J15 Regional Kvalik

Etter en lang periode uten kamper har vi endelig startet med kvaliken til neste års J15 Regional. Vi trakk ØHIL og BVH i puljen vår og skal over 4 kamper avgjøre hvem som går videre. Det er kun gruppevinner + beste toer fra de tre avdelingene som går videre og hver kamp blir dermed ekstremt viktig. Vi gikk inn i kvaliken med full respekt for våre motstandere og stiller med vårt sterkeste lag for å vinne gruppen.

Etter første uke gjennomført har vi spilt en hjemmekamp mot ØHIL og en bortekamp mot BVH. Første kampen var hjemme mot ØHIL i en tett og jevn batalje som ble avgjort først med siste spark på ballen. Vi gikk ut i forrykende tempo fra start og hadde full kontroll de første 30. Da hadde også Hanna satt 1-0, mens vi hadde to-tre sjanser alene med keeper og i tillegg redning på strek. Vi blir derimot litt for komfortable og slipper oss veldig ned de siste 10 minuttene hvor vi slipper inn to unødvendige mål og går til pause med 1-2. Basert på sjanser/spill ufortjent, men i fotball handler det om å score mål.

I andre omgang hever vi oss utover og har et stort trykk mot ØHIL sitt mål og bør score 3-4 mål. Vi klarer ikke helt å få ballen i mål før Hanna scorer til 2-2 noen minutter før slutt. Med siste spark på ballen setter Hanna også en meget viktig 3-2 scoring. 

Totalt sett har vi massevis av sjanser vi bør score på, men vi ser også at vi ikke kan slippe oss for mye ned før motstanderen kommer inn i kampen. Det er likevel sterkt å stå i det hele kampen og vi viser en enorm vinnervilje som klarer å snu det i vår favør. Vi spiller ikke en veldig bra kamp, men som sagt er resultatet det viktigste i disse kampene.

I kamp to mot BVH har vi egentlig full kontroll de første 70 minuttene og leder 3-0. Mot slutten ønsker vi å utfordre jentene litt og endrer formasjon, med det gir vi fra oss initiativet og lar BVH komme inn i kampen. De reduserer til 3-1 på corner, men vi har totalt sett full kontroll og slipper ikke til mye. Som sist gjør vi ingen veldig god kamp, men vi vinner og har dermed et strålende utgangspunkt.

Vi har dermed 6 poeng etter de første to kampene og leder gruppen. Nå gjenstår kamp søndag 9.12 og torsdag 13.12 før vi tar ferie og vi går selvfølgelig for seier også i de!


G02.1: Daniel og Even til Sør-Amerikas fotball mekka

Daniel og Even.jpg

Daniel og Even er på vei til Argentina med NTG

Onsdag 7.11.18 reiser NTG Bærum Fotball til Argentina, Buenos Aires for å spille kamper mot landets største, beste og mest kjente fotballklubber. 16 juniorspillere fra Stabæk, Strømsgodset, Bærum, Lyn og Vålerenga skal møte Velez Sarsfield, River Plate og Boca juniors (`00, `01 og `02) under det drøye ukelange oppholdet. Guttene skal også få rikelig påfyll med argentinsk kultur og fotballkultur. De skal blant annet observere juniorkamper, se argentinsk superliga og trene på anlegget til Velez Sarsfield.  Boca juniors er den tidligere klubben til Diego Maradona, den mest sagnomsuste klubben i Sør-Amerika med La Bombonera som hjemmebane. River Plate er den mestvinnende klubben hjemme i Argentina og har produsert toppspillere på løpende bånd. De eldste juniorene (18-19 år) vant det argentinske mesterskapet i juni 2018 og A-laget er nok en gang klar for finale i Copa Libertadores. Hjemmebanen er Estadio Monumental, som også var arenaen for den berømte VM-finalen i 1978 mellom Argentina og Nederland. Velez Sarsfield er mønsterbruket i Buenos Aires. A-laget har over 96% argentinske spillere og av disse igjen er så godt som alle oppflasket i egen klubb fra de var 7-12 år gamle.

Dette blir en helt unik fotballhistorie hvor ungdom fra to fullstendig ulike fotballkulturer møtes. Ungdom fra nord møter ungdom fra sør. Fotball i Argentina gjennomsyrer alt og er det eneste som binder landet sammen. Ingen norske lag har noen gang spilt i Argentina og dette gir særdeles gode internasjonale referanser -  og kanskje et minne for resten av livet. Forteller Viggo Strømme fra NTG.

d&e.JPG

Påmelding til Lyn Akademiet: 22. oktober - 14. desember

17903714_711789648992401_9133856106284179717_n.jpg

I perioden 20.august - 19. oktober har det vært 416 forskjellige spillere i alderen 7 til 12 år innom Lyn Akademiet hver uke. Den 22. oktober starter vi opp med den siste perioden for Lyn Akademiet i 2018! Lyn Akademiet er et tilbud til alle spillere som ønsker seg flere treninger i uken, og har en interesse for læring og utvikling. Akademiet er også åpen for spillere som ikke spiller i LYN. På LYN Akademiet møter spillerne ansatte LYN-trenere som har en lidenskap for å hjelpe og veilede barn i fotball. Mer info om akademiet og innholdet finner der HER og HER. På LYN Akademiet kan barna meldes på fra 1 til 4 dager i uken, med ekstra tilbud om transport og middag fra mandag til torsdag. På tirsdager, torsdager og fredager tilbyr vi også keepertrening på Akademiet.

For å lettere kunne tilrettelegge for riktig antall trenere på Lyn Akademiet, oppfordres det til å melde på barna før Akademiet starter 22. oktober. Hvis dere er usikre på hvilke dager som er aktuelle, er det mulig å endre dag på Akademiet i etterkant ved å kontakte Eirik Bie på Bie@lynfotball.no .

G2006 og J2006 starter opp med overgangen til ungdomsfotballen i november, så perioden 20.august - 19. oktober er dessverre deres siste periode på Lyn Akademiet. Denne perioden er for spillere født fra 2007 til 2011.

PÅMELDING TIL LYN AKADEMIET PERIODEN 22. OKTOBER - 14. DESEMBER GJØRES I SUPERINVITE HER

Høsten 2018 - Veien videre

Kalenderen viser Oktober, uke 40 og høstferie. Vi kommer fra en periode vi spillemessig ikke er spesielt fornøyd med og vi ikke har fått øvd godt nok i kamp. I kamper har vi hatt perioder hvor vi har vært meget gode, men også ganske langt unna det vi vet vi kan. Nå skal det sies at vi har hatt endel utskiftninger i troppen fra kamp til kamp og noen som har spilt mest for J15 i regionalserien, men det er ingen unnskyldning for at vi ikke skal være tilstede i kampene og bruke de til å øve godt uavhengig av motstand og setting. Vi fikk en liten opptur i siste kamp mot Lambertseter hvor vi spillemessig gjør en god kamp, selv om det ender med tap. De fleste fasene av spillet vårt kan vi være meget godt fornøyd med, men samtidig klarer vi ikke å være rolig nok i fase 2 til 3, noe som gjør at vi fremskynder det og angriper for ofte i undertall.

Likevel mye læring å hente fra det og vi skal bruke dette godt fremover. Et av høstens høydepunkter er Viggan Cup i Sverige hvor vi tar med alle 04-spillere som spiller året over, samt noen fra 05. Vi skal bruke de neste par ukene til å forberede oss godt til den helgen og ser frem til å få gode internasjonale referanser.

Videre skal vi på LSK-nattcup som vi bruker som en slags “avslutning” på gress-sesongen. Vi stiller med ett lag fra TGA og ett fra TGB. Jentene ser frem til å ha det gøy og spille en nattcup som de har etterspurt i lang tid.

Fra november av ønsker vi å starte prosessen med tropp for den nye sesongen og vi skal mest sannsynlig også ut i en kvalik om å spille J15 regional neste sesong. I tillegg starter futsal-sesongen for vår del.

Med fasit i hånd etter 40 uker kan vi si at vi har tatt veldig store steg både individuelt og kollektivt, men må jobbe med å bli mer stabile i prestasjonene våre og gi maks uavhengig av motstander og setting kampen er i. Det er ingen andre som kan gjøre oss til gode fotballspillere, den jobben må vi gjøre selv hver eneste dag på feltet og i hver eneste kamp. Vi har stor tro på fortsettelsen og ser frem til å fullføre denne sesongen med stil, samt starte opp igjen den nye med høy intensitet, gode treningsuker og en samlet ambisjon om å utvikle oss best mulig!

J15 1.Div - Tilbake på vinnersporet

Kun tre dager etter sist kamp mot Asker var det igjen klart for seriekamp i J15. 1 Div. Motstander denne gang var Øvrevoll Hosle som vi slo 3-2 på hjemmebane i vår. Etter et par tap på rad var det dermed en revansjesugen gjeng som var klare til kamp.

 Etter en god kamp mot Asker i et tett program handlet det dermed om å videreføre prestasjonen og bruke kampen godt til å øve. Dette var tredje siste seriekamp denne sesongen og dermed få kamper til å øve godt før vinterens futsalsesong ankommer. 

 Førsteomgangen blir preget av at vi henger oss med på ØHIL sin måte å spille fotball på. Tett, kompakt og ekstremt mye brudd på brudd og direkte fotball. Vi evner ikke å omstille fort nok hverken offensivt eller defensivt og selv om vi ikke slipper til mye klarer vi heller ikke holde nok på ball. ØHIL gir fra seg et enormt bakrom og det utnytter vi to ganger i førsteomgang ved at Martine blir spilt gjennom og scorer sikkert. I tillegg har vi 2-3 muligheter til alene med keeper hvor vi bommer. ØHIL har ikke mye å komme med før det 38 minutt hvor det glipper bak og et innlegg går inn i mål. Like fra avspark slurver vi med ball, mister og et langskudd fra 25 meter går inn. Vi slipper dermed inn to mål på under ett minutt og stillingen til pause er 2-2.

 I pausen snakker vi om at vi må åpne banen i mye større grad. ØHIL løper ekstremt mye, men vi skal være dyktige nok til å spille oss forbi. I tillegg må vi komme oss fortere i utgangsposisjoner og faktisk holde litt på ball så det ikke blir for mye frem og tilbake.

 Jentene svarer på tiltalte og etter fire minutter av andreomgangen har Lisa satt to, ett på direkte frispark, og etter et nydelig angrep hvor vi fint spiller oss gjennom etablert forsvar, kommer forbi på kant, slår inn og har mange spillere i boks. Vi fortsetter å dominere med ball og kommer til flere store sjanser. Etter 55 minutter får vi en noe heldig straffe etter hands som Martine setter sikkert til 5-2. Vi fortsetter dominansen og triller rundt ØHIL uten å slippe de til bakover. De siste 15 blir vi litt for komfortable og ikke dyktige nok til å fullføre kampen. ØHIL kommer til et nytt langskudd fra 25 meter etter 67 minutter og reduserer til 5-3. Noen minutter senere scorer ØHIL på nok et langskudd og stillingen er dermed 5-4. Her må vi rett og slett lære oss hvilke rom som er farlige, tette senter og være aggressive nok i presset til å forhindre/blokkere skudd. Unødvendig å slippe et lag inn i kampen på den måten vi gjør på et tidspunkt hvor vi har full kontroll. De siste minuttene blir dermed paniske, men vi drar det i land og sikrer en 5-4 seier.

 Totalt sett er det en andreomgang vi kan være fornøyd med, men vi må som sagt lære oss å fullføre kampene. I tillegg må vi faktisk gjøre ting ordentlig fra starten av og ha riktig tenningsnivå inn mot kampen. I starten av andreomgang har vi en helt annen tilstedeværelse og fokus. Da er vi gode og får til ekstremt mye spill. Mye god læring å hente fra en slik kamp og vi retter nå blikket mot onsdag og kvartfinalen i OBOS mot Kolbotn. En kamp jentene har gledet seg til i lang tid nå. 

 Takk til ØHIL for en fin kamp og takk til dagens gode dommer!