J15 1.div: Lærepenge fra Holmen

Holmen var i utgangspunktet tiltenkt å være vår første motstander, men kampen ble utsatt til i dag pga konfirmasjon for Holmens 03-jenter. Vi kom fra tre strake og gode seiere, og var klare for å bryne oss på dagens utfordring.

For oss handlet det om å gjenskape de gode prestasjonene den siste tiden, men det er ikke alltid like lett når man er ung og i et tøft kampprogram. Før start pratet vi om å variere måten vi angriper på og spille etter hvilke rom som er tilgjengelige. Vi starter forrykende og er ekstremt gode første 10. Fint kombinasjonsspill, gode vurderinger og høy treffsikkerhet på pasningene. Dette resulterer i scoring fra Martine etter at Lisa trer henne vakkert gjennom. Vi fortsetter å ha mest ball og er farlige frempå ved flere anledninger, men Holmen spiser seg sakte men sikkert inn igjen. Holmen er kjent med vår måte å spille fotball på og har lagt plan for hvordan de skal stoppe oss. De står mellomhøyt og presser høyt etter spillvendinger hvor vi har for få spillere på ballside. Vi har mest ball, men blir ekstremt lave og Holmen slipper oss lite til. Det resulterer i at Holmen to ganger straffer oss, vinner ball på vår halvdel og kontrer inn 1-1 og 2-1, noe som står seg til pause.

I pausen snakker vi om å variere i større grad, vi blir for naive og klarer ikke lese motspillet og hvordan de presser, så vi forsøker å spille på samme måte, selv om klimaet ikke ligger til rette for det. Vi ønsker å ha frispillingen vår litt høyere og i større grad koble på de sentrale midtbanespillerne våres. Vi må løfte blikket og orientere oss i forkant, slik at vi kan utnytte de hullene som oppstår når Holmen presser. Samtidig blir vi for statiske og låst til posisjoner, noe som gjør det enkelt for Holmen å låse oss av. De velger bevisst å ikke presse stopperne våre, da de vet at vi liker å kombinere oss gjennom ledd og slår lite langt.

Andre omgang fortsetter som den første, vi har mye ball i bakre ledd, men sliter med å spille oss gjennom 5-eren på midten til Holmen. Vi klarer ikke variere nok og slå de litt lengre ballene og blir dermed baktunge. Ved noen få anledninger evner vi å løfte spillet vårt, men vi kommer ikke til noe særlig med sjanser. Bakover scorer Holmen nok en gang etter ballerobring utenfor vår 16 og øker til 3-1, noe som står seg kampen ut.

Totalt sett er vi ikke fornøyde med dagens kamp, kollektivt evner vi ikke å komme på det nivået vi vet vi har inne, og mot raskere og sterkere motspillere blir vi straffet på sånne dager. Vi er i en hektisk kampperiode og vil naturligvis svinge fra kamp til kamp. Det er derfor viktig at vi tar med oss dagens læring inn mot de neste øktene og den neste kampen mot Lambertseter som spilles allerede søndag.

For vår del handler det om å bli flinkere til å variere i frispillingen. Vi ønsker å være et lag som evner å spille seg ut på mange forskjellige måter, ut i fra hvordan motspillet er og vi lærer dermed fra denne kampen hva som skal til. Over tid ønsker vi å kunne rotere mer i posisjoner, at alle er trygge med ball og at vi er flinke til å ha nok alternativer så vi kan vurdere hvilket alternativ som er det mest riktige. Det er mange veier til Rom, og vi ønsker å ha tilgang til mange av de så vi kan tilpasse oss etter hvilken vei som gir den beste turen.

Vi vil også skryte litt av Holmen som er ekstremt godt organisert defensivt og har en veldig tydelig plan på hvordan de skal ta ut «spillende» lag. De har sine ting de er gode på og utnytter det til det fulle og vi vil takke for den leksjonen dere ga oss i dag. Vi tapte rett og slett for et, for dagen, bedre fotballag.

Vi ønsker også å takke dagens gode dommer og alle foreldre som kom for å støtte oss!