J19: Seriemestere fire runder før slutt

20180802_203205(0).jpg

Etter en overbevisende seier 6-1 over Øvrevoll Hosle sist torsdag i J19 serien, er det klart at Lyn igjen er seriemestere i J19-serien, i år som i fjor.

Junior-jentene har overbevist til de grader på banen i år, og etter 11 kamper sier statistikken 10 seiere og en uavgjort. Med dette har laget 31 poeng, mens VIF på andreplass har 20 og ØHIL på tredje har 16. VIF og ØHIL har bare tre kamper igjen å spille så det er ikke mulig for dem å ta igjen suverene Lyn.

Også når vi ser på målstatistikken ligger vi veldig bra an. Jentene har scoret 45 mål, og kun sluppet inn 11. De er i skrivende stund dermed både mestscorende og gjerrigst i andre enden. Det er en god prestasjon!

På torsdag var det altså hjemmekamp mot ØHIL, som innehar tredjeplassen på tabellen. ØHIL er et lag vi ofte spiller jevnt med, og vi vet de ikke gir noe ved dørene. Første omgang endte også 1-1 etter at Thea Gammelgaard Sørbo hadde scoret vårt mål. Keeper er langt ute og klarerer etter duell med Synne Asplund. Ballen går rett i beina på Sørbo som avslutter kontrollert fra 35. meter.

 I andre omgang tok det imidlertid «fyr», og jentene giret opp 2-1 kommer ved Selma Hernes på frispark fra 19 meter. Deretter er det Sofie Fagereng som setter ei kule i krysset fra 40 meter. 4-1 kommer når Hedda Foslie sikkert setter en straffe, og Thea Sørbo øker til 5-1 når hun blir spilt alene med keeper. Sluttresultatet 6-1 kommer i det 87. minutt når Iben Kvisle får stå alene i boksen på et innlegg, og banker ballen opp i nærmeste kryss.

 Meget bra innsats og fortjent seriemesterskap. Det er imidlertid fire runder igjen, og jentene har ikke tenkt å lette trykket på gasspedalen. Førstkommende torsdag tar vi turen østover for å møte VIF igjen – det eneste laget som har tatt poeng fra oss i år. Det kan bli spennende på Valle den kvelden og vi håper på mye støtte fra sidelinjen.

 

HEIA LYN!