J15 1.Div - Tilbake på vinnersporet

Kun tre dager etter sist kamp mot Asker var det igjen klart for seriekamp i J15. 1 Div. Motstander denne gang var Øvrevoll Hosle som vi slo 3-2 på hjemmebane i vår. Etter et par tap på rad var det dermed en revansjesugen gjeng som var klare til kamp.

 Etter en god kamp mot Asker i et tett program handlet det dermed om å videreføre prestasjonen og bruke kampen godt til å øve. Dette var tredje siste seriekamp denne sesongen og dermed få kamper til å øve godt før vinterens futsalsesong ankommer. 

 Førsteomgangen blir preget av at vi henger oss med på ØHIL sin måte å spille fotball på. Tett, kompakt og ekstremt mye brudd på brudd og direkte fotball. Vi evner ikke å omstille fort nok hverken offensivt eller defensivt og selv om vi ikke slipper til mye klarer vi heller ikke holde nok på ball. ØHIL gir fra seg et enormt bakrom og det utnytter vi to ganger i førsteomgang ved at Martine blir spilt gjennom og scorer sikkert. I tillegg har vi 2-3 muligheter til alene med keeper hvor vi bommer. ØHIL har ikke mye å komme med før det 38 minutt hvor det glipper bak og et innlegg går inn i mål. Like fra avspark slurver vi med ball, mister og et langskudd fra 25 meter går inn. Vi slipper dermed inn to mål på under ett minutt og stillingen til pause er 2-2.

 I pausen snakker vi om at vi må åpne banen i mye større grad. ØHIL løper ekstremt mye, men vi skal være dyktige nok til å spille oss forbi. I tillegg må vi komme oss fortere i utgangsposisjoner og faktisk holde litt på ball så det ikke blir for mye frem og tilbake.

 Jentene svarer på tiltalte og etter fire minutter av andreomgangen har Lisa satt to, ett på direkte frispark, og etter et nydelig angrep hvor vi fint spiller oss gjennom etablert forsvar, kommer forbi på kant, slår inn og har mange spillere i boks. Vi fortsetter å dominere med ball og kommer til flere store sjanser. Etter 55 minutter får vi en noe heldig straffe etter hands som Martine setter sikkert til 5-2. Vi fortsetter dominansen og triller rundt ØHIL uten å slippe de til bakover. De siste 15 blir vi litt for komfortable og ikke dyktige nok til å fullføre kampen. ØHIL kommer til et nytt langskudd fra 25 meter etter 67 minutter og reduserer til 5-3. Noen minutter senere scorer ØHIL på nok et langskudd og stillingen er dermed 5-4. Her må vi rett og slett lære oss hvilke rom som er farlige, tette senter og være aggressive nok i presset til å forhindre/blokkere skudd. Unødvendig å slippe et lag inn i kampen på den måten vi gjør på et tidspunkt hvor vi har full kontroll. De siste minuttene blir dermed paniske, men vi drar det i land og sikrer en 5-4 seier.

 Totalt sett er det en andreomgang vi kan være fornøyd med, men vi må som sagt lære oss å fullføre kampene. I tillegg må vi faktisk gjøre ting ordentlig fra starten av og ha riktig tenningsnivå inn mot kampen. I starten av andreomgang har vi en helt annen tilstedeværelse og fokus. Da er vi gode og får til ekstremt mye spill. Mye god læring å hente fra en slik kamp og vi retter nå blikket mot onsdag og kvartfinalen i OBOS mot Kolbotn. En kamp jentene har gledet seg til i lang tid nå. 

 Takk til ØHIL for en fin kamp og takk til dagens gode dommer!

J15 1.Div - Hjemmekamp mot serieleder Asker

Endelig var det duket for returoppgjøret mot Asker. I forrige oppgjør gikk vi på en smell og tapte hele 8-2 i en kamp hvor vi lenge er med, men faller sammen mot slutten. Jentene var dermed ivrig etter å vise seg fra en annen side nå.

Noen forfall på grunn av blant annet kretsturnering, så vi hadde med oss Kamilla, Leonie og Stella fra J05. Før kampen blir vi enige om å øve godt fra starten av, samt jobbe med omstilling F-A som er det vi har trent på den siste tiden. Fra start av gjør vi ikke helt det vi hadde planlagt og tør ikke holde på ball. De gangene vi vinner den blir det litt for direkte og ivrige på kontringene selv om det nok ikke er riktig alternativ. Når egen keeper har ball låser Asker av stopperne våre og vi tør ikke sette i gang på høy risiko, noe som resulterer i lange baller og brudd på midten. Alt i alt slet vi første 40 mot et fysisk og stort Asker-lag, som samtidig hadde et ønske om å bruke ball fornuftig. Vi slipper ikke til mange sjanser i mot på tross av at Asker har mye ball, men 2 minutter før pause plukker Asker sin spiss opp en støttepasning fra oss, tupper den forbi stopperne og kommer alene med keeper. Den settes sikkert og vi går dermed til pause med 0-1.

Vi snakker om varianter vi kan bruke for å spille oss ut av det høye presset og at vi må holde mer på ball i andre omgang. Det gjør vi også og starter forrykende. Vi spiller oss ut ved flere anledninger og kommer til 3 enorme sjanser før det er spilt 10 minutter. Utrolig nok scorer vi ikke. Kampen fortsetter å være jevn, selv om vi nok har et lite overtak. Da vi ikke klarer å score skjer det som ofte er typisk, Asker vinner ball på midten, søker seg inn bak oss direkte og vi blir fraløpt fordi vi ikke leser situasjonen og faller tidsnok. Det resulterer i 2-0, mot spillets gang. Resten av omgangen forblir jevn, før Asker mot slutten skyter via vår stopper og en utspilt keeper. Kampen ebber dermed ut med 3-0 til Asker.

Likevel er det veldig mye positiv å ta med seg herfra. De aller fleste spiller full kamp og får kjenne på det å bli skikkelig sliten mot slutten. Vi tør og evner å spille oss forbi et høyt press og vi er «tilstede» i kampen. Dette var absolutt ikke noe 0-3 kamp selv om seieren til Asker kan sies å være fortjent. Vi var ikke dyktige nok de første 40, men svarer godt i andre og får til mye. Litt marginer med på stillingen 0-1 kunne bikket dette i vår favør. Vi tar uansett med oss læringen og viser at vi kan spille jevnt med divisjonens beste J15-lag, som også har tatt store steg siden vi møtte de i våres. Vi ser dermed frem til de neste kampene med en positiv attityde.

Vi vil takke Asker for en god kamp, samt dagens gode dommer!

J15.1 Div: Høstens første kamp

Etter en meget god treningsuke hvor vi slo sammen 03 og 04-lagene var det duket for høstens første kamp mot Nordstrand på bortebane. Et Nordstrand lag vi møtte tidligere i vår og vant 3-0, dog vanskelig å bryte ned da de ligger lavt og kompakt. 

Det var også et kampbilde vi møtte i dag. Vi går offensivt ut og har mye ball, kommer til noen halvsjanser, og tar kontroll over kampen. Etter 10 minutter får vi corner på høyresiden og Ida setter etter mye klabb og babb inn 1-0. I minuttene etter scoringen fortsetter vi og kun litt slurv i pasningsspillet gjør at vi ikke kommer til flere store sjanser. Etter 14 minutter tuller vi det til bak og gir noe unødvendig bort ballen til motstanders spiss som setter den i åpent mål. Resten av omgangen er preget av at vi stresser ekstremt med ball, er dårlig orientert i forkant og ikke er flinke nok til å vurdere hvor de tilgjengelige rommene er. Noe som fører til at vi spiller på oss haugevis av brudd som Nordstrand kan kontre på. I tillegg er det litt for mange som blir passive og vi er konstant på etterskudd.

I pausen forsøker vi å justere ved å få roet oss ned. Det vi feiler på er enkle pasninger, mottak og valg som vi vanligvis er flinke på. Vi må ikke la oss prege av baklengsmål, men ha fokus på egen prestasjon hele veien.

Det ser ut til å fungere da vi i andre omgang starter meget godt, klarer ofte å spille oss inn på siste tredjedel og kommer til flere farlige innleggssituasjoner og skudd. Likevel skjer det som i første omgang at vi i en god periode slurver, og slipper inn et nytt baklengsmål ut av ingenting. Som i første omgang lar vi oss også nå påvirke og blir forferdelig rotete i spillemåten vår. Denne sommeren har vi deltatt i flere cuper og dermed kamper hvor det er «Vinn eller forsvinn». En slik type setting setter oftere andre krav enn vanlige seriekamper hvor resultater er irrelevant. Det virker ikke helt som vi klarer å tilpasse oss dette og kampen blir veldig oppjaget og stressende. Like før slutt får vi spilt igjennom Lisa som knallhardt setter 2-2, men som tidligere i kampen er vi for ubesluttsomme og gjør noen rare valg som gjør at vi igjen slipper inn et mål i kampens siste minutt. Vi taper dermed 3-2.

Totalt sett er det for mye slurv i pasningsspillet og i mottakene våre. Mange pasninger for langt foran/bak medspillere, mange harde touch og mange merkelige, stressende valg. Nordstrand gir oss i utgangspunktet mye rom å spille i, men vi er ikke gode nok til komme oss inn i dem. Vi har ballen ekstremt mye sammenlignet med motstander, men når presisjonen er for dårlig klarer vi ikke utnytte ballinnhavet. Det er likevel kamper som dette hvor vi virkelig får læring. Nå kan vi lære hvordan vi skal justere det når ting butter i mot, hvordan vi skal omstille oss og at vi må være fokuserte gjennom hele kampen. Det hjelper ikke å være på 80%, deretter forsøke å stresse frem de resterende 20 når vi slipper inn, men vi må oftere være på 100%. 

Vi ser nå frem mot to nye treningsuker som vi skal utnytte godt, og øve inn mot de resterende seriekampene denne høsten! Vi ønsker Nordstrand lykke til videre denne høsten og takker dagens dommer for en god kamp!

J05.1: Gothia cup - kort oppsummering

2000px-Gothia_Cup_-_Logo.svg.png

Da er Gothia cup over for jentenes del, vi kan se tilbake til en ekstremt fin uke. 
Gruppespillet møtte vi to svensk, et islandsk og et tysk motstand, resultatet etter 4 kamper var 20-0 i målforskjell, det er ekstremt sterkt levert av jentene. i 8 delsfinalen møtte vi Eskilsminne der vi vant 3-0 mens i kvartfinalen ble det knepent 0-1 tap mot AIK, de hadde små marginer mer enn oss. 

Etter 6 kamper ble vi sendt ut av kampen med 23-1 i målforskjell, dessverre så er det alltid kjedelig å tape kamper, men vi tar med oss fine erfaringer fra denne uken, spesielt de tre siste kampene som har holdt veldig høyt sportslig nivå, jentene har imponert oss trenere både på og av banen. 

Trener Alan Tano sier følgende om uken " Gothia cup uken + oppkjøringsuken har virkelig vist hva som bor i dette laget, allerede i oppkjøringen så har de vært veldig fokuserte og disiplinerte og Gothia uken har de levert sportslig og ikke minst sosialt, de har kommet mye tettere på hverandre og det kunne vi se de siste kampene på spillet vårt. Virkelig imponert" 

Nå er det fokus for Adidas cup og serien vi har, det vil love godt for høsten.

 

gothia 5.jpg