere som ofte kan komme rettvendt. 

I andre omgang tar vi virkelig kontrollen fra start og kjører fullstendig over Heming. Vi får massevis av rom både i midten og på kantene og spesielt sistnevnte kjører vi ofte karusell med motstanders backer. Etter glimrende angrepsspill og spillvending høyt i banen kommer Ida på en glimrende overlapp, et strålende førstetouch og legger den i lengste kryss fra kanten av 16-meteren til 1-2. Veldig morsomt for Ida som er tilbake for fullt. Litt etterpå kommer Frida seg rettvendt i mellomrommet og trer glimrende gjennom Dina. Hun blir løpt opp, men finter først skudd, deretter legger hun ballen tilbake i hjørnet og 2-2. En glimrende scoring hvor Dina evner å holde hodet kaldt i en stressende situasjon. Til slutt får vi etter et enormt press 3-2 når Martine på lekkert vis ser at keeper står langt ute og hamrer ballen i mål fra 25 meter. Det var langt ifra ufortjent og vi burde ha scoret minst et par til ut i fra sjansene vi hadde. Bakover slipper vi til lite bortsett fra et langskudd noen minutter før slutt. 

Vi vinner dermed 3-2 og nok en gang kommer vi tilbake etter å ha ligget under 3-2. Det vitner om ekstremt høy moral og at vi aldri gir opp, uavhengig av resultat. Dette fordi vi evner å se på de bak resultatet og fokuserer på egen prestasjon. Dette er en kamp hvor alle er tilstede, gir alt for hverandre og kriger i samtlige 80 minutter. Krydre det med mye finspill og et godt kollektiv, så har du en god match. Som trenere er vi ekstremt stolt av jentene som viser hva som bor i dem. Det krever styrke å fortsatt ha troen på det vi driver med, selv om det av og til butter imot, og på dager som dette ser vi virkelig at vi får igjen for det. Ingen gjemmer seg bort, men tar tak og gir alt. 

Til slutt vil vi takke Heming for en god og finspilt match. Det blir artige fotballkamper når du har to lag som virkelig ønsker å bruke ballen og bearbeide motstander. Vi vil også takke dagens gode dommer og ikke minst foreldrene på tribunen som lagde ekstremt med lyd og støttet jentene gjennom hele matchen! 

Foto: Dag Standal

Foto: Dag Standal

J15 1.Div: Seier mot Øvrevoll Hosle

Ny seriekamp stod for tur og motstander denne gang var Øvrevoll Hosle hjemme på Kringsjå. Vi har til nå variert veldig i serien fra en god kamp mot Røa, hvor vi slipper inn enkle mål, til en god kamp og seier mot BVH og til slutt en svakere kamp mot Asker. Vi har vært preget av lite kontinuitet og mye utskiftninger fra kamp til kamp, noe som kan være en, av flere, mulige årsaker til ustabile prestasjoner. 

Mot Øvrevoll hadde vi flere tilbake fra sist kamp og veldig gledelig var det at Ida fikk sine første minutter for sesongen etter å ha vært lenge ute. Et par forfall like før kamp gjorde også at vi hanket inn Jenny og Sofie fra J03. 

Inn mot kampen pratet vi om å variere spillet vårt og spille ut i fra tilgang på rom. Vi skulle i tillegg være enda råere på omstilling etter ballmist og samtidig være flinke til å stenge senter for å forhindre at de spiller seg lett gjennom oss. 

Vi starter kampen på en grei måte, men er preget av mye slurv og vanskelige valg. Dette resulterer til slutt i et tilbakespill som blir litt for svakt og motstanders spiss snapper opp og scorer på muligheten. Ut i fra sjansestatistikken ikke fortjent, men vi blir straffet for vår naivitet. Endel av vår spillestil er å sette i gang kort og kombinere oss forbi motstandere med gode vinkler, avstander og presist pasningsspill. Dette innebærer tidvis en høy risiko og vi har sluppet inn mye mål på det så langt. Det er likevel her lærdommen ligger og vi lærer av denne naiviteten. Hva fungerer? Hvilke valg har jeg i denne posisjonen? Hva skjer hvis? Det er som regel vi som skaper motstanders sjanser og dette gir rom for læring og utvikling, og er enklere å jobbe med enn om vi hadde blitt utspilt.  Noen minutter etterpå er det litt klabb og babb foran eget mål etter at vi er uheldige og sklir inne i egen 16, Øvrevoll er først på andreballen og setter inn 2-0. Kampen blir videre preget av en plutselig vind som gjør det vanskelig å spille seg ut og lettere for motstander å tre seg gjennom.

Vi klarer å heve oss litt etter 2-0 og har flere gode sjanser til å spille gjennom hvor siste pasning blir litt upresis. Noen minutter før pause spiller Jenny(04) glimrende gjennom Martine som setter den i krysset via keeper og reduserer til 1-2. 

I pausen tar vi opp flere ting. For det første har vi ikke gode nok utgangsposisjoner eller er flinke nok i omstillingen etter at vi vinner ball, noe som gjør at vi blir fryktelig smale og dermed skaper vanskeligheter for å spille god fotball. Videre er pasningskvaliteten for lav og vi er for dårlige til å melde oss på som alternativer, noe som gjør det vanskeligere for ballfører. Vi blir derfor enige om noen endringer og forbedringer inn mot andre omgang. 

Vi tar mer tak fra starten og gjennom bedre utgangsposisjoner, færre touch og bedre valg tar vi kontrollen. Etter en stund setter Frida inn 2-2 på frispark fra 20-25 meter, med litt hjelp av den nå kraftige medvinden. Vi fortsetter etter dette å kjøre kampen, har flere situasjoner hvor vi er gjennom, men blir avblåst for offside (noe som alltid kan diskuteres) og er flinkere til å sette opp kombinasjonsspillet vårt, særlig sentralt i banen. Dette gjør at vi får ekstremt mange situasjoner rettvendt i mellomrommet og det er i en slik situasjon Iben trer gjennom Martine som alene med keeper setter den kaldt til høyre for keeper og 3-2. 

Øvrevoll kommer mer inn igjen etter dette, men utenom et par skudd rett på Tora har de ikke allverdens av sjanser og vi tar en velfortjent seier. Vi viser mental styrke som snur 0-2 til 3-2 og viser at selv om vi kanskje ikke hadde vår aller beste dag på fotballbanen, så klarer vi å sette den avgjørende scoringen, samt holde igjen bak, der vi tidligere ikke har klart det. Det er mye positivt å ta med seg fra kampen, men også mye lærdom inn i videre trening, noe vi setter umåtelig pris på. Det er disse jevne, tette matchene vi utvikler oss av.

Til sist vil vi takke Øvrevoll for en god match og ønsker de lykke til videre med sesongen og vi vil også takke dagens gode dommer!

32756145_10155377832391975_1539899758783496192_n.jpg

J14.1: Kampreferat Asker - Lyn

Tredje serierunde stod for tur og motstander var Asker på Risenga kunstgress i strålende sol og 16 varmegrader. Hektisk konfirmasjonsperiode gjør at flere er borte, noen er småskadet og vi tar derfor med oss to hospitanter fra J14.2 og to fra J13.

Alle lag har dårlige dager hvor man ikke presterer optimalt uavhengig av hva resultatet har vært. De to første kampene har vært solide med tanke på prestasjon, men vekslende resultat. Mot Asker er ikke energinivået der det bør være og mot eldre lag blir man ofte straffet hvis man ikke er helt påskrudd og tilstede. Det er både det gledelige- og negative med å spille ett år opp. Vi får tøff motstand hver eneste serierunde, men kan også straffes hardt. I dag var et eksempel på sistnevnte.

Som alltid er det også positive ting å ta med seg fra denne kampen. Vi evner å redusere to ganger etter å ha ligget under 3-0 tidlig i matchen og hever oss med det betraktelig. Det hadde heller ikke vært noe å utsette på om vi hadde fått 3-3 etter noen store sjanser på rappen. Når vi så slipper inn 4-2 går luften litt ut av ballongen fem innslupne på 20 minutter er rett og slett ikke godt nok, så ærlig må vi være.

Det finnes lærdom i alt vi gjør og denne kampen er intet unntak. Hvordan gikk det? Hvorfor gikk det slik? Hva kan vi gjøre bedre? Det er viktig at samtlige, både spillere og trenere jobber med den refleksjonen for å ta steg i riktig retning. At vi er på vei er det ingen tvil om og det vil naturligvis svinge fra uke til uke, kamp til kamp og økt til økt. Vi er midt i en prosess og en del av det er å ta opp hansken, jobbe hardere og bruke referansene vi får inn i treningsarbeidet.

Nå er det et par uker til neste kamp, en tid vi skal bruke godt og utvikle oss videre på. Hospitantene fra J13, Leonie og Kamilla kommer inn og gjør et veldig solide opptredener og viser at de virkelig har nivået inne. Louise og Una kommer fra J14.2 og bidrar også godt i denne kampen. Vi takker dagens dommer og ønsker Asker lykke til videre i sesongen.


 

Kampreferat Lyn - BVH

En snau uke siden forrige kamp var det klart for årets første hjemmekamp i serien. Motstander var BVH som i likhet med oss har et lag i J15 regional serie. Det var dermed en miks av 03 og noen 04-spillere som møtte oss på Kringsjå kunstgress 3 denne fine vårdagen.

Flere spillere har slitt litt med småskader i det siste og stod over, så det var veldig fint for oss at Alma fra J14.2 og Kaisa (04) fra J15 stilte opp for å bidra, noe de i aller høyeste grad gjorde.

Vi snakket før kampen om å ta med oss det positive fra kampen mot Røa – for det var tross alt mye positivt å ta med. Det gjør vi virkelig fra start også og tar fullstendig kontroll over kampen. Vi har mye ball, løser frispillingsfasen godt og er flinke til å sette opp gode vinkler og få touch som gjør at vi dominerer banespillet. Vi er nære på flere ganger i starten før Martine etter 10 minutter kommer seg fri inne i 16, men spiller uselvisk til Lisa alene med keeper som bare bredsider ballen inn i det tomme buret. Vi fortsetter finspillet og etter en fin opprulling får Kaisa ballen fra ca 20 meter og limer den selvsikkert i krysset. Vi gir oss ikke der og fortsetter med dominansen. Noen minutter senere spiller Frida glimrende gjennom Martine som enkelt setter ballen alene med keeper. Frida er på like etter og slår en ny ball gjennom – denne gang til Lisa som heller ikke gjør noen feil alene med keeper og vi tar ledelsen 4-0.

Resultatet løy virkelig ikke og vi er både uheldige og delvis udyktige som ikke setter flere mål i den første omgangen. Mot slutten blir vi derimot slitne, evner ikke å beholde ball og vi blir veldig mye løpende i mellom fordi vi prøver å ta hver eneste kontring i stedet for å roe ned og holde litt på ball. Likevel ingen problemer og 4-0 til pause.

I pausen snakker vi om å bli flinkere til å vurdere hvilke muligheter vi skal ta. Det er motstanderen som må fram og vi kan enkelt trille mer ball og få de til å løpe mellom. I tillegg må vi justere litt på avstandene våre defensivt og spesielt balansen mellom de to sentrale om hvem som skal støte og hvem som skal balansere rommet bak. 

Vi starter andreomgangen bra og har ganske god kontroll på kampen selv om det er ganske slapt og dødt ute på banen og to lag som virket tomme for energi. BVH reduserer etter ca 10 minutter til 4-1 etter at vi gir bort ball litt for enkelt, noe som gir de mer energi og de trykker oss tilbake. 4-2 kommer etter straffespark som man kan diskuter om var riktig å gi, men dette fører til at vi blir stresset og gir bort mye ball. 4-3 kommer noen minutter senere etter at vi nok en gang gir bort ball litt for enkelt foran egen 16. Denne tendensen fortsetter litt og det er BVH som er nærmest ny scoring. Vi klarer likevel å forholde oss rolige og tar etterhvert over kampen igjen. Siste 10 minuttene hever vi oss og slipper egentlig ikke til så mye. Det krever stor mental styrke å løfte seg etter å slippe inn 3 raske mål, og spesielt at vi klarer å ro i land kampen etter en hektisk periode. 

Kampen ender dermed 4-3 og vi tar årets første trepoenger. Vi tar med oss en veldig god førsteomgang som inneholder mye fint spill og gode kombinasjoner. Vi tar også med oss at vi klarer å løfte oss etter en panisk periode og ror i land seieren. Vi ønsker BVH lykke til videre med sesongen og takker for en god kamp, vi takker også dagens gode dommer! 

Foto: Dag Standal

Foto: Dag Standal

Kampreferat Røa - Lyn

Etter flere uker med utsatte kamper var det endelig duket for første seriekamp. Vi har hatt en god, men lang vinter med mange kvalitetsrike økter. Inn mot kampen var det viktig for oss fokusere på vårt spill. Hurtige kombinasjoner, variasjon i hvilke rom vi truer og bearbeiding med tempo. I tillegg hadde vi noen defensive mål som gikk ut på å være rå i omstillingen, være aggressive i presset og stenge midten slik at de ikke kan spille mellom oss.

Kampen startet litt rotete, men etter noen minutter tar vi tak og dominerer fullstendig. Ballen går fort, vi bruker spillvendinger aktivt og Røa sliter med å henge med på vårt høye tempo. Det mangler likevel litt på siste tredjedel og vi kommer ikke til de aller største sjansene. Røa utnytter deretter noen enkle feil hos oss og vinner ball to ganger på kort tid utenfor vår egen 16-meter som resulterer i 2-0. Vi lar oss likevel ikke affektere og reduserer noen minutter etterpå til 2-1. Etter reduseringen blir vi paniske, slår mye langt og taper mye dueller. Vi går vekk fra vår egen spillestil og blir med på leken til Røa som baserer seg på lange baller og ekstremt direkte spill. Dette er ting vi ikke mestrer i like stor grad og vi blir dermed underlegne Røa. Samtlige frispark på egen halvdel blir slått langt i stedet for å sette igang kort. Mot slutten av omgangen får Røa to raske mål til og vi går til pause med 4-1 i sekken. Likevel en relativt jevn sjansestatistikk.

I pausen snakker vi om å roe ned spillet vårt, ta kontroll og gjøre ting vi er gode på. Holde ballen i laget når vi ikke har mulighet til å kontre, vende spillet og bearbeide til vi finner muligheter. Det er snakk om enkle justeringer og rett og slett bare finne seg selv.

Andre omgang starter på verst tenkelig måte da Røa scorer relativt fort og stillingen er dermed 5-1. Likevel lar vi oss ikke påvirke og jobber med vårt eget spill. Resten av kampen er det vi som styrer og har mye ball, mens Røa er farlige på kontringer ved brudd. Vi vinner likevel sjansestatistikken overlegent, men klarer ikke sette ballen i mål. Andre omgangen viser mye av hva som bor i oss og vi serverer flere klasseangrep som vitner om meget god spilleforståelse og relasjoner. Selv om vi ikke scorer er det absolutt mye positivt å ta med seg, og allerede til helgen venter neste utfordring.

Den utfordringen skal vi ta på strak arm. Der vi i dag spilte godt i 50 av 80 min må vi i neste kamp jobbe med å prestere gjennom en hel kamp. Vi er klare for utfordringen og har alltid fokus på utvikling fra kamp til kamp. Vi håper å se mange ta turen til Kringsjå på søndag og er klare for å vise hva som bor i oss.