G16 Interkrets: Storseier mot Asker!

To mål på kaptein Tveter i dag - og cleen sheet på William, det må vi si er godkjent av begge to!

To mål på kaptein Tveter i dag - og cleen sheet på William, det må vi si er godkjent av begge to!

Gjennom fire år har vi av en eller annen grunn hatt et usedvanlig godt tak på Asker G02 og selv om det spillemessig har vært jevne kamper, har det som regel blitt tre poeng til Lyn, samtidig som det har haglet inn mål alle veier i disse kampene. Søndag leverte vi en grei førsteomgang og en strålende andreomgang på Føyka Kunstgress og for første gang i årets Interkretsserie holdt vi også nullen gjennom en hel kamp!

Kaptein Kristian Berg Tveter gjør seg som regel bemerket i andre enden av banen, men i dag startet han scoringsballet da han kastet seg frem og satte inn 0-1 til Lyn etter et godt slått frispark fra Eivind Stenvold som Even Hatling får headet ned/tilbake i feltet der Tveter var både kvikk og god foran mål. 

Asker midtspiss, Mustafa Rahman, er ingen enkel spiller å hanskes med, men i dag ble han godt pakket inn av våre midtstoppere Even Hatling og nevnte Tveter. Ovenfra var Daniel Schneider heller aldri langt unna, og det var rett og slett litt imponerende å se hvordan vi forsvarte oss som lag i dag. Arselan Rasoul har spilt både back, stopper, anker, indreløper, kant og spiss for Lyn G02. Mot Asker fikk vi se både driv, ballvinneregenskaper, driblinger og pasninger fra den kreative 02-spilleren. Rett og slett en strålende kamp sett fra sidelinjen.
Og når vi først er i det rosende hjørnet; dagens tre sidebacker leverer også så til de grader. Kombinert med et godt stopperpar og en hardtarbeidende midtbane kom det derfor ikke et eneste godt skudd på dagens Lynkeeper, William Christensen. 

Nevnte Christensen var enda et lyspunkt på en veldig god dag. Comeback etter langvarig skade er alltid litt spennende, og selv om William ikke måtte ut i full strekk i dag, var det mange involveringer etter innlegg der vår sisteskanse var trygg og god i klypene.

Fornøyde gutter etter kamp! Tobias fikk dessverre ikke vært ute på banen i dag, men heldigvis fikk han lov å være med på både bilde og feiring etter kampen! :D  Tommel opp fra Elias og Theodor - det har de god grunn til etter et mål hver i dagens kamp.

Fornøyde gutter etter kamp! Tobias fikk dessverre ikke vært ute på banen i dag, men heldigvis fikk han lov å være med på både bilde og feiring etter kampen! :D
Tommel opp fra Elias og Theodor - det har de god grunn til etter et mål hver i dagens kamp.

En annen som gjorde comeback var Jacob Hanstad. Lysluggen har hatt en trøblete vinter med ryggskade og senere overtråkk som har holdt han ute av laget en periode. Nå virker skadene å slippe taket og da handler alt om å trene og å spille seg i form igjen. Dagens kamp var derfor svært oppløftende for vår kvikke og kreative nummer 6.

Abdoulai Cham har også slitt med en liten lyskeskade, men rakk akkurat å bli klar til kampen. Det passet veldig godt da Musa Lowe, Tobias S. Danielsen og Håkon Sjåtil alle måtte melde pass til kampen av ulike årsaker. Klarer vi å spille både Hanstad og Cham i form er det en del forsvarsspillere som skal få mer enn nok å hanskes med i kampene som kommer. Faktisk har Lyn ikke stilt med toppet mannskap en eneste gang denne våren - i lys av dette må det være lov å håpe at vi bare vil bli bedre og bedre utover våren!

Noen nevnt, men ingen glemt. Det var mange som leverte en veldig god kamp mot de hvite og svarte stripene, likevel er det en til som må trekkes frem. Michael Isaksen er født 2003 men har en smått utrolig statistikk mot nettopp Asker. I 2017 scoret han hattrick på Føyka på vårparten, før det ble to nye mål i kvalifiseringen til Interkrets mot Asker på Kringsjå. Med nok et mål i protokollen kan unggutten skilte med hele seks mål på tre kamper mot Asker G02. Sannsynligvis skulle Isaksen ønske at han spilte mot Asker hver eneste helg :D 

Asker er et merkelig lag slik vi ser det. Mange gode enkeltspillere, solid i alle ledd og med et veldig godt støtteapparat rundt seg med lagleder Tore Ryssdalsnes i spissen. Hvorfor vi har hatt et så godt tak på Asker er jammen ikke lett å si, men vi er helt sikker på at dette laget vil ta mange poeng i årets sesong. 
Vi takker dagens dommertrio for kampen, og ikke minst spillere, trenere og ledere i Asker. 
Takk også til publikum som tok turen - så er det bare å kose seg med mål og høydepunkter fra kampen. Ikke minst dansen til tomålscorer Tveter. Det er noe en ikke ser hver dag :) 
 

G16 Interkrets:
Asker - Lyn: 0-5 (0-1)