G02.1: Daniel og Even til Sør-Amerikas fotball mekka

Daniel og Even.jpg

Daniel og Even er på vei til Argentina med NTG

Onsdag 7.11.18 reiser NTG Bærum Fotball til Argentina, Buenos Aires for å spille kamper mot landets største, beste og mest kjente fotballklubber. 16 juniorspillere fra Stabæk, Strømsgodset, Bærum, Lyn og Vålerenga skal møte Velez Sarsfield, River Plate og Boca juniors (`00, `01 og `02) under det drøye ukelange oppholdet. Guttene skal også få rikelig påfyll med argentinsk kultur og fotballkultur. De skal blant annet observere juniorkamper, se argentinsk superliga og trene på anlegget til Velez Sarsfield.  Boca juniors er den tidligere klubben til Diego Maradona, den mest sagnomsuste klubben i Sør-Amerika med La Bombonera som hjemmebane. River Plate er den mestvinnende klubben hjemme i Argentina og har produsert toppspillere på løpende bånd. De eldste juniorene (18-19 år) vant det argentinske mesterskapet i juni 2018 og A-laget er nok en gang klar for finale i Copa Libertadores. Hjemmebanen er Estadio Monumental, som også var arenaen for den berømte VM-finalen i 1978 mellom Argentina og Nederland. Velez Sarsfield er mønsterbruket i Buenos Aires. A-laget har over 96% argentinske spillere og av disse igjen er så godt som alle oppflasket i egen klubb fra de var 7-12 år gamle.

Dette blir en helt unik fotballhistorie hvor ungdom fra to fullstendig ulike fotballkulturer møtes. Ungdom fra nord møter ungdom fra sør. Fotball i Argentina gjennomsyrer alt og er det eneste som binder landet sammen. Ingen norske lag har noen gang spilt i Argentina og dette gir særdeles gode internasjonale referanser -  og kanskje et minne for resten av livet. Forteller Viggo Strømme fra NTG.

d&e.JPG

G02.1: Gjøvik-Lyn har trukket laget fra serien

Gjøvik-Lyn_Trukket.jpg

Oslo Fotballkrets som administrerer G16 Interkretsserien har i dag sendt ut melding om at Gjøvik-Lyn har trukket laget sitt fra serien. Alle kamper strykes fra seriespillet og serien består nå av 13 lag i stedet for 14. 

Det gir også noen få endringer på en tabell som fortsatt er veldig jevn, og der avstanden fra topp til nedrykk ikke er spesielt stor. Årets G16 Interkretsserie består av mange gode lag, og Ham Kam som p.t. ligger på sisteplass på tabellen, har allerede fått flere av de beste G16 spillerne til Gjøvik-Lyn over til sitt G16-lag. Det ligger dermed an til å kunne bli en god høstsesong for laget fra Hamar. 

 

G16 NM: Lyn og tolv andre lag er klare for 8-delsfinale!

G16 NM: Lyn og tolv andre lag er klare for 8-delsfinale!

I skrivende stund er 13 av 16 lag er klar for 8-delsfinalene som er terminfestet til 25-26. august.
I det følgende skal vi se litt nærmere på de ulike regionene, gå igjennom G/J 16 NM-historien til Lyn, og selvsagt komme nærmere tilbake til en spennende kamp på Kringsjå mot Interkretskollega Drøbak-Frogn.