J05.1: Status vårsesongen

Fra en tidligere kamp.

Fra en tidligere kamp.

Uten navn.jpg

Da har J13 spilt sin siste kamp før vi nå går i en felles sommerferie. Etter to ukers ferie samles vi igjen for en intensiv oppkjøringsuke til Gothia Cup. I ferien skal spillerne trene et egentreningsprogram, hvor vi har fått profesjonell hjelp fra en utdannet personlig trener. Dette programmet er laget for å gi riktig styrketrening for den alderen jentene er i, noe vi trenere er veldig fornøyd med.

Som vi ser på bildet ovenfor så ligger vi på delt 4.plass (kun målforskjell som skiller), selv om det ikke er resultatet som teller for vår del gir det likevel en pekepinn på hvordan vi ligger an og hvor mye spillerne legger i potten. Å melde seg ett år opp er en stor utfordring, men dette vil spillerne komme styrket ut av i årene som kommer. Vi møter de beste lagene i 04-klassen i Oslo, med unntak av vårt eget 04-lag. Vi er i tillegg på 4. plass når det kommer til antall scorede mål, noe som viser at vi besitter den «kanskje» viktigste egenskapen i fotball, nemlig å score mål.

Kampene vi har spilt har variert både i prestasjon og resultat, men å gå fra 7’er og 9’er bane til 11’er – med større bane og flere medspillere og motspillere – har til tider vært utfordrende. I våre 11 seriekamper har vi tidvis spilt veldig fin fotball, med fine kombinasjoner og et flott pasningsspill. Dette er et resultat av de gode treningsøktene vi har 3-4 ganger hver uke. Jentene er veldig lærevillige og nysgjerrige og ønsker å ta nye steg hele tiden.

Sosialt sett har de blitt en godt sammensveiset gjeng som tar vare på hverandre og respekterer hverandre både på og utenfor banen, noe som er en avgjørende faktor for våre gode prestasjoner.


I løpet av vårsesongen har vi spilt i Adidas-cup (uoffisielt NM), der vi hadde tøffe kamper mot Høvik, Skedsmo, Kjelsås og Korsvoll. Vi spilte ikke våre beste kamper, men klarte å ta med oss 3 fine seire og en uavgjort. Vi briljerte ikke i kampene, noe den tøffe belastningen skal ta skylden for og at vi møtte gode motstandere. På grunn av den røffe vinteren måtte vi utsette kampene og det førte til at vi spilte 15 kamper på 2 måneder, noe som er i overkant synes vi. Vi trakk Sørumsand i 8-delsfinalen, det ble ingen scoringer på 70 minutter + ekstraomganger, men vi karret oss videre på straffekonkurranse. Vi møter dermed Haugar i kvartfinalen.

Vi har gjennom sesongen hospitert 5 spillere til J04 i trening og noen har fått med seg noen kamper i tillegg. I tillegg har vi hatt en debutant i J16-NM i 2. mellomrunde mot Lillehammer. Vi har hatt 7 spillere på sone, 3 fast på kretslaget. I tillegg har vi hatt 4 spillere i hospitering fra TG2 og 3 spillere fra J06 i trening og kamp.

Alt i alt er vi trenere (CG & Alan) mektig imponert over jentenes utvikling de siste 8 månedene vi har hatt ansvaret for jentene, der de har tatt store steg både taktisk, teknisk og fysisk. Det er veldig morsomt å følge utviklingen og stegene de tar hver eneste dag på trening. Nå tar vi en velfortjent ferie før oppkjøring til Gothia Cup, noe vi ser veldig frem til.

Helt til slutt ønsker vi å takke alle motstandere for flotte kamper, alle dommere som har dømt og alle foreldre for engasjementet rundt kamper, treninger og turneringer.

God ferie til alle sammen!