J13: Til finalehelg i Adidas Cup

Med dagens 1-0 seier over Haugar, har Lyn J05 kvalifisert seg til finale-helg i årets Adidas-cup. Imponerende!

Dagens kvartfinale ble spilt i vakkert sensommervær på flotte Åmodt stadion i Vinje, midtveis mellom Oslo og Haugesund. På en liten 9'er kunstgressbane med 7er-mål, kunne en pensjonert- og svært stasjonær dommer blåse i gang en kamp, som skulle vise seg og bli mer spennende og uforutsigbar enn spillet skulle tilsi. Mot svært aggressive og fysisk tøffe Haguar-jenter, startet kampen nervøst fra Lyns side, da den trange banen ikke ga jentene rom eller tid til å sette spillet. 

De første 10 minuttene presset Haugar hardt og etter 5 minutter var de alene gjennom, men en kald keeper holdt nullen. Etter den famlende åpningen begynte imidlertid Lyn-jentene gradvis å finne ut av kampbetingelsene og gradvis spilte de seg inn i kampen. I siste halvdel av første omgang var det et klart Lyn-overtak og jentene spilte seg på vakkert vis til flere store sjanser og avslutninger, som fort kunne gitt uttelling. Imidlertid, den korte banen gjorde det også lett for Haugar å kontre spillet med lange baller, som ved enkelte anledninger skapte sjanser og dermed et uforutsigbart kamputfall. Selv om det sto 0-0 til pause, hadde nok både spillere og publikum en følelse av hvor seieren ville ende.

Andre omgang startet slik første sluttet med klart Lyn-overtak og det ble også lettere å se forskjell på de to lagenes spillstrategi: For mens Lyn vokste inn i kampen ved at pasningsspill og bredde kom på plass, var Haugars spillestil kampen gjennom preget av høy aggressivitet, fysisk svært tøft spill og lange baller mot/bak Lyn-forsvaret. Lyns scoring kom etter ca 10 minutter i 2.omgang og var av det vakre slaget: Venstrebecken finner vingen, som drar seg fri, sentrer på tvers inn til spiss, som får lagt ballen til rette og fra ca 10-12 meter banker den inn til venstre for keeper. Enkelt, vakkert og 100% fortjent! Scoringen ga Lyn blod-på-tann og ikke mange minuttene senere smalt det i tverrliggeren. Presset mot Haugar fortsatte, men en god og svært offensiv keeper holdt dem inne i kampen. Lyn blir snytt for en scoring, da et delvis klarert skudd spretter klart over streken før keeper får slått den ut, men uten at den midtsirkel-stasjonerte dommeren hadde mulighet til å se at ballen faktisk var inne. Med stadig større Lyn-dominans blir Haugar tilsvarende slitne og våre fortsetter med å produsere sjanser, som under normale omstendigheter ville blitt omsatt i scoringer. Så skjer det som den lille banen tillot, at en lang klareringer fra Haugar-forsvaret gir dem en kjempesjanse, som heldig vis keeper til slutt tar hånd om. De siste minuttene velger Lyn å endre formasjonen til en mer defensiv, som gir Haugar litt mer rom- og ballbesittelse sentralt, men heldig vis uten at de får utnyttet dette.

Da dommeren blåser for full tid, kan våre slippe jubelen løs og føle hvordan en fullt fortjent seier, som følge av feiende flott fotballspill, kjennes. Syv timer i bil blir peanuts på en dag som i dag, der Lyn J05 viser vei og tar seg høyst fortjent videre til finalehelg på Gjøvik 22-23.september. Gratulerer, jenter!

 

Thomas