G02.1: Siste oppdateringer om troppen

Bildet: Troppen etter NM-seieren mot Mjøndalen. Flere av disse håper vi å ha tilbake i trening snart. 

Bildet: Troppen etter NM-seieren mot Mjøndalen. Flere av disse håper vi å ha tilbake i trening snart. 

Få lag går gjennom en hel sesong uten skader og forfall, og heller ikke vi på G16.1 har klart det i år. I tillegg hospiteres det flittig både oppover og nedover, samt at vi har spilleravganger og tilsig som nærmest alle andre lag på dette nivået.

Her kommer en liten statusrapport fra "PhysioRoom" og kort litt om troppen slik det ser ut i øyeblikket. 

"PhysioRoom":
Håkon Sjåtil har vært ute et par uker med smerter i ryggen, men er nå på full fart tilbake i full trening. Har trent lett den siste perioden, og deltar på kampforberedende økt før kampen mot Ullern søndag 9.9. Dersom alt ser bra ut, vil den formsterke midtbanespilleren være med i troppen som tar den korte turen til Ullern Kunstgress søndag formiddag. 

- Kristian Berg Tveter har slitt med en lei hamstring som ikke vil spille helt på lag. Siste prognoser tilsier at det vil gå enda tre uker før skaden er helt leget og han er tilbake i spill, og vi må derfor smøre oss med litt tålmodighet for kapteinen vår er tilbake i kamp for laget. 

- Tobias Danielsen landet for kjært i siste kamp før sommerferien, og fikk tre brudd i ankelen. Slikt tar tid å lege, og selv om det har vært større fremgang spesielt de siste par ukene, er det en bonus om vi får stjernespilleren vår tilbake til Odd Elitecup første helgen i november. Du får ta tiden til hjelp, Tobias, så kommer du tilbake sterkere enn noen gang tidligere! 

- Musa Lowe er tilbake fra Senegal, og allerede i full trening. Hamstringen som har plaget han litt tidligere ser ut til å være på tur vekk, men det er fortsatt en jobb å gjøre på styrkerommet for å hindre at problemet kommer tilbake. Tøying og skadeforebyggende trening, bevegelighetstrening og fornuftig belastning blir viktig også i perioden som kommer, selv om Musa fullførte 80 min senest torsdag denne uken, og derfor ser ut til å ligge litt foran skjema med tanke på å bygge opp formen igjen. 

- Abdoulai Cham fikk seg en albue i ansiktet på trening for et par dager siden, men var tilbake for fullt med hattrick mot Høybråten & Stovner. Det ser derfor ut som at kraftpluggen og hurtigtoget er 100 % klar for utfordringene som nå står foran oss, noe som er godt nytt både for Abdoulai og oss som lag !

- Elias Mæhlum fikk en forstuing av ribben i sluttminuttene mot Høybråten & Stovner etter å ha spilt nok en god kamp i den røde og hvite drakten. Tvilsom inn mot kampen søndag på Ullern Kunstgress, men bør være klar i god tid til kvartfinalen i NM mot Sarpsborg 08. 

- Brigham Titer Larsen fikk brudd i kravebenet under en gymtime på skolen. Dermed mister vi hurtigtoget i de viktigste kampene de neste tre-fire ukene,. Vi ønsker deg en riktig god bedring, Brigham, og satser på at du er snart tilbake i kamp igjen!  

Spillere inn og spillere ut har vi skrevet om i en annen sak her på siden. Den kan dere lese i sin helhet i denne linken.

Mikkel har spilt mange kamper for A-laget denne sesongen, og også en hel del landskamper for Norge U16. Der har han også vært kaptein i en av kampene. Likevel har Mikkel fått med seg flere kamper med G02.1 i år, her fra årets Norway Cup på Ekebergsletta.

Mikkel har spilt mange kamper for A-laget denne sesongen, og også en hel del landskamper for Norge U16. Der har han også vært kaptein i en av kampene. Likevel har Mikkel fått med seg flere kamper med G02.1 i år, her fra årets Norway Cup på Ekebergsletta.

Hospitering opp og ned/oppflytting:
- Tidlig i sesongen ble det klart at Mikkel Tveiten skulle flyttes opp på A-laget. Det har gått over all forventning, og Mikkel har spilt godt over 50 % av kampene hittil i sesongen for A-laget. Akkurat i øyeblikket er han på landslagssamling, men vi håper å finne en mulighet som passer både for A-laget og Mikkel, og som gjør at han kan få med seg en kamp eller to for G02.1 denne høsten !

- Daniel Schneider har også blitt flyttet opp, ikke til A-laget, men til G19.1 laget som spiller i Interkrets B. Der får Daniel en tøff og god treningshverdag, men vi har også fått stor glede av Daniel i våre kamper med G02.1 dette året, og håper vi får låne han i de viktigste kampene som gjenstår denne sesongen.

I tillegg til Daniel har vi veldig mange spillere som hospiterer med G19 laget denne sesongen, og enda et par spillere banker på døren til G19-laget vårt. Even Rui Hatling var med i troppen borte mot Oppsal, mens Mathias Emilsen spilte andreomgang denne uken hjemme mot Skeid på Kringsjå Kunstgress.

G15.1 jobber med å kvalifisere seg til G16 Interkrets i 2019. I den forbindelse har flere av våre spillere bidratt på det laget dette året, og selv om det ikke har blitt mange poeng på tabellen denne høsten, er det nok naturlig at disse spillerne fortsetter og trene og å spille for Lyn G15.1 inntil situasjonen der er avklart. Mulig vi "får tilbake gutta våre" til de siste seriekampene, men i øyeblikket er G15.1 avhengig av at disse spillerne har fullt fokus på den arenaen. 

At vi avgir spillere opp og ned, har gjort at vi har stilt med bare 13 G02.1-spillere i de to siste kampene, og dermed altså stilt med kun to innbyttere. Vi gleder oss derfor til å få enda flere spillere tilbake i trening. og å kunne stille med litt bredere tropper om forhåpentligvis om ikke veldig mange dagene!

Overgangsvinduet stenger mandag 10. september, og vi holder derfor døren fortsatt litt på gløtt om det skulle være en knakende god fotballspiller som plutselig melder seg til tjeneste. Sannsynligheten er dog størst for at alt av avganger og nye signeringer nå er unnagjort, og da blir det spennende å se hvor langt denne troppen kan ta det når vi skal inn i den mest hektiske perioden på året. 

De neste ukene skal det spilles kvartfinale i NM, semifinale i Obos Cup og G16 Interkrets skal avsluttes der vi i øyeblikket ligger 3p bak KFUM men med en kamp mindre spilt. Det er med andre ord noen spennende uker som ligger foran oss!