J19: Fortsatt ubeseiret!

August2018.jpg

Vårt juniorlag har hatt en fantastisk vårsesong og tok sommerferie på tabelltopp. Seiersrekken fortsatte på første seriekamp etter ferien da Kolbotn ble slått 2-0.

J19-serien består i år av kun 6 lag etter at Oppsal trakk seg tidlig på vårparten. Serien spilles dermed som trippel serie hvor man møter hvert lag to ganger. I vårsesongen spilte vi åtte kamper hvor vi vant syv av dem og spilte en kamp uavgjort (1-1 mot VIF i juni). Dette gav 22 poeng og tabelltopp hele ni poeng foran VIF på andre plass.

Høstsesongens første seriekamp ble spilt torsdag mot Kolbotn på Sofiemyr kunstgress, og juniorjenten fortsatte de gode prestasjonene. Lyn hadde mye ball og kontrollerte førsteomgangen uten at Kolbotn kom til noen store sjanser. Synne Asplund satte inn 1-0 etter et gjennomspill i bakrom. Alene med keeper var 01-jenta iskald og satte ballen sikkert i mål. Første omgang bød på en rekke flere muligheter til Lyn uten at vi greide å omsette sjanser i scoringer.

I andre omgang gikk tempo og intensitet litt ned, og vi inviterte Kolbotn mer med i kampen. Spesielt på noen cornere var Kolbotn farlige, men de fikk ikke uttelling for sjansene sine. Lyn hadde også gode sjanser, og etter 67 minutter ble det uttelling. Et godt angrep endte med et innlegg fra kant som Zoé Austeng-Klein kunne styre presist i mål til side for keeper. Dette fastsatte resultatet til 2-0 og Lyn J19 er fremdeles ubeseiret i serien.

Mange spillere har spilt for juniorlaget så langt i år, og tatt store steg. Moro at etter hvert som noen får flere sjanser oppover til damelagsfotball kommer det nye til. I Kolbotn-kampen fikk Silje Etholm Svangtun sin debut, og gjorde en god figur.

Neste seriekamp er hjemme på Kringsjå torsdag 30. august klokken 20:15. Vi sees vel der?