J19 NM 2.runde: KFUM - Lyn 0-9!

Vinnerlaget!

Vinnerlaget!

En fin ettermiddag på KFUM-arena.

Solen skinner og stemningen er god. Spillerne er klare til dyst og supporterne finner seg til rette på tribunen. Noe uenighet om hvem som tar ansvaret for filmingen er det riktignok men Stenvaag og Kanestrøm kjenner presset og deler oppgaven. Ekstra hyggelig blir det når KFUM stiller med gratis kaffeservering på tribunen. For en service og alle tilskuerne sendte varme tanker til hjemmeklubben.

Kveldens LYN tropp besto av mange ivrige spillere og da fløyta gikk, angrep LYN med alle virkemidler. Det viste seg imidlertid at KFUM ikke hadde tenkt å la dette bli en enkel kveld for LYN. De var aggressive, gikk i press og lot oss ikke få mye tid og rom.
Vi kommer etterhvert til avslutninger og etter 20 minutter kommer vi rundt på kant og Synne og Sofie samarbeider godt da de setter 1-0. LYN kommer nå inn i en god periode og etter 25 min. kommer igjen Synne rundt på kanten og legger nydelig inn foran mål. Der venter en klar Bjørnhild som setter inn 2-0 på hodet. 3-0 kommer etter 30 min. Gode pasninger og ball-innehav åpner tilslutt forsvaret til KFUM og Sofie suser igjennom og plasserer rolig til side for keeper. Dagens mål! Her mente tribunen at det var minst femten pasninger før angrepet ble avsluttet. 40 min, Hedda spiller vegg og er bryter igjennom og setter 4-0 til store protester fra benken til KFUM. De mente at en LYN spiller var offside, men dagens meget gode dommer så at spilleren ikke deltok i spillet, overstyrte sin linjedommer og godkjente skåringen.

Omgangen ebber ut og igjen stiller KFUM med gratis kaffe til tribunen. Alle smiler og synes at det er hyggelig på kamp.

Andre omgang fortsetter der den første sluttet. LYN dundrer i angrep og målene kommer som perler på en snor. Etter 50 min legger Hedda inn til Zoé som trygt setter 5-0. 65 min, Kanestrøm har kommet på og setter 6-0 etter innlegg fra Christina. 70 min, Kanestrøm på farten igjen, 7-0. Hun setter fart igjennom og skårer trygt. 8-0, Hedda legger dagens pasning til Una som har så stor fart at hun løper ballen i mål. Det hele avsluttes av Selma som setter ballen rett i krysset, utakbart for keeper. Godt å se henne tilbake på banen etter en kort sykeperiode.

Det som imponerte mest i kveld var hele lagets innsats. Lyn sitt forsvar skaper en ro og trygghet som er avgjørende for at midtbane og angrep leverer varene fremover. Alle lagets ledd skaper et trykk og det var ikke mulig å hvile for KFUM. Alle våre spillere malte på selv om det tok litt tid før den første skåringen kom. LYN klarte også å variere spillet sitt veldig mye. Trygt ball-innehav på leting etter rom, lange baller til kant, presise pasninger, løp i bakrom, skudd og driblinger gjorde det vanskelig for KFUM. Denne kampen kan dere alle være stolte av.

Da er vi klare for tredje runde i årets J19 NM. Den kampen skal spilles rett over sommeren og vi antar at vi får vite hvilken motstander vi får i slutten av juni.