J15 1.div: Ny hjemmeseier

Omsider skulle 2.serierunde spilles etter et par utsettelser fra Nordstrand sin side. Nevnte lag har gjort en god vårsesong og hadde tabellplasseringen like under oss før onsdagens oppgjør. Selv kommer vi fra en god periode med mye fint spill og 5 seiere på de siste 6 kampene. 

De siste to ukene har vi hatt spillefri og gjennomført noen stabile, gode treningsuker hvor vi har fått øvd godt på endel ting. 

Før kampen pratet vi om å være tålmodige med ball, bruke hverandre, variere hvilke rom vi truer og være rå i gjennombruddsfasen. Vi regnet med at vi kom til å ha mye ball mot et lavtliggende lag og da er det i tillegg ekstremt viktig å ha nok bevegelser og alternativer foran ballfører. Kampen starter også på dette vis og vi har ekstremt mye ball hele førsteomgangen. Vi sliter dog med å bryte ned Nordstrand og komme til sjanser, mye fordi vi blir statiske og mangler initiativ foran ballfører. I tillegg får vi ikke nok tempo i ballen og sliter dermed med å få Nordstrand til å sprekke opp. Dermed blir vi mye trillende med ball bak, forsøker å stikke den opp i midten, men blir brutt og kontret på. En god og offensiv Ellen forhindrer at Nordstrand kommer til særlig med sjanser og 0-0 til pause er dermed fortjent ut i fra sjanser, selv om vi har oppimot 80% ballinnhav.

I pausen snakker vi om å være flinkere til å bevege oss for an ballfører. Vi blir stående for mye stille og dermed for enkle å plukke opp. I tillegg må vi ha et høyere balltempo og variere i større grad hvilke rom vi truer. Nå har vi mye nærspill, men bruker ikke fjernspillet, altså trusler i bakrom. I tillegg må omstillingen vår etter ballmist opp et par hakk for å forhindre de kontringene vi får i mot.

Etter pause fortsetter vi å ha mye ball, men det er på kontring den første scoringen skal komme. Nordstrand er oppe på en sjelden visitt, Frida blokkerer skudd fra 16, tar igjen ballen og spiller opp på Martine som vender vekk stopperen, kommer alene med keeper og setter den sikkert i hjørnet. Bare to minutter senere får vi corner som ender i klabb og babb før Minda banker den på halv-volley ned i høyre hjørne. Like etterpå får vi ny corner, Malin ønsker ikke være noe dårligere enn Minda og banker den også ned i hjørnet på halv-volley.

Etter scoringene slipper vi oss litt ned og blir upresise og sløve i det vi gjør. Det gjør at Nordstrand har noen halvfarligheter, uten å komme til noe man kan kalle en sjanse. Vi evner å heve oss igjen og tar fullstendig kontroll, har gode muligheter til å score et par til, men kontrollerer fint inn 3-0.

For første gang i årets seriespill holder vi nullen og vi scorer tre mål. Selv om vi har ekstremt mye ball og ikke evner å score i etablert spill viser vi at vi har andre strenger å spille på, noe som er ekstremt viktig for et fotballag. Alt i alt gjør vi en solid kamp fra start til slutt hvor resultatet kommer som følge av den harde jobben vi legger ned og at vi er konsentrerte gjennom hele matchen. 

Siste match før sommerferie, Gothia cup og Norway cup er Holmen hjemme på lørdag. Der er vi klare for å ta revansj for forrige oppgjør. Vi takker Nordstrand for kampen og ikke minst dagens gode dommer.

Foto: Dag Standal

Foto: Dag Standal