J15.1 Div: Høstens første kamp

Etter en meget god treningsuke hvor vi slo sammen 03 og 04-lagene var det duket for høstens første kamp mot Nordstrand på bortebane. Et Nordstrand lag vi møtte tidligere i vår og vant 3-0, dog vanskelig å bryte ned da de ligger lavt og kompakt. 

Det var også et kampbilde vi møtte i dag. Vi går offensivt ut og har mye ball, kommer til noen halvsjanser, og tar kontroll over kampen. Etter 10 minutter får vi corner på høyresiden og Ida setter etter mye klabb og babb inn 1-0. I minuttene etter scoringen fortsetter vi og kun litt slurv i pasningsspillet gjør at vi ikke kommer til flere store sjanser. Etter 14 minutter tuller vi det til bak og gir noe unødvendig bort ballen til motstanders spiss som setter den i åpent mål. Resten av omgangen er preget av at vi stresser ekstremt med ball, er dårlig orientert i forkant og ikke er flinke nok til å vurdere hvor de tilgjengelige rommene er. Noe som fører til at vi spiller på oss haugevis av brudd som Nordstrand kan kontre på. I tillegg er det litt for mange som blir passive og vi er konstant på etterskudd.

I pausen forsøker vi å justere ved å få roet oss ned. Det vi feiler på er enkle pasninger, mottak og valg som vi vanligvis er flinke på. Vi må ikke la oss prege av baklengsmål, men ha fokus på egen prestasjon hele veien.

Det ser ut til å fungere da vi i andre omgang starter meget godt, klarer ofte å spille oss inn på siste tredjedel og kommer til flere farlige innleggssituasjoner og skudd. Likevel skjer det som i første omgang at vi i en god periode slurver, og slipper inn et nytt baklengsmål ut av ingenting. Som i første omgang lar vi oss også nå påvirke og blir forferdelig rotete i spillemåten vår. Denne sommeren har vi deltatt i flere cuper og dermed kamper hvor det er «Vinn eller forsvinn». En slik type setting setter oftere andre krav enn vanlige seriekamper hvor resultater er irrelevant. Det virker ikke helt som vi klarer å tilpasse oss dette og kampen blir veldig oppjaget og stressende. Like før slutt får vi spilt igjennom Lisa som knallhardt setter 2-2, men som tidligere i kampen er vi for ubesluttsomme og gjør noen rare valg som gjør at vi igjen slipper inn et mål i kampens siste minutt. Vi taper dermed 3-2.

Totalt sett er det for mye slurv i pasningsspillet og i mottakene våre. Mange pasninger for langt foran/bak medspillere, mange harde touch og mange merkelige, stressende valg. Nordstrand gir oss i utgangspunktet mye rom å spille i, men vi er ikke gode nok til komme oss inn i dem. Vi har ballen ekstremt mye sammenlignet med motstander, men når presisjonen er for dårlig klarer vi ikke utnytte ballinnhavet. Det er likevel kamper som dette hvor vi virkelig får læring. Nå kan vi lære hvordan vi skal justere det når ting butter i mot, hvordan vi skal omstille oss og at vi må være fokuserte gjennom hele kampen. Det hjelper ikke å være på 80%, deretter forsøke å stresse frem de resterende 20 når vi slipper inn, men vi må oftere være på 100%. 

Vi ser nå frem mot to nye treningsuker som vi skal utnytte godt, og øve inn mot de resterende seriekampene denne høsten! Vi ønsker Nordstrand lykke til videre denne høsten og takker dagens dommer for en god kamp!