J15.1 klar for OBOS-finale

Klar for finale etter 3-1 mot Høvik i semifinalen

J15.1 er klar for finalen i OBOS-cup etter å ha slått Høvik borte med sifrene 3-1 søndag kveld. Målene ble scoret av Synne, Maria og Iben.

Det er en stund siden siste seriekamp. Kanskje det var årsaken til at spillet varierte noe i kvalitet. Men, vi er klar for finale! Det blir moro. Finalen går i Valhall arena lørdag 5. november kl. 15.45. Det blir anledning til å komme i skikkelig kampmodus helgen før, når laget deltar i Troll-cup i Kristiansand.

Gratulerer til spillere og trenere med finaleplassen! Og lykke til i finalen!!

7-1 i siste seriekamp

Onsdag avsluttet J15.1 seriespillet med seier 7-1 over Lambertseter. Det sikret en 4. plass i 1. divisjon foran Stabæk. Kampene mot de tre over oss (Bækkelaget, Kolbotn og Øvrevoll/Hosle) har vært jevne. At vi er blant de beste i vårt område vitner innsatsen i OBOS-cup om. Der venter det en semifinale etter høstferien.

Mot Lambertseter testet laget 4-2-3-1 i stedet for 4-3-3 som har vært mest benyttet. Kanskje har vi blitt litt baktunge i 4-3-3-formasjonen? Til tross for mye ballinnehav hadde vi ikke produsert "mer enn" 41 mål i serien før siste kamp. Vår motstander Lambertseter som vi slår 7-1 har scora 50 mål. Vi endte på 48. Men bakover er det bare Kolbotn som slipper inn færre enn oss. Det kan tyde på at vi har blitt liggende litt lavt og med litt for lite offensivt trykk.

Planen var derfor at 4-2-3-1 skulle hjelpe oss til å få backene høyere i banen, to dype på midten som slipper seg ned i oppbyggende spill, kanter som på riktig tidspunkt gir plass for backene og kan skape overtall på kant, samt en offensiv midt som også søker mellomrommet mellom motstanders forsvar og deres midtbane. Formasjoner kan fort bli litt vel teoretisk og statiske på papiret, men det var lovende det som ble vist. Mer jobbing med denne formasjonen skal bli interessant.

En annen faktor som må tas med i bildet er at Lyn dyrker en ballbesittende spillestil. Dette krever tålmodighet, men vil i det lange løp gi resultater. For at dette virkelig skal gi uttelling er lagene avhengig av mye teknisk trening (ballbehandling og presisjon i pasningsspillet må være på et høyt nivå hos alle) og det krever modenhet i fotballforståelsen. Dette tar litt tid.

I kampen mot Lambertseter får vi til mye på første forsøk. Det lages noen virkelig flotte mål, både etter flotte kombinasjoner og etter lekre soloprestasjoner og skudd.

Dagens målscorere: Zoe (2), Gabrielle (2), Iben, Maria, Maren.

Vi ser fram mot en spennende semifinale i OBOS-cup, tur til Kristiansand og Troll-cup i slutten av oktober og deretter futsal-turneringer hvor vi kommer til å være helt rå.....

At serien er over betyr ikke fotballferie, men litt høstferie tar vi nå. God ferie!

Oppdatert 6.9:Påmelding til Troll-cup i Kristiansand 28.-30. betaling m.m.

 

Lag er påmeldt, buss bestilt og hotellet booket!

Betaling
Alle spillere (både 15.2 og 15.1) betaler kr. 2 200.- til konto LYN J15.1 kontonr. 1503 72 19484.
NB! Husk å merke innbetaling med navn på spiller.

FRIST: 15. september

Grunnen til at alle betaler til den kontoen er at det letter budsjett, regnskap, utlegg der nede til mat osv. Et ev. overskudd blir enten benyttet til felles tiltak for begge lag, eller ført tilbake til lagene basert på antall spillere som har betalt inn. 

Foreldre er velkomne til å bli med
Foreldre som ønsker å være med melder seg til Kaare Falkenberg, kaarefalkenberg@gmail.com
Vi har leid buss og tar 400.- t/r for foreldre som vil være med på bussen. Søsken betaler 200.- for buss t/r. Dette betales til samme konto som over. Vi ordner også hotellrom på Yess hotel til foreldre/familier. Enkeltrom 698,- og dobbelt 798.- pr natt, inkludert frokost. Den enkelte forelder gjør opp direkte med hotellet der nede.  

Hva dekkes for spillerne?
Prisen dekker egen buss t/r Kristiansand, overnatting to netter på Yess Hotel og alle måltider. I tillegg dekkes transport og overnatting for våre trenere, samt overnatting for bussjåføren. Mye for pengene med andre ord.

Vi satser på en skikkelig sesongavslutningstur for hele gjengen!

39-5 og litt skuffa?

Etter 3-0 seier mot Sør-Afrikanske JVW i A-sluttspillet i DANA-cup

Lyn J15.1 har i sommer deltatt i Dana-Cup, Norway cup og Hamar Talentcup. Laget har spilt 14 kamper og gått til A-sluttspill i samtlige turneringer. Vi har scora 39 mål (straffesparkkonkurranser unntatt). Vi har kun sluppet inn fem mål på disse tre turneringene, altså ett mål ca. hver tredje kamp. Likevel er vi litt skuffa. Er det mulig?

Først må det sies at vi har hatt det fantastisk fint sammen. Helt supert i Danmark, der både J15.1 og J15.2 bodde sammen på Skagen Strand. 30 blide LYN-jenter og fire (også blide) trenere på tur, vel organisert av fantastiske foreldre som også var til stede i stort monn. Vi hadde også veldig fine dager i Norway Cup og på Hamar. Alt har vært avviklet smertefritt.  

Hva er problemet?

Vel, vi sitter litt med en følelse av "stang ut". Vi taper aldri en kamp med mer enn ett måls margin, og vi blir slått ut på straffekonkurranse etter å ha dominert kampen. Vi spiller jevnt mot overårige og innleide krets- og regionspillere, men går ut litt tidligere enn ønsket. 8-dels i Dana og Norway Cup, kvartfinale mot et sammensatt bylag fra Sandefjord på Hamar. Lagene vi kjemper jevnt mot og vel så det, går ofte langt i turneringen. Vi er på høyde med de beste.

Bortelykkedraktene slo til og alle straffene satt i mål da LYN J15.1 avanserte til 8-dels i Norway Cup etter 1-1 og streffekonk mot Ekko Aureosen/Gossen IL

Om vi skal forsøke oss på en subjektiv analyse, så blir det at vår ballbesittende LYN-fotball rundspiller motstandere som er litt svakere enn oss. Vi valser over dem. Når motstanderen er god og aggressiv i presset, da hender det at vi går på et knepent tap, men også da etter jevnspilte kamper. Det er i disse kampene vi merker at vårt eget tenningsnivå må opp. Vi må være mer skjerpet. Vi har ikke råd til slurv i ballmottaket. Vi mister ball om ikke mottaket er silkemykt og om vi bruker for mange touch på ballen. 

Vi må derfor jobbe individuelt med enda bedre ballbehandling. TIPS: Bruk den nye muren på KG1. Slå baller i veggen og få retur til deg selv. Jobb med å få kontroll på ett touch, og smell ballen i veggen igjen. Om og om igjen.

Ballen på vei til å bli heada i goalen!

Vår spillestil vil komme mer og mer til sin rett. For å ta steget opp til semifinaler og finaler må vi noen knepp opp mot de beste lagene. Som sagt handler mye om at vi da må evne å øke tempoet og presisjonen i ballbehandlingen, og legge til litt mer aggressivitet og løpskraft. Da blir vi vanskelig å ha med å gjøre. 

Likevel må vi ikke glemme at 39-5 på 14 kamper og A-sluttspill i alle turneringer er en sterk prestasjon. Å vinne kamper starter med at man ikke slipper inn mål. 5 baklengs på tre turneringer er knallsterkt. All ære til hele laget, men selvfølgelig aller mest til keeper, forsvarsrekka og midtbanen. Det er imponerende!

Selv om laget står bak våre mål, så skal vi også gi honnør til de som har putta. Vi har laget 38 mål. Sør-Afrikanske JVW lagde et selvmål i DANA mot oss, etter godt slått corner fra Iben. 39 mål på 14 kamper betyr at vi har laget 2,79 mål per kamp. Det er også veldig bra. 

Våre målscorere har vært Zoe 7, Gabrielle 7, Maria 6, Synne 4, Iben 3, Johanne 2, Nora 2, Mille 2, Julie 2, Maren 1, Jenny 1, Emilie 1. 

Takk til trenere og foreldre for en flott sommer - og ikke minst takk til dere jenter som har oppført dere eksemplarisk og representert LYN på en veldig fin måte.

Nå går vi løs på en rå høstsesong!

Vi kan bedre

Ikke spesielt fornøyd etter 2-2 mot Nordstrand   Foto: Gunhild Lien

Onsdag kveld var det duket for returoppgjør mot Nordstrand. Gøyalt at vi møter alle lag to ganger i serien, det gir oss mulighet for å være forberedt på det vi møter. Likevel begynner det litt famlende, denne uvanlig grå aftenen på «Niffen». Nordstrand er på hugget og klarer å forstyrre spillet vårt fra start.

Nora med fokus   Foto: Gunhild Lien

Gradvis får vi ballen til å gå raskere, og vi skaper mer framover, spesielt på høyre side. Flere avslutninger og cornere vitner om at vi nærmer oss. Etter ca 20 minutters spill kommer endelig skåringen. Zoe banker inn 1-0 fra 10 meter etter fint gjennomspill fra Nora. Like etter får vi nok en corner. Johanne (som så ofte på corner) er siste Lyn-jente på ballen som sniker seg over målstreken. 2-0. En farlig ledelse er det noen som sier.

M&M    Foto: Gunhild Lien

Nordstrand er litt heldige når en høy ball ender i beina på Ella og sklir bak henne, ferdig dempet for skåring til Nordstrand. 2-1. Før pause har Nordstrand skåret enda et mål. Vi har hatt flere sjanser, men mangel på besluttsomhet foran begge målene gjøre at det står 2-2 og ikke 3-1 når dommeren blåser til pause.

Fanny foran   Foto: Gunhild Lien

I andre omgang jager vi for å få det avgjørende målet. Nordstrand fortsetter å gjøre det vanskelig for oss, og vi gjør det litt vanskelig for oss selv også. Når hver og en spiller holder litt lenge på ballen blir vi lettere presset, pasningene blir mer upresise og det påfølgende mottaket like så. De gangene vi lykkes med færre touch og tidlige pasninger, blir balltempoet høyt nok til at vi kommer lettere fremover. Totalt sett får vi nok sjanser til å avgjøre denne kampen, men det vil seg ikke helt denne kvelden. Nordstrand er heller ikke ufarlige på kontringer, og det er godt gjort at Ella er våken når hun blir satt på prøve.

Ella med kontroll    Foto: Gunhild Lien

Referenten har en oppfatning om at jentene ikke var helt tilfreds med dagens prestasjoner og innsats. Hva som er grunnen til at det blir slik (utover den subjektive synsingen over), får trenere og spillere finne ut av sammen, og lære av slik at neste kamp blir mer som de ønsker.

Vet vi kan bedre....   Foto: Gunhild Lien

Viktig at de stiller krav til seg selv og hverandre, men enda viktigere at den positive praten overskygger den negative, før, under og etter kamp. Det gir mer energi i gruppa. Og det trengs til lørdag. Da er det ny kamp i Adidas cup mot Ottestad på NIH. Vi gleder oss!

Takk for kampen til Nordstrand og til dommeren, vi ønsker dem lykke til videre.

Trykk på bildet under for flere blinkskudd. Alle foto: Gunhild Lien

God kamp i OBOS-cup

Seiersdansen   Foto: Gunhild Lien

Lørdag møtte J15 KFUM i OBOS-cup på Ekeberg kunstgress. KFUM har spilt ti kamper i år og kun tapt to. Det var derfor viktig å ikke tenke for mye på at vi spiller i 1. divisjon og de i 2. divisjon. KFUM slo ut Bærum i 1. runde. 

Scoring av Zoe   Foto: Gunhild Lien

Med Ella borte er det veldig bra at både Mille og Zoe tar ansvar med hver sin omgang i mål. De plukker det som kommer og holder nullen suverent. 

Det var godt å se et LYN-lag gå ut i skjerpet modus. Vi kom fort til sjanser og det var Zoe som åpnet scoringene. Skuddet gikk i tverrliggeren og ned på innsiden av streken før ballen spratt ut igjen på banen. Bra av dommer å se at den var inne, uten hjelp verken fra assistentdommere eller teknologiske innretninger. Flott mål!

Iben i fint driv, med lagvenninner rundt seg   Foto: Gunhild Lien

LYN-jentene spiller fin fotball fra start. Pasningsspillet sitter. Mange fine spillvendinger gjør det slitsomt for motstander, som blir jagende etter ball mesteparten av tida. 2-0 er det Gabrielle som står for med et kontrollert skudd nede ved stolperota.

Jenny vinner duellen   Foto: Gunhild Lien

Forsvarsrekka vår har god kontroll gjennom hele kampen og bidrar også mye offensivt med backene. Det er blitt en veldig viktig del av vårt spill. 3-0 kommer ved Zoe som setter ballen sikkert til side for keeper etter et flott angrep. 3-0 ble også pauseresultatet.

Julie lagde dagens corner-mål   Foto: Gunhild Lien

Andre omgang fortsetter i samme stil. Omgangen er ikke gammel før Iben drar seg inn i feltet forbi både en og to spillere. En nydelig forsering av Iben som avsluttes med et flott skudd. 4-0 til oss. 

Bethine klarerer    Foto: Gunhild Lien

Også i denne kampen er vi farlige på cornere. Julie dukker opp på rett sted til rett tid og ekspederer ballen sikkert i mål. 5-0.

Maren, Maria, Synne og Nora legger ned flere mil på midtbanen, og sørger for at vi hele tiden holder trykket oppe. Maren sender også ballen i krysset fra 22 meter. Nydelig skudd og 6-0 til Lyn. 

Gabrielle med to mål    Foto: Gunhild Lien

Kantene våre er flinke til å komme rundt og bidrar både med assists og scoringer. Gabrielles frispilling av Iben i forkant av 7-0 er et godt eksempel. Iben sender ballen sikkert i nettet alene med keeper. 

Gabrielle får også æren av å avslutte mål-showet, da hun drar av to KFUM-spillere, skjærer inn i feltet og løfter ballen over hodet på keeper fra skrått hold. Nydelig scoring og 8-0 til LYN.

Rolig utover i 2. omgang   Foto: Gunhild Lien

Det er en grunn til at KFUM blir slitne etterhvert, og det er pasningsspillet til LYN. Vi sliter dem rett og slett ut. Honnør til hele laget for en veldig godt gjennomført kamp! Over sommeren blir det kvartfinale i OBOS-cup.

Onsdag er det seriekamp mot Nordstrand før vårsesongen avsluttes med kamp i Adidas-cup på NIH lørdag 18. juni.

Bølgen og takk for kampen til bortesupporterne   Foto: Gunhild Lien

Takk til KFUM for kampen og lykke til videre i sesongen. Takk også til kampens gode dommer.

Dagens målscorerer: Zoe (2), Iben (2),Gabrielle (2), Julie, Maren

 

 

 

Greit med uavgjort

Ella med ballen under kontroll   Foto: Gunhild Lien

Etter at LYN J15 slo tidligere serieleder Kolbotn, var det ØHIL som tok over tetplassen i 1. divisjon. LYN kan slå alle, og var innstilt på å ta en ny "serieleder-skalp", da nettopp ØHIL besøkte Kringsjå onsdag kveld. 

Det var fint spillevær på Kringsjå, og vår siste kamp på det utslitte gressteppet. Etter sommeren gleder vi oss til nytt dekke. Da skal vi ikke tape en eneste kamp hjemme hele høsten!

Maria i duell   Foto: Gunhild Lien

Begge lag produserte store sjanser i første fase av kampen. Det var ingenting ved kampbildet som tydet på at vi ikke var gode nok til å slå serieleder ØHIL. Det var tydelig at det var to jevne lag som møttes. LYN framsto som mer ballbesittende, ØHIL mer direkte med baller i bakrom.

Nora i kamp om midtbanen   Foto: Gunhild Lien

Omtrent midtveis i omgangen gjorde LYN sine første bytter. Det gikk knapt to minutter før Gabrielle mottok ballen på venstre kant, satt opp en fin trekant med Iben som hun leverte nydelig tilbake til Gabrielle som forserte inn i feltet og satt skuddet hardt like på innsiden av stolpen. Et flott mål og 1-0 til LYN. I den fasen av kampen bredte det seg en klar følelse av at dette kunne vi vinne.

Gabrielle med fint mål   Foto: Gunhild Lien

ØHIL skapte sjanser, ikke minst etter godt slåtte cornere, men keeper-Ella og resten av laget forsvarte seg godt og rensket unna. Dermed gikk LYN til pause på stillingen 1-0.

I andre omgang virket det som om ØHIL hadde bestemt seg for å gi alt for å ta igjen LYNs ledelse. De framstod med høyere intensitet i spillet sitt. I perioder virker det som det setter oss litt ut. I stedet for å svare med samme mynt, blir vi litt passive.

Maren i fint driv   Foto: Gunhild Lien

ØHIL kommer til noen store sjanser. Til slutt kom utlikningen via en LYN-spiller som gjør ballen utagbar for Ella. Dermed var vi like langt; 1-1.

ØHIL ga seg ikke med det, og produserte flere farligheter.  Blant annet smalt ballen i tverrligger. Utover i omgangen kom imidlertid også LYN-jentene mer til hektene. Blant annet avluttet Mille et flott angrep med et godt skudd, dessverre for oss gikk ballen i nettveggen. Iben hadde også en stor mulighet, men ballen snek seg like utenfor stanga. 

Tidvis farlig foran vårt mål   Foto: Gunhild Lien

Det ble en veldig spennende avslutning på kampen. Da dommeren blåste av kampen var følelsen at uavgjort var greit, og ikke noe å klage på for vår del. 

Det vi kan ta lærdom av fra denne kampen er at vi må "spille på oss trygghet". Finne hverandre tidlig, orientere oss godt, slik at vi unngår slurvefeil. I de kampene hvor vi fra start får ballen til å gå raskt fra spiller til spiller, så ser det ut som vi spiller på oss trygghet. Det handler også litt om å få igang praten fra start. Det bidrar til høyere intensitet i alt vi foretar oss. Dermed flyter spillet bedre og vi kommer inn i en god sirkel. 

Mille jages av ØHIL   Foto: Gunhild Lien

Vi har ny kamp i OBOS-cup lørdag, borte mot KFUM. Den skal vi vinne!

Takk til ØHIL for kampen og lykke til videre med sesongen. Takk også til kampens gode dommer.

Klikk på bilde under for flere blinkskudd. Alle foto: Gunhild Lien

Bøtta bidro til seier i varmen

Bøtte og svamper ble hentet fram før kamp og kom godt med onsdag Foto: Gabrielle Falkenberg

Bøtte og svamper ble hentet fram før kamp og kom godt med onsdag
Foto: Gabrielle Falkenberg

Det er varmt i Oslo nå. Lambertseter kunstgress kunne skilte med hele 34 grader i sola ved kampstart onsdag kveld. Da er det helt avgjørende å ha muligheten til å kjøle seg ned innimellom, ved hjelp av kaldt vann fra "svampebøtta". Det hadde ikke motstander Lambertseter tenkt på, og dermed hadde LYN med en gang både et fysisk og psykisk overtak. 

Lambertseter stilte med et sterkere lag enn sist, da vi vant hele 17-1 i OBOS-cup. LYN kom likevel best i gang, og burde putta allerede etter få minutter. Både Zoe og Gabrielle hadde store sjanser, men ballen ville ikke inn.

Etter et par offside-avblåsninger som ble heftig debattert på sidelinja, ble Zoe endelig vurdert å være på riktig side, da ballen ble tredd gjennom til henne i midten. Dermed sto det 1-0 til Lyn etter en sikker avslutning. Etter det kom offside-avblåsningene sjeldnere og målene oftere. Zoe ga seg ikke før hun hadde scoret ekte hat-trick. Flotte mål! Dermed sto det 3-1 til LYN til pause, etter at vi også slapp inn et litt unødvendig mål. 

Zoe med hat-trick i første omgang.   Foto: Gunhild Lien

I andre omgang var sola på vei bak trærne og temperaturen ble med ett mer levelig. Det var likevel høy temperatur i flere dueller. LYN-jentene lot seg ikke pille på nesa, og gikk tøft inn i duellene. I andre omgang ble pasningsrommet mellom motstanders back og midtstopper utnyttet fint flere ganger, både ved oppspill fra forsvarsrekke og fra midtbaneleddet. Dermed kom vi oftere rundt på kant og skapte flere målsjanser. Et slikt flott angrep ble avsluttet på kant til Iben, som slo vakkert tilbake fra dødlinja. Hun treffer Gabrielle presist, som avslutter på direkten, kontrollert nede i hjørnet. Vakkert mål!

Takk for pasningen og takk for målet.   Foto: Gunhild Lien

Til tross for varmen gjør forsvarsrekka og midtbanen en solid jobb. Med tanke på at enkelte også sliter med litt forkjølelse om dagen, så ble det lagt ned en beundringsverdig jobb kampen igjennom. Slurvefeilene som gir mål i mot luker vi bort til neste kamp.

Mange LYN-jenter på returløp i steikende sol for å stoppe Lambertseters gode nr. 7
Foto: Gunhild Lien

Siste målet kommer etter et utspill fra motstanders keeper, som Gabrielle tar ned med en ballettøvelse (strakt ben og foten over hodet), setter fart mot mål og scorer sikkert.

Blikket opp og fram - det er bra. To mål på Gabrielle.   Foto: Gunhild Lien

Ella er gjennom hele kampen fint ute og plukker gjennomspillene, men litt uheldig på en ball som gir Lambertseter 2-5 på resultattavla. Men det glemmer vi. 

God kamp av Ella!  Foto Gunhild Lien

Bra kamp i varmen, jenter! Gratulerer med nok en seier!
Klikk på bildet under for flere blinkskudd.  Alle foto: Gunhild Lien