Sesongoppkjøring 2018

Datoen er 9. April og vi har kommet et godt stykke siden vi startet opp den 5.Januar. En lang sesongoppkjøring er over og sesongens første seriekamp venter oss på torsdag i form av Nordstrand J03. Vi kan alle se tilbake på en god sesongoppkjøring med mange kvalitetsrike treningsøkter, noe vekslende prestasjoner, men mye utvikling og moro. 

Vi har deltatt på to futsalcuper hvor vi ved begge anledninger røk ut i kvartfinalen. Vi stilte med jevne lag i begge turneringene noe som sier litt om bredden vi har i troppen vår, blant annet var vi i Lillehammer Cup eneste klubb med to lag i kvartfinalene. Vi har likevel ikke fått ut vårt fulle potensiale i futsal, men det er et område vi kommer til å ta massive steg på i løpet av året og høsten/vinteren. Uansett har vi fått gode referanser og erfaringer rundt det å spille jevne, avgjørende sluttspillkamper og vi tar med oss masse god læring. Lillehammer Cup er også en fin måte å bli bedre kjent med hverandre og skape gode relasjoner. 

På fotballbanen har vi spilt fire treningskamper og én OBOS-kamp. Prestasjonen har vært varierende, noe som er naturlig i denne alderen og på denne tiden av året, men vi viser i perioder av alle kamper at vi har et veldig høyt nivå inne som er vanskelig for motstandere å håndtere. Dette skjer når vi er flinke til å spille på få touch, skaper gode pasningsalternativer for ballfører og vi har tydelige initiativ som truer flere rom. På trening jobber vi med ofte kompliserte ting på høy risiko som stiller høye krav til spillerne, men som i det lengre løp vil lønne seg og som vi allerede nå ser konturer av i spillsammenhenger. Når dette begynner å falle på plass kommer det til å bli ekstremt vanskelig å forsvare seg mot oss, og når vi får ut det balltempoet vi har på trening i kamp tror jeg det blir morsomt for både tilskuere og trenere å se det spillet vi kan få til. 

Nå står vi foran en lang sesong med spill i J15 1.Div, Gothia Cup, Norway Cup, OBOS-Cup og diverse annet utover høsten. Det er selvfølgelig tøft å spille ett år opp og møte større, fysiske jenter, men på lang sikt tror vi denne utfordringen vil gagne oss og gi gode jevne kamper hver eneste uke. Det er disse jevne kampene som kan tippe begge veier vi får mest lærdom av og gir oss det «pushet» vi trenger for å ha gode, intensive og kvalitetsrike økter. 

Både spillere, trenere og helt sikkert foreldre gleder seg veldig til å komme i gang med sesongen, vi har troen på mye fint spill, oppturer (og nedturer) og ikke minst mye glede. Vi håper så mange som mulig kommer på kampene våre for å se på, støtte og heie frem jentene i regn, vind og sol. Vi ses på Kringsjå!

Lojale – Ydmyke – Nytenkende

 

Med sportslig hilsen

Trenerteamet