J14 OBOS-Cup: Komfortabel seier

En sen fredagskveld og siste oppgjør i OBOS-gruppespillet. Motstander var Årvoll og førsteplassen i puljen lå i potten. Årvoll spiller i J14.1 div og vi så dermed på det som en mulighet til å teste oss mot et lag fra eget årskull, da vi vanligvis spiller ett år opp.

Inn mot kamper som dette er vi klar favoritt og det er derfor viktig at alle er mentalt skjerpet og klar for kampen. Vi kan ikke kontrollere hvem vi møter, men vi kan kontrollere egen prestasjon og tilpasse oss etter de rommene som blir tilgjengelig hos motspillet. Dagens ambisjon var å ta kontroll på kampen, være trygge med ball, prøve på ting og få motstanderlaget til å løpe mye.

Førsteomgang starter godt og vi scorer på corner allerede etter fem minutter. Vi har totalt sett god kontroll og triller ball langt inne på motstanders halvdel hele omgangen. Det resulterer i mange sjanser, halvsjanser og mål. Årvoll slipper til lite og har totalt sett ett skudd den første omgangen og svært få pasningen på vår egen halvdel, noe vi er fornøyd med. Stillingen til pause er 5-0.

I pausen snakker vi om å fortsette presset, holde det gående og slite ut motstander ved å trille mye ball. I tillegg må vi være enda flinkere til å ha nok bevegelser og alternativer rundt ballfører så vi har mange mulige måter å spille oss ut på. I tillegg får Ellen sin debut som utespiller, da hun erstatter Martine som spiss.

Andreomgangen fortsetter på samme måte og vi har ekstremt mye ball. Vi klarer ikke helt å få balltempoet opp på det nivået vi ønsker, men kommer likevel til massevis av muligheter. Vi scorer to mål til, før vi litt unødvendig gir bort ball og Årvoll scorer på en sjelden visitt. Det preger oss likevel ikke nevneverdig og vi scorer tre til før slutt. Spesielt vil vi trekke frem det siste målet hvor vi har gjort en back/kant rotasjon og Ida til slutt kommer inn i boks og skyter via en forsvarer og i mål. Vi ønsker å spille en type fotball hvor vi mestrer å bytte posisjoner på denne måten, da det gir oss mer uforutsigbarhet og blir vanskeligere å stoppe. Det er noe vi skal jobbe mer med fremover da vi ser at det kan være det neste steget for å løfte spillet vårt enda et hakk.

Vi vinner dermed komfortabelt 10-1, selv om vi ligger på rundt 80% av hva vi er kapable. Likevel er det veldig gøy å se at vi scorer etter dødballer, kontringer og etablerte angrep. Vi viser dermed at vi behersker flere faser i angrepsspillet og har totalt sett veldig god kontroll bakover. Av og til er det fint å møte J14-lag, da vi kan få referanser på hvor vi ligger selv.

Vi takker Årvoll for kampen og ønsker de lykke til videre med sesongen. Vi vil også takke dagens gode dommer!

Foto: Dag Standal

Foto: Dag Standal