J15 1.Div: Vårens siste kamp

Vårsesongens siste kamp stod for tur og på motsatt banehalvdel ble vi møtt av Holmen, et lag vi tapte 3-1 for bare noen få uker i forveien. Denne kampen var også starten på «høst-delen» av sesongen.

Tidligere samme dag hadde Caroline Graham Hansen en inspirasjonsdag for jenter i landslagsskolen. Dette innebar en økt tidlig på morgenen, deretter ulike foredrag med Caroline og Mads Møller Dæhli. Dagen ble avsluttet med Lyn – Trondheims Ørn som dessverre endte 2-3. Likevel hadde jentene en positiv opplevelse, fikk masse inspirasjon til videre trening og en kjempefin dag med Caroline. 12 av de 16 jentene som senere spilte mot Holmen var med på opplegget hele dagens, mens de fire resterende kom til foredrag og kampmat for laget 3 timer før kampstart.

Inn mot kampen pratet vi om hvordan Holmen kom til å angripe denne kampen. Vi husker fra sist oppgjør at de ligger lavt og venter på våre spillvendinger hvor de skal sette presset på vår back og vente på feilpasninger, få brudd og kontre mot oss. For vår del blir det viktig å få opp balltempoet, ha mange og gode nok bevegelser foran ballfører og hele tiden variere spillet etter hvor det er tilgjengelige rom. Førsteomgangen er så som så, men etter en kronglete start har vi etterhvert ganske god kontroll. Vi skaper endel halvsjanser, men kommer ikke til de aller største. Vi blir litt for upresise og evner ikke sette opp gode vinkler mellom oss til å spille. Dermed blir det ofte for mange touch og ballmist. Vi scorer likevel 1-0 etter glimrende pasning fra Hanna til Lisa som får et kjempebra førstetouch og kaldt setter den forbi keeper. 28 minutter ut i omgangen får Kaisa ballen fra rundt 20 meter og plasserer den fint i lengste til 2-0. Vi har noen flere store sjanser, men det sitter ikke helt. To minutter før pause scorer Holmen på corner og første «skudd» på mål.

I pausen snakker vi om at vi har kontroll, men at vi ikke er gode nok på våre ting. Vi blir alt for mye stillestående, bruker for mange touch og de gangene vi kommer rettvendt spiller vi mye på førstebevegelse. Med litt mer tålmodighet i fase 3 og litt flere initiativ inn bak kan vi i større grad vurdere hvilket alternativ som er «mest riktig». Vi blir enig om å bruke andre omgangen til å øve godt og gi alt de siste 40 før sommerferie.

Andreomgangen starter på glimrende vis. Hanna som har lagt seg opp som spiss møter i mellomrommet og blir tredd opp. Kamilla oppfatter det og stikker inn bak rommet som oppstår, blir tredd gjennom og setter den mellom beina til keeper. Her får vi de motsatte bevegelsene vi har snakket om og da blir vi vanskelig å stoppe når det skjer med fart og presisjon. Noen minutter senere tar Kaisa ansvar på nytt og setter den til 4-1. Generelt spiller vi på dette tidspunktet veldig bra fotball og Holmen er knapt borti ball og aldri over på vår halvdel. En liten konsentrasjonssvikt fører likevel til at vi mister ball utenfor 16 etter at Holmen har vært på en sjelden visitt og de reduserer til 4-2. De neste minuttene henger vi ikke helt sammen og en glimrende Ellen forhindrer ved én anledning Holmen i å redusere nok en gang. Vi tar oss likevel sammen igjen og tar tilbake kontrollen. 5-2 kommer fra Ida etter et «skudd» fra Kaisa på frispark. To minutter før slutt får vi corner som vår corner-dronning Malin setter sikkert i mål og kampen ebber ut med 6-2.

Totalt sett har vi god kontroll fra start til slutt og periodevis ser vi meget gode tendenser i spillet. De gangene vi er gode evner vi å spille på få touch, ha tempo i ball og har gode vinkler mellom hverandre som gjør at vi har mange alternativer å spille på hver gang. Likevel er det to ting vi må ta tak i. Det første er bevegelsene våre uten ball som er alt for få og alt for rolige. Der må flere ta initiativ rundt ballfører så det blir lettere å velge riktig alternativ. For det andre må vi ikke spille så ofte på førstebevegelse som vi gjør. Det henger sammen med mangler på alternativer, men vi blir ofte for låst til én side eller bestemmer oss tidlig for hvilken bevegelse vi skal slå på. Da blir det ofte vanskelig å spille seg gjennom lavtliggende lag. 

Likevel er det lov å si seg fornøyd etter å ha vunnet 6-2. Mange nye spillere til dagens kamp, så vi ser at relasjonene ikke sitter helt, men det er flere som finner tonen sammen etterhvert, noe som er veldig gøy å se. Nå skal vi ta en velfortjent ferie (i to uker) før Gothia Cup venter oss i midten av Juli!

Vi ønsker Holmen masse lykke til videre denne sesongen og til sommerens Dana Cup og Hamar Elite i August. Vi vil også takke dagens dommer for en god opptreden! 

Foto: Dag Standal

Foto: Dag Standal