Storseier til J15.2

Takk for kampen!   Alle foto: Gunhild Lien

Lyn J15.2 møtte Manglerud Star borte torsdag kveld. Det resulterte i en imponerende 7-1-seier! Jentene spiller god fotball og har scoret desidert mest mål i sin avdeling. Hele 41 mål har det blitt på 10 kamper. Under følger fotoreportasje fra kampen. Alle bilder tatt av fotograf Gunhild Lien.

Maria med god kontroll

Hanne i fint driv

Nora i farta

Hedda M forserer

Bethine stanser motstander

Iben på vei forbi

Klikk på bildet under for flere blinkskudd. Alle foto: Gunhild Lien

 

 

Forløsende seier

Nora i farta fra en tidligere kamp. Foto: Gunhild Lien

Etter et par kamper hvor vi ikke fikk ut potensialet vårt, så vi en klar forbedring sist borte mot Nordby i en kamp som endte 4-4. Vi spiller fin fotball og scorer flotte mål, men slipper inn litt enkle mål bakover. Denne uken har vi fått drillet litt formasjon og hatt litt teori, så det skulle bli spennende å se hvilke utslag dette gjorde i kampen borte mot Nesodden. 

Maria tett oppi fra tidligere kamp. Foto: Gunhild Lien

Og for en kamp det skulle bli! Vi gikk ut i kjent stil, aggressive og høye i presset, motstanderne ble stresset og vi fikk inn noen tidlige mål. Det første målet var helt nydelig å se på, også fordi det er mye av essensen i hvordan vi vil fremstå som lag. Maria har ballen som stopper og spiller den til stopperkollega Synne som har laget en god vinkel for pasning, hun vender bort en motspiller og utfordrer Nesoddens midtbane. På perfekt tidspunkt spiller hun fri Hedda Meland som dermed har masse rom å gå i, hun fører ball oppover før hun spiller en perfekt stikker mellom back og stopper, til Iben som allerede har startet løpet. Iben kommer alene med keeper og kan enkelt trille inn ledermålet etter et praktangrep. Videre får vi 2-0, nok en gang av Iben, etter glimrende veggspill. 3-0 kommer fra Erle etter bra spill og innlegg fra kant, slik vi også har øvd på, før Nora blir spilt alene gjennom og kontrollert legger ballen i lengste fra skrå vinkel. 

Hanne med kontroll på ballen i en tidligere kamp. Foto: Gunhild Lien

4-0 var altså pauseresultatet og det var utrolig morsomt å se at vi fremstod som et helproft lag i alle leddene våre. Gode bevegelser, aggressivitet, høy presisjon og høyt tempo med og uten ball oppsummerer en meget god omgang. Den andre omgangen klarer vi ikke være like tålmodige, eller like flinke til å vende spillet, men vi skaper veldig mange sjanser og scorer hele syv mål. Ett av Iben, fire av Erle, ett av Hedda Meland og ett selvmål etter godt innlegg fra Nora. Sluttresultatet blir dermed 11-0.

Med like gode prestasjoner som mot Nesodden kan det bli artig å følge disse jentene videre mot sommeren og i begge sommerens cuper. Veldig spennende å se at vi får til så mye av det vi øvde på allerede i første kamp, og med like bra oppmøte på treninger og fokus underveis, kommer vi til å utvikle oss enda mer fremover.  

Sterk seriestart

Fotograf: Gunhild Lien

Lyn J15.2 møtte Bøler/RIL på Kringsjå i sin første seriekamp torsdag 7. april. Regnet høljet ned i timer før og etter kampstart og det ble dermed en kald affære for både spillere, foreldre og trenere. Lyn 2 har vunnet sine to treningskamper henholdsvis 6-0 og 6-1, i fraværet av de eminente trenerne Jørgen Reikerås og Martin Sandberg var det derfor knyttet stor spenning til om det fine spillet ble tatt med inn i serien.

Kampen startet godt for et Lyn-lag som la press på Bøler/RIL tidlig i kampen. Det meste av spillet foregikk inne på Bøler/RILs banehalvdel og det var derfor til stor forundring fra tilskuerne at det midtveis i omgangen stod 0-1 etter en kontring. Lyn-jentene kjempet seg tilbake før pause og fikk en fortjent utligning ved Iben Kvisle like før pause.

I pausen ble det fokusert på at aggressiviteten i presset måtte opp noen hakk, samt at det måtte bearbeides bedre med ball.

Andreomgangen startet bra for Lyn, med gode bevegelser foran ballfører og man skapte mange fine situasjoner som resulterte i gode skuddmuligheter og drøssevis med cornere. 10 minutter ut i andreomgangen, etter tre baller i treverket, tar Lyn en meget fortjent ledelse etter en godt plassert avslutning av Nora Moghaddam. Jentene fortsetter i samme sporet etter målet og et aggressivt høyt press av jentene gjør at Erle Hauge gjenvinner ballen på 16-meteren, drar seg forbi en jente og setter ballen iskaldt ned i hjørnet alene med keeper og stillingen er 3-1. Jentene fortsetter å presse på, men til tross for mange skudd mot mål og like utenfor, står stillingen seg ut kampen. Kalde og slitne spillere, tar nok med seg en god dose selvtillit etter en godt gjennomført kamp og tilhørende resultat.

All honnør til Hedda Finstad og Iben Kvisle som var glitrende keepere i hver sin omgang.

Laget: Maria Haslund, Hannah Røssberg, Selma Tveten, Fanny Kvalheim, Klara Moltu, Stine Pedersen, Hedda Meland, Hanne Fahre, Nora Frost, Maren Andresen, Hedda Finstad, Nora Moghaddam, Iben Kvisle, Erle Hauge. 

Overtrekk sesongen 2016

Det nærmer seg seriestart. I den anledning ber vi alle om å sjekke at de har obligatorisk overtrekk når vi møter til kamp. Det skal være Hummel rød genser (kort glidelås) og Hummel sort bukse (trang nede). 

Lyn Fotball har utstyrsavtale med Hummel. Det har vært noen utfordringer med leveranser til samarbeidspartner G-Max Storo. Det er imidlertid lovet bedring, så forhåpentligvis finner dere det dere eventuelt mangler der.

Husk at det skal stå LYN på ryggen av genseren. I tillegg velger du selv om du ønsker dine initialer foran. Du kan også få initialer på buksa om du ønsker det. Uansett er det lurt å merke tøyet på en eller annen måte.

Seriestart er onsdag 6. april for J15.1 og torsdag 7. april for J15.2. Da er målet at hele troppen varmer opp i sort bukse og rød genser. 

Solid mot KFUM

Lyns J15.2 møtte KFUM J15 til sin første treningskamp for sesongen lørdag 12. mars. Et KFUM-lag som vi har møtt ved tidligere anledninger, senest i sommer da vi vant på hjemmebane. KFUM spiller mest sannsynlig sammen med oss i 2.divisjon og var sånn sett en liten pekepinn på nivået denne sesongen.

Det ble en kamp der vi hadde god kontroll gjennom hele kampen, hvor flere spillere fikk prøve seg i nye posisjoner. Første treningskamp er alltid litt spesielt, så det hjalp godt da Helene fikk inn det første målet tidlig i kampen. Dette gjorde at jentene kunne slippe skuldrene litt og prøve seg på fine kombinasjoner og spill. Vi var veldig flinke til å gjøre oss spillbare og kom ofte rundt på kantene. 

Litt spesielt er det at alle scoringene ble scoret fra kantspillere!  Vi gjør en grei førsteomgang hvor vi står høyt og lar som oftest ikke KFUM komme seg over vår egen midtbane, men litt slurv i siste tredjedelen gjør at vi bommer litt i de avgjørende situasjonene. Likevel scorer Helene enda et mål og vi går til pause med en fortjent 2-0 ledelse.

I andre omgang kommer vi ut i enda større tempo og stresser KFUM-jentene hele veien. Etter kampen kunne en telle på én hånd hvor mange ganger de var på vår banehalvdel i den andre omgangen.  Tempo og presisjon i pasningsspillet har gått enda ett hakk opp og vi skaper sjanse på sjanse. Noe som resulterer i enda et mål fra Helene, to mål fra Hedda F og ett av Klara, som fikk prøve seg i en uvant kantrolle i den andre omgangen. Alle målene kommer som følge av gode kombinasjoner, høyt press og bra spill, i tillegg til et mål fra corner.

Det er lenge siden sist kamp på stor bane for mange av jentene og 6-0 er et veldig solid resultat, i alle fall hvis en ser på prestasjonene. Alle jentene spilte en veldig god kamp, selv i uvante posisjoner. 

Likevel har vi ting vi må forbedre oss på, blant annet å bli flinkere til å bruke stopperne/midtbanen til å vri spillet så vi ikke angriper kun på én side.  Dette er ting vi skal bli flinkere på så vi kan utvikle spillet vårt enda mer.

Tips til egentrening

Tips til egentrening:

Enkle hverdagstips til å bli en bedre spiller:

 • Balanse – stå på ett bein når du pusser tennene, venter på bussen eller lignende – husk å bytte bein
   
 • Styrke – ta 15x3 push-ups og sit-ups når du står opp – da blir du kvikkere på morgenen og sterkere over tid – klarer du fler tar du fler
   
 • Styrke – 15x3 knebøy med egenvekt er veldig effektivt – tenk på at du skal ha kne over tå når du gjør dette – gjør det også hver morgen

Fotball:

Ønsker du å trene litt mer fotball, så finnes det mange måter å trene egentrening med ball for å bli bedre. Bruker du 20 min før hver trening skaper det utvikling raskt:

 • Triksing – det skaper en bedre ballfølelse, som kan gi deg bedre touch og gjøre deg tryggere på finter – fint å gjøre i hagen eller lignende
   
 • Pasninger/medtak/mottak – mot en garasjevegg kan du gjøre veldig mye som trener deg på lette ting
   
 • På bane – sett opp 6-10 kjegler med ca. en halv meter mellom hver, før ballen mellom – er det for lett korter du ned avstanden eller øker tempoet
   
 • På bane – skudd på mål fra ca. 20 meter eller mindre – bestem deg for hvor du skal skyte og hvilken teknikk du skal bruke.
   
 • På bane – sett sammen de to øvelsene over og du får trent nærteknikk og skudd i samme øvelse
   
 • På bane – å trene på avslutninger i fart er viktig, prøv dette – og avslutt gjerne fra 10 meter.

To eller fler:

 • På bane – slå langpasninger 30-40 meter og øv på mottak/medtak med ulike kroppsdeler
   
 • På bane – stå med ca. 10 meter mellom dere, spill ballen ut mot venninnen og prøv å drible henne (Martin Ødegaard gjorde dette). Dette er fint både for forsvarsspillere og angrepspillere. Tenk på å oppretteholde fart som angrepsspiller – som forsvarsspiller er det viktig å få ned farten og lede mot en side.

Løping:

Å kunne løpe mye, effektivt og raskt er viktig i fotball – her er noen få tips til hvordan du kan forbedre løpsteknikk og løpskapasitet (relevant for fotball):

Teknikk: Fokuser på at du i starten skal ha korte steg for å få opp farten, deretter øker du lengden på stegene, jobb med dette på fotballtrening og når du er ute og løper.

 • 30-120: Varm opp 15 min – spurt deretter 30 sekunder, ta deretter to minutter rolig jogg, gjennomfør det 6 ganger – jogg ned i 15 min
   
 • Bakkeløp: Finn en bakke på ca. 30 meter som er ganske bratt - Varm opp 15 min – full spurt opp og jogg ned så rolig du klarer + 30 sek, gjennomfør 10 ganger – jogg ned i 15 min

Anne Pellerud engasjert som trenerkoordinator på J15

Lyn Fotball har i dag engasjert Anne Pellerud i rollen som trenerkoordinator på J15-kullet. Anne har lang erfaring som spiller og leder i fotball, i Norge såvel som i Canada.

Målet med Annes engasjement rundt J15.1 og J15.2, er først og fremst å "trene trenerne". Hun vil fungere som sparringspartner for dem.

I tillegg vil hun naturligvis se spillerne i aksjon, gjøre vurderinger og delta i drøfting av enkeltspilleres utvikling og behov for oppfølging. Anne vil også være med å drøfte hospiteringsordninger og annet. Vi ønsker Anne velkommen og gleder oss til fortsettelsen.

Meget bra innsats på Lillehammer

Lyns J15-jenter stilte med hele fire lag i klassen J16. I fjor vant de J14-klassen, men det er alltid tøft å hevde seg som J15-spillere i J16-klassen. 

For to av lagene (Lyn 5 og Lyn 7) ble det litt stang ut i gruppespillet. Begge lag kunne med litt marginer ha klart å gå videre. Lyn 5 hadde imidlertid ikke marginene på sin side i avgjørende kamp mot Faaberg. Der ble det knepent tap 1-0, i en kamp som like gjerne kunne vippet andre veien. Neste år setter vi sjansene og går til sluttspill. Lyn 7 startet med uavgjort mot Hadeland. Dessverre ble det knepne tap både mot Oppdal og Fart, og dermed ikke sluttspill. Det er likevel godt jobbet og være i posisjon til å kjempe om sluttspillet første året i ny klasse.

De to andre J15-lagene tok seg til sluttspillet. Lyn 2 ble suverene gruppevinnere med 15-0 i målforskjell etter seire mot KFUM, Melhus og Clausenengen. Lyn 4 fulgte opp og gikk også til sluttspillet etter uavgjort mot Otta, men seire mot Clausenengen og Furnes. 

I sluttspillet møtte Lyn 4 Melhus i 8-delsfinalen. Det endte 4-2 til Lyn etter en velspilt og god kamp. Skjebnen ville ha det til at Lyn 4 skulle møte Lyn 3 i kvartfinalen. Der ble de litt eldre jentene sterkest og vant 3-0. Men alt i alt veldig bra gjennomført av Lyn 4.

Lyn 2 møtte et godt Molde-lag i sin 8-delsfinale. Dette ble en kamp både spillere, trenere og publikummere vil huske en stund. To gode lag, topp innsats, flotte mål og med en nerve av de sjeldne. Lyn ledet, men Molde snudde kampen. Det vekslet mellom 1-0 til Lyn, 1-1, 2-1, 2-2, 3-2, 3-3, 3-4, 4-4. Da Molde gikk opp til 4-3 30 sekunder før slutt, virket håpet ute. Men Lyn tok raskt avspark og stormet i angrep. Synne ble spilt fri og knallet ballen i mål. 4-4 og sudden death. Lyns keeper sto i denne kampen for en sjelden prestasjon, med to scoringer i en og samme kamp. Gabrielle (som egentlig er utespiller) sto for prestasjonen da hun først sendte en kanonkule fra eget målfelt over hele banen, over armene på Moldes keeper og i krysset, for deretter å avgjøre kampen med scoring i sudden death to mot to. Dette var imidlertid en lagseier, der alle bidro med sitt ypperste. Johanne ble dessverre skadet, men heiet lagvenninene fram med ispose og bandasje fra sidelinjen. 

I kvartfinalen ble det også her Lyn mot Lyn. Lyns beste J16-lag og favoritter til å vinne hele turneringa er ganske fryktinngytende motstand. De yngste Lyn-jentene ga seg imidlertid ikke uten kamp. Resultatet ble 3-1 til Lyn 1, men absolutt meget god innsats av Lyn 2. Lyn 2 kunne fort tatt ledelsen og fått inn et par mål til. Men det kunne også Lyn 1, så det var ingenting å si på resultatet. Bra for de yngste å se hvor lista ligger, og neste år er det vår tur til å forsvare Lyns ære i J16-klassen. 

Alt i alt meget godt levert av alle Lyns J15-spillere i J16-klassen.