J15 1.div: Tilbake på vinnersporet mot Lambertseter

Søndag ettermiddag tok vi turen til motsatt side av byen og bydel Nordstrand, nærmere bestemt Lambertseter. Kampen gikk i 30 grader og solskinn, heldigvis avbrutt av skyer og vindkast i ny og ne. Baneinspeksjonen og tidligere erfaring fra samme banen fra treneren, avdekket at dette kom til å bli en duellkamp. 11’er på en 9’erbane med tørt, kort og humpete kunstgress er ikke drømmen for et vanligvis fintspillende Lyn-lag. Vi var likevel enige om å prøve å skape et godt pasningsspill ved hjelp av gode utgangsposisjoner, rotasjoner og flere, samtidige initiativ. Kampen startet nesten som forventet, vi forsøkte å spille ball og mye av det vi sa satt ganske bra, men så fort ballen var borte fra våre føtter var den like fort i Ellen sine hender. Begge lag var frempå med noen små farligheter, der vi hadde de største sjansene og godt kunne gått med en 1-0 ledelse til pause hvis dommeren hadde sett på offside på samme måte som en ivrig trener på sidelinjen. De siste 10 minuttene av omgangen droppet aggressiviteten i laget vårt litt og Lambertseter fikk muligheten til å holde mer på ballen, noe som resulterte i at et skudd fra ca. 20 meter gikk i en nydelig bue over keeper Ellen og det stod 1-0 til vertene ved pause.

I pausen var vi helt klare på noen ting som måtte rettes på; dette var siste kamp på over to uker – altså måtte vi tørre å ta oss helt ut, klinke til i de duellene som kom og ha troen på det vi gjorde. For ordens skyld skal det nevnes at vi har en ganske ok statistikk etter å ha ligget under til pause. Den største taktiske justeringen vi gjorde var å få flyttet kantene våre høyere i banen, så vi kunne true rommene bak deres vingbacker og ved siden av de tre ekstremt sentrale stopperne.

Vi ser ut til å være i fyr og flammer fra start av i andre omgang, noe som fører til at vi gjenvinner ballen høyt i banen flere ganger. Dette betaler seg ganske raskt, vi får flere skuddforsøk som keeperen redder, men til slutt så sitter den. Etter ca. 55 minutter vinner Minda ballen ute på venstrekanten, spiller inn til Frida som legger til rette på 18 meter og banker til. Det var ikke noe fantastisk skudd, men den spretter ekkelt for keeperen som har solen i ansiktet. Det viktigste; ballen gikk i mål. Tre minutter senere vinner vi ballen på venstrebacken, vender spillet raskt over til Marie på høyrekant som setter fart nedover mot dødlinjen og banker innlegget knallhardt i knehøyde mellom forsvaret og keeper. På motsatt side dukker Minda selvfølgelig opp og setter ballen kontrollert i mål! 2-1 til oss, velfortjent og begge mål etter justeringer som skjer etter pause. Resten av kampen jobber vi knallhardt for å beholde ledelsen og frustrasjonen til Lambertseter-spillerne merkes godt. Duellene blir tøffere og hardere, men vi stiller opp og tar den kampen. Forsvarslinjen er strukturerte og setter den raske Lambertseter-spissen i offside 4-5 ganger mot slutten av kampen. De øvrige forsøkene tar Ellen uten problemer og dermed vinner vi kampen 2-1. Subjektivt sett en fortjent seier.

Det er mye positivt å ta med seg fra denne kampen:

  • Vi slår et ubeseiret lag, som var serieleder frem til 24 timer før kampstart.

  • Vi slår de på en bane som ikke passer spillet vårt spesielt godt og viser at vi ikke skal tape selv om vi ikke får spille på den måten vi er aller best.

  • Vinnerviljen og moralen i gruppen er ekstremt sterk!

  • Justeringer vi gjør i pausen oppfattes godt og gjør til slutt at vi avgjør kampen.

  • Ellen er tilbake, som er gledelig i seg selv – men hun fremstår bedre enn før. All honnør for knallhard jobbing i skadeperioden!