Første treningskamp: Lyn - KFUM

Søndag 10. mars spilte vi årets første treningskamp, mot KFUM.

Spillerne har heldigvis fått prøve seg i både NM-kvalik og Regional-kvalik, samt flere cuper – men dette var første treningskamp for dette året med denne gruppa. Vi stilte med en blandet gruppe av 04- og 05-spillere. Vi hadde for anledningen en ny Lyn-dommer fra Argentina, som for øvrig dømte meget godt.

Før kampen var vi enige om å gå ut høyt og samlet i press og være aggressive på ballfører, der de var nødt til å styre presset og bli enige når vi skulle gå og ikke.

Kampen startet i et brukbart tempo, der KFUM hadde ballen mye i bakre firer og vi forsvarte oss mellomhøyt uten særlig press på ballfører. De første 20 minuttene av kampen bærer preg av to lag som ikke er helt i kampform og mangler bevegelsene og selvtilliten til å skape et særlig godt offensivt spill. Etter hvert tar vi litt mer tak og skaper noen brukbare muligheter fra dødballer og et par kontringer. Omgangen ser ut til å ebbe ut i 0-0, men helt på tampen er vi litt sløve i presset og KFUM kommer alene med keeper, men setter ballen like utenfor den høyre stolpen.

I pausen blir vi enige om å løfte presset vårt og ha litt flere bevegelser foran ballfører, samtidig skyver vi Kamilla opp på topp. Defensivt hadde vi bra kontroll, så vi brukte ikke så lang tid på å snakke om det.

Andreomgangen starter på bra vis, vi presser høyt og KFUM blir stresset. Det fører til slutt til at en pasning blir slått feil og ruller inn i eget mål. Vi fortsetter å holde trykket og vinner ballen på midtbanen, Iben P trer vakkert igjennom til Kamilla som runder keeper og plutselig står det 2-0.

3-0 målet kommer på samme vis, brudd høyt i banen og en strøken utsidepasning fra Ingeborg til Kamilla som setter den ned i høyre hjørne. Alt før det er spilt 20 minutter av andre omgang. Etter hvert blir vi litt passive i presset på ballfører, litt sløve på forsvarslinje og litt tafatte i offensiv markering. En lang klarering fra KFUM går rett gjennom i bakrom og en fin lobb over Tora gjør at det står 3-1. KFUM får blod på tann og kommer til en bra avslutningsmulighet, som fører til corner – den blir slått hardt inn på første stolpe der en KFUM-spiller stanger den inn. Det er ny spenning i kampen, men ganske umiddelbart slår vi tilbake med nok en pasning fra Ingeborg til Kamilla og det står 4-2. På tampen får KFUM satt inn et nytt dødballmål, men det er ikke nok tid til flere scoringer og det ender 4-3 til oss.

Totalt sett en fin gjennomkjøring mot et lag som er glad i å spille ball og er ganske likt som vårt eget. Dessverre klarte ikke KFUM kvalifiseringen til regionalserien, men det er et meget godt lag, med hyggelige trenere, spillere og supportere.

Takk til alle som møtte opp!