J15 1.Div: Kamp mot serietoer Heming

En snau uke siden forrige seriematch og denne gang var det serietoer Heming som var motstander. Heming er et solid lag som stod med tre seiere, en uavgjort og kun ett innsluppet mål til nå i serien. Vårt J03-lag møtte de i kvalifiseringen til J15 regional og vant der 3-1. Det var med andre ord et meget godt lag som ventet oss. Til kampen stilte vi med 15 spillere, hvorav et par har slitt med litt skader, i tillegg hospitantene Kamilla og Leonie fra J05.

Før kampen pratet vi om å i større grad variere spillet vårt ut i fra hvor det er tilgjengelige rom. Vi er et lag som ønsker å beherske flere måter å spille på, noe som innebærer at vi skal klare å komme oss inn bak lag som står høyt, bearbeide lag som står lavt og alt mellom der. Det er en krevende oppgave, men det er slik vi ønsker å fremstå og på den måten kan vi skape smarte, tenkende fotballspillere som evner å se muligheter, men velge bort de uvesentlige og velge de beste. 

Kampen startet jevnt og det var to spillende lag som møttes. Begge lag ønsker å ha ball og er komfortable med den. Ikke all verden som skjedde, men vi hadde et lite overtak med mest ball. Likevel er det Heming som scorer det første målet da vi bommer litt i vår frispilling, får et brudd utenfor vår egen 16 meter som gjør at de kommer gjennom og setter 1-0. Vi fortsetter likevel å ha mest ball, men kommer ikke til de største mulighetene, ei heller slipper vi Heming til noe bakover. Litt senere skjer noe lignende igjen, vi mister ball i frispillingen, men har denne gang egentlig kontroll bakover. Det ender med at Heming kommer til innlegg og treffer egen spiller på 5-meter i magen og ballen triller rolig over streken til 2-0. Utover dette er det relativt sjansefattig, utenom en stor mulighet hvor Martine får ballen rundt 7 meter, men en glimrende redning av Heming-keeperen forhindrer scoring. Vi har flere halvsjanser, men sliter med det siste gjennombruddet. Til pause ligger vi dermed under 2-0.

I pausen snakker vi om å fortsette med mye av det samme. Vi må ha troen på egne ferdigheter, fortsette å spille oss ut bakfra, men hele tiden lete etter tilgjengelige rom. Vi ser at det blir mye rom på sidene og endrer dermed formasjon til 4-3-3 for å få kantene våre litt høyere og mer truende inn bak motstanders bakre firer. Det gir oss også et tydeligere spillpunkt i frispillingsfasen enn vi hadde tidligere, og masse rom til våre indreløpere som ofte kan komme rettvendt. 

I andre omgang tar vi virkelig kontrollen fra start og kjører fullstendig over Heming. Vi får massevis av rom både i midten og på kantene og spesielt sistnevnte kjører vi ofte karusell med motstanders backer. Etter glimrende angrepsspill og spillvending høyt i banen kommer Ida på en glimrende overlapp, et strålende førstetouch og legger den i lengste kryss fra kanten av 16-meteren til 1-2. Veldig morsomt for Ida som er tilbake for fullt. Litt etterpå kommer Frida seg rettvendt i mellomrommet og trer glimrende gjennom Dina. Hun blir løpt opp, men finter først skudd, deretter legger hun ballen tilbake i hjørnet og 2-2. En glimrende scoring hvor Dina evner å holde hodet kaldt i en stressende situasjon. Til slutt får vi etter et enormt press 3-2 når Martine på lekkert vis ser at keeper står langt ute og hamrer ballen i mål fra 25 meter. Det var langt ifra ufortjent og vi burde ha scoret minst et par til ut i fra sjansene vi hadde. Bakover slipper vi til lite bortsett fra et langskudd noen minutter før slutt. 

Vi vinner dermed 3-2 og nok en gang kommer vi tilbake etter å ha ligget under 3-2. Det vitner om ekstremt høy moral og at vi aldri gir opp, uavhengig av resultat. Dette fordi vi evner å se på de bak resultatet og fokuserer på egen prestasjon. Dette er en kamp hvor alle er tilstede, gir alt for hverandre og kriger i samtlige 80 minutter. Krydre det med mye finspill og et godt kollektiv, så har du en god match. Som trenere er vi ekstremt stolt av jentene som viser hva som bor i dem. Det krever styrke å fortsatt ha troen på det vi driver med, selv om det av og til butter imot, og på dager som dette ser vi virkelig at vi får igjen for det. Ingen gjemmer seg bort, men tar tak og gir alt. 

Til slutt vil vi takke Heming for en god og finspilt match. Det blir artige fotballkamper når du har to lag som virkelig ønsker å bruke ballen og bearbeide motstander. Vi vil også takke dagens gode dommer og ikke minst foreldrene på tribunen som lagde ekstremt med lyd og støttet jentene gjennom hele matchen! 

Foto: Dag Standal

Foto: Dag Standal