J15 1.Div - Hjemmekamp mot serieleder Asker

Endelig var det duket for returoppgjøret mot Asker. I forrige oppgjør gikk vi på en smell og tapte hele 8-2 i en kamp hvor vi lenge er med, men faller sammen mot slutten. Jentene var dermed ivrig etter å vise seg fra en annen side nå.

Noen forfall på grunn av blant annet kretsturnering, så vi hadde med oss Kamilla, Leonie og Stella fra J05. Før kampen blir vi enige om å øve godt fra starten av, samt jobbe med omstilling F-A som er det vi har trent på den siste tiden. Fra start av gjør vi ikke helt det vi hadde planlagt og tør ikke holde på ball. De gangene vi vinner den blir det litt for direkte og ivrige på kontringene selv om det nok ikke er riktig alternativ. Når egen keeper har ball låser Asker av stopperne våre og vi tør ikke sette i gang på høy risiko, noe som resulterer i lange baller og brudd på midten. Alt i alt slet vi første 40 mot et fysisk og stort Asker-lag, som samtidig hadde et ønske om å bruke ball fornuftig. Vi slipper ikke til mange sjanser i mot på tross av at Asker har mye ball, men 2 minutter før pause plukker Asker sin spiss opp en støttepasning fra oss, tupper den forbi stopperne og kommer alene med keeper. Den settes sikkert og vi går dermed til pause med 0-1.

Vi snakker om varianter vi kan bruke for å spille oss ut av det høye presset og at vi må holde mer på ball i andre omgang. Det gjør vi også og starter forrykende. Vi spiller oss ut ved flere anledninger og kommer til 3 enorme sjanser før det er spilt 10 minutter. Utrolig nok scorer vi ikke. Kampen fortsetter å være jevn, selv om vi nok har et lite overtak. Da vi ikke klarer å score skjer det som ofte er typisk, Asker vinner ball på midten, søker seg inn bak oss direkte og vi blir fraløpt fordi vi ikke leser situasjonen og faller tidsnok. Det resulterer i 2-0, mot spillets gang. Resten av omgangen forblir jevn, før Asker mot slutten skyter via vår stopper og en utspilt keeper. Kampen ebber dermed ut med 3-0 til Asker.

Likevel er det veldig mye positiv å ta med seg herfra. De aller fleste spiller full kamp og får kjenne på det å bli skikkelig sliten mot slutten. Vi tør og evner å spille oss forbi et høyt press og vi er «tilstede» i kampen. Dette var absolutt ikke noe 0-3 kamp selv om seieren til Asker kan sies å være fortjent. Vi var ikke dyktige nok de første 40, men svarer godt i andre og får til mye. Litt marginer med på stillingen 0-1 kunne bikket dette i vår favør. Vi tar uansett med oss læringen og viser at vi kan spille jevnt med divisjonens beste J15-lag, som også har tatt store steg siden vi møtte de i våres. Vi ser dermed frem til de neste kampene med en positiv attityde.

Vi vil takke Asker for en god kamp, samt dagens gode dommer!