J15 1.Div: Seier mot Øvrevoll Hosle

Ny seriekamp stod for tur og motstander denne gang var Øvrevoll Hosle hjemme på Kringsjå. Vi har til nå variert veldig i serien fra en god kamp mot Røa, hvor vi slipper inn enkle mål, til en god kamp og seier mot BVH og til slutt en svakere kamp mot Asker. Vi har vært preget av lite kontinuitet og mye utskiftninger fra kamp til kamp, noe som kan være en, av flere, mulige årsaker til ustabile prestasjoner. 

Mot Øvrevoll hadde vi flere tilbake fra sist kamp og veldig gledelig var det at Ida fikk sine første minutter for sesongen etter å ha vært lenge ute. Et par forfall like før kamp gjorde også at vi hanket inn Jenny og Sofie fra J03. 

Inn mot kampen pratet vi om å variere spillet vårt og spille ut i fra tilgang på rom. Vi skulle i tillegg være enda råere på omstilling etter ballmist og samtidig være flinke til å stenge senter for å forhindre at de spiller seg lett gjennom oss. 

Vi starter kampen på en grei måte, men er preget av mye slurv og vanskelige valg. Dette resulterer til slutt i et tilbakespill som blir litt for svakt og motstanders spiss snapper opp og scorer på muligheten. Ut i fra sjansestatistikken ikke fortjent, men vi blir straffet for vår naivitet. Endel av vår spillestil er å sette i gang kort og kombinere oss forbi motstandere med gode vinkler, avstander og presist pasningsspill. Dette innebærer tidvis en høy risiko og vi har sluppet inn mye mål på det så langt. Det er likevel her lærdommen ligger og vi lærer av denne naiviteten. Hva fungerer? Hvilke valg har jeg i denne posisjonen? Hva skjer hvis? Det er som regel vi som skaper motstanders sjanser og dette gir rom for læring og utvikling, og er enklere å jobbe med enn om vi hadde blitt utspilt.  Noen minutter etterpå er det litt klabb og babb foran eget mål etter at vi er uheldige og sklir inne i egen 16, Øvrevoll er først på andreballen og setter inn 2-0. Kampen blir videre preget av en plutselig vind som gjør det vanskelig å spille seg ut og lettere for motstander å tre seg gjennom.

Vi klarer å heve oss litt etter 2-0 og har flere gode sjanser til å spille gjennom hvor siste pasning blir litt upresis. Noen minutter før pause spiller Jenny(04) glimrende gjennom Martine som setter den i krysset via keeper og reduserer til 1-2. 

I pausen tar vi opp flere ting. For det første har vi ikke gode nok utgangsposisjoner eller er flinke nok i omstillingen etter at vi vinner ball, noe som gjør at vi blir fryktelig smale og dermed skaper vanskeligheter for å spille god fotball. Videre er pasningskvaliteten for lav og vi er for dårlige til å melde oss på som alternativer, noe som gjør det vanskeligere for ballfører. Vi blir derfor enige om noen endringer og forbedringer inn mot andre omgang. 

Vi tar mer tak fra starten og gjennom bedre utgangsposisjoner, færre touch og bedre valg tar vi kontrollen. Etter en stund setter Frida inn 2-2 på frispark fra 20-25 meter, med litt hjelp av den nå kraftige medvinden. Vi fortsetter etter dette å kjøre kampen, har flere situasjoner hvor vi er gjennom, men blir avblåst for offside (noe som alltid kan diskuteres) og er flinkere til å sette opp kombinasjonsspillet vårt, særlig sentralt i banen. Dette gjør at vi får ekstremt mange situasjoner rettvendt i mellomrommet og det er i en slik situasjon Iben trer gjennom Martine som alene med keeper setter den kaldt til høyre for keeper og 3-2. 

Øvrevoll kommer mer inn igjen etter dette, men utenom et par skudd rett på Tora har de ikke allverdens av sjanser og vi tar en velfortjent seier. Vi viser mental styrke som snur 0-2 til 3-2 og viser at selv om vi kanskje ikke hadde vår aller beste dag på fotballbanen, så klarer vi å sette den avgjørende scoringen, samt holde igjen bak, der vi tidligere ikke har klart det. Det er mye positivt å ta med seg fra kampen, men også mye lærdom inn i videre trening, noe vi setter umåtelig pris på. Det er disse jevne, tette matchene vi utvikler oss av.

Til sist vil vi takke Øvrevoll for en god match og ønsker de lykke til videre med sesongen og vi vil også takke dagens gode dommer!

32756145_10155377832391975_1539899758783496192_n.jpg