Kampreferat Lyn - BVH

En snau uke siden forrige kamp var det klart for årets første hjemmekamp i serien. Motstander var BVH som i likhet med oss har et lag i J15 regional serie. Det var dermed en miks av 03 og noen 04-spillere som møtte oss på Kringsjå kunstgress 3 denne fine vårdagen.

Flere spillere har slitt litt med småskader i det siste og stod over, så det var veldig fint for oss at Alma fra J14.2 og Kaisa (04) fra J15 stilte opp for å bidra, noe de i aller høyeste grad gjorde.

Vi snakket før kampen om å ta med oss det positive fra kampen mot Røa – for det var tross alt mye positivt å ta med. Det gjør vi virkelig fra start også og tar fullstendig kontroll over kampen. Vi har mye ball, løser frispillingsfasen godt og er flinke til å sette opp gode vinkler og få touch som gjør at vi dominerer banespillet. Vi er nære på flere ganger i starten før Martine etter 10 minutter kommer seg fri inne i 16, men spiller uselvisk til Lisa alene med keeper som bare bredsider ballen inn i det tomme buret. Vi fortsetter finspillet og etter en fin opprulling får Kaisa ballen fra ca 20 meter og limer den selvsikkert i krysset. Vi gir oss ikke der og fortsetter med dominansen. Noen minutter senere spiller Frida glimrende gjennom Martine som enkelt setter ballen alene med keeper. Frida er på like etter og slår en ny ball gjennom – denne gang til Lisa som heller ikke gjør noen feil alene med keeper og vi tar ledelsen 4-0.

Resultatet løy virkelig ikke og vi er både uheldige og delvis udyktige som ikke setter flere mål i den første omgangen. Mot slutten blir vi derimot slitne, evner ikke å beholde ball og vi blir veldig mye løpende i mellom fordi vi prøver å ta hver eneste kontring i stedet for å roe ned og holde litt på ball. Likevel ingen problemer og 4-0 til pause.

I pausen snakker vi om å bli flinkere til å vurdere hvilke muligheter vi skal ta. Det er motstanderen som må fram og vi kan enkelt trille mer ball og få de til å løpe mellom. I tillegg må vi justere litt på avstandene våre defensivt og spesielt balansen mellom de to sentrale om hvem som skal støte og hvem som skal balansere rommet bak. 

Vi starter andreomgangen bra og har ganske god kontroll på kampen selv om det er ganske slapt og dødt ute på banen og to lag som virket tomme for energi. BVH reduserer etter ca 10 minutter til 4-1 etter at vi gir bort ball litt for enkelt, noe som gir de mer energi og de trykker oss tilbake. 4-2 kommer etter straffespark som man kan diskuter om var riktig å gi, men dette fører til at vi blir stresset og gir bort mye ball. 4-3 kommer noen minutter senere etter at vi nok en gang gir bort ball litt for enkelt foran egen 16. Denne tendensen fortsetter litt og det er BVH som er nærmest ny scoring. Vi klarer likevel å forholde oss rolige og tar etterhvert over kampen igjen. Siste 10 minuttene hever vi oss og slipper egentlig ikke til så mye. Det krever stor mental styrke å løfte seg etter å slippe inn 3 raske mål, og spesielt at vi klarer å ro i land kampen etter en hektisk periode. 

Kampen ender dermed 4-3 og vi tar årets første trepoenger. Vi tar med oss en veldig god førsteomgang som inneholder mye fint spill og gode kombinasjoner. Vi tar også med oss at vi klarer å løfte oss etter en panisk periode og ror i land seieren. Vi ønsker BVH lykke til videre med sesongen og takker for en god kamp, vi takker også dagens gode dommer! 

Foto: Dag Standal

Foto: Dag Standal